Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Sunday, January 25, 2015

Kenyataan BODOH Januari 2015

Bermula Januari 2015 ini, setiap minggu atau bulan, blog ini bercadang untuk menyiarkan statement2 terbaru para Menteri Kabinet Najib dan pegawai kerajaan yang dianggap BODOH aka BAHLOL oleh rakyat yang tidak membantu dalam memberi nilai tambah kepada UMNO dan BARISAN NASIONAL..

Menjelang PRU-14 nanti, kita akan tahu siapakah dikalangan Menteri termasuk Perdana Menteri sendiri, serta pegawai2 kerajaan yang paling banyak mengeluarkan kenyataan umum yang bersifat BODOH..BAHLOL..BUNGKO..BINGAI nak mampos..

Dan pengeluar kenyataan BODOH itu nanti kita masukkan dalam senarai.."Kenyataan BODOH Dalam Sejarah"!!

Kita mulakan dengan calon pertama tahun ini..


Tuesday, January 13, 2015

Antara program PAS yang berjaya..

Program Mini Karnival Keluarga Milenia berlangsung Sabtu lopeh kek Kampong Paroi. Pengarah Program eh saudara Sufian..Pengerusi Unit Amal Pas juga bekas pegawai khas mantan ADUN Paroi aka Taufik..

Pas tak perlu pun buek peremajaan parti macam UMNO sobab program2 anjuran An-Nisa selaku sayap Helwani Pas dah dapek sokongan daripado agensi kerajaan dan orang2 UMNO sendiri..

Program Keluarga Milenia ni juga bertujuan untuk kutipan dana..tipikal Pas..

Bawah ni pulak adalah Forum Maulidur Rasul di tapak Kompleks Latihan Pas Kg Ismail..hari Ahad lopeh..


Penceramahnya Hazli Bollywood, Wan Akasyah dan Dato Nor Bahiyah Mahmud..

Program2 Pas sekarang tak yah guno lambang bulan lagi dah..tapi bejayo tarik ramai pengunjung..tak kiro la apo pun anutan parti memasing..

Agak eh ini yang dinamokan 'perpaduan' antaro Pas dan UMNO..atau 'National Reconciliation' yang ponah disobut Najib..

Tapi apo2 pun..TIN kutipan derma totap bejalan cam biaso sepanjang program..

Tipikal parti penutup tin..Kohilal pun bulih jadi Kohilang..heh!!

Thursday, January 1, 2015

Selamat Tinggal Tahun Dukacita

Google Image

Google Image

Google Image

'Hilang dalam banjir' by malaysianreview.comSurah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive