Feel free to email us at panehmiang@gmail.com.

Monday, September 2, 2013

Edge Billion Ringgit Club

Malam ini 2 September 2013, jam 2030 di Hotel Hilton, Kuala Lumpur, Malam Gala Edge Billion Ringgit Club.

Biasalah, mesti YAB Presiden UMNO juga Perdana Menteri Malaysia dijemput sebagai Insan Paling Utama dan Mulia malam ini. Tahniah dan Syabas.

Apakah kehadiran DS Najib akan berfungsi hanya "melukut di tepi gantang", atau bidalan "rezeki secupak, tak mungkin jadi segantang", atau "melepas anjing tersepit"?

Atau secara realitinya, batang tubuh DS Najib hadir boleh menjadi "biduk berlalu kiambang bertaut", "kecil tapak tangan, nyiru ditadahkan", atau juga "kais pagi makan pagi, kais petang makan petang"?

Korum Edge Billion Ringgit Club sudah pastinya 90% kaum-kaum lain. Khasnya rangkaian sahabat Thiong Hua yang baik, juga lebih ramai daripada mereka "tidak baik daripada segi politik"!

Apakah perkumpulan malam ini, di Hotel Hilton memberi petanda baru kepada pola perkembangan ekonomi tanahair? Apakah sanggup kumpulan Billionaire, Multi Billioanaires ini memberi sedekah korporat kepada DS Najib sebanyak RM 500 juta setiap orang. 

Mengikut kiraan kehadiran yang pasti Malaysia sudah ada 100 orang Billionaires, daripada 100 ini ada 20 orang Multi Billionaires. Sanggupkah 80 daripada mereka menyumbang hangus sebanyak RM100 juta seorang kepada Tabung Ekonomi Melayu? Sanggupkah 20 daripada mereka menyumbang hangus sebanyak RM 500 juta seorang kepada Tabung Pendidikan Tinggi Melayu?

Sanggupkah pula, 100 orang billionaires ini berbai'ah dengan DS Najib untuk menyumbang secara WAKAF KORPORAT, sebanyak RM 20 juta setahun kepada Tabung Khas Perdana Menteri?

Semua ini kiraan masa depan yang panjang. Soalnya APA LU ADA BERAN ka Edge Billion Ringgit Club???

1 comment:

  1. Tadi di tv tengok najib bergembira dgn multi million dollar taiko. Waktu ni dia lupa nasib dia jadi PM atas ihsan undi orang kampung...

    ReplyDelete

Blog Archive