Feel free to email us at panehmiang@gmail.com.

Wednesday, August 25, 2010

PERINGATAN AL-KHALIQ

Ramadhan 1431H sudah mengunjungi pintu ke-15. Pelbagai amaran dan peringatan keras Allah telah ditunjuk kepada manusia yang berfikir.

Banjir besar di Pakistan, banjir di China, banjir di Sabah, Angin kuat seolah taufan kecil di Pasar Ramadhan Jasin dan Kuantan, letupan mercun ala BOM di Terengganu dan 5 kes anak-anak kecil putus jari akibat mercun. Gegaran bacaan skala Richter 7.8 di Indonesia. Api semangat INDONESIA RAYA di muka pintu kedutaan besar Malaysia di Jakarta.

Ini merupakan alamat dan amaran KERAS, Tuhan Maha Pencipta.

Hujan saban hari turun melauti Bazaar Ramadhan. Ramai manusia yang hanya puasa pada nama dan bunyi, bukan pada nikmat dan hikmah.

Apakah kalian masih BUTA warna? BUTA akal? Hari ini, anak Cina yang diberi kad pengenalan berasaskan Program Henry Gurney di tahun 1950 melalui kewujudan National Registration Department, sudah menempelak rakyat RAJA? Hari ini, iklan kemalangan jalan raya menjadi bahan tatapan rakyat jelata? Apakah tidak BIJAK kerajaan, kerana memberi caj dan getaran negatif ke dalam minda rakyat dan umat?

Siapakah penasihat kepada Keselamatan Darat negara? SPAD? Siapakah penasihat kepada Kuasa MINDA Pemimpin Negara? Dr.M? Nik Aziz? Rosmah Mansor? Bakal Mufti Besar Negara?

Kenapakah rakyat tidak bangun TIDUR lagi? Terlalu empuk kah bantal dan tilam anda? Atau anda telah diselimuti SELIMUT BABI, kerana ramai yang tidak Solat Subuh?

1 comment:

  1. Bang Paneh, Den dah buek sedikit penyelidikan tentang anak cucu Katurah adalah jenis melayu bingai bonak subsidi tongkat juga tak dapek terima atau bezakan yg hak dgn yg batil spt kes mahashit dgn BRO DSAI. Juga jenis anak cucu katurah ini jonis pak turut ilmu dangkal tapi nak belagak cendiakawan spt cicit komut, gedoyak, sojuk juga Tom Tom Bak.

    ReplyDelete

Blog Archive