Feel free to email us at panehmiang@gmail.com.

Sunday, July 11, 2010

8% Keling mahu cuti 2 hari?

KUALA LUMPUR 11 Julai - Seorang anggota perwakilan MIC hari ini meminta kerajaan mempertimbangkan untuk menambah kepada dua hari cuti umum sempena sambutan Deepavali bagi membolehkan kaum India meluangkan masa bersama keluarga. N. Thevar dari MIC Teluk Intan berkata, cuti itu juga diperlukan untuk pelajar kerana perayaan itu lazimnya disambut sejurus sebelum peperiksaan penggal akhir persekolahan.

"Selalunya peperiksaan diadakan selepas perayaan ini, jadi mereka tidak dapat menumpukan pelajaran dan merayakan Hari Deepavali," katanya pada perhimpunan agung MIC di Pusat Dagangan Dunia Putra di sini, hari ini.Naib Presiden MIC, Datuk S.K. Devamany yang menyokong cadangan itu berkata, cuti umum perayaan itu sewajarnya diselaraskan sama seperti cuti Aidilfitri dan Tahun Baru Cina.

Pak Sedaro udah makin jelek melihat telatah dan perangai KOMUNIS kalangan ahli MIC. Belakang mangkuk hayun Devamany yang tak sedar diuntung di Cameron Highlands, sokong pulak. Untuk leverage politik "kudis buta" MIC.

Apakah ini yang di kehendaki oleh 92% Rakyat, yang mana 66%-69% adalah Rakyat RAJA? Kita tunggu keputusan Banci Penduduk 2010, berapa sebenarnya bilangan populasi Keling PARIA di Bumi Melayu ini? Apakah mereka ini, sedang menyiram RON97 ke permukaan Bumi Melayu?

Permintaan yang tak masuk di akal! Dulu dah diberi Cuti Thaipusam! Hari ini, sebab nak cium tangan Rosmah, kau minta pulak Cuti Hari Raya Cahaya ditambah 2 hari?

Inilah bahana dan bala ALLAH kepada umat Melayu apabila Roh dan Zuk BERANI dan KENAL DIRI SIAPA BANGSA DAN RAKYAT RAJA telah ditarik secara perlahan-lahan oleh Allah Maha Esa...

Hari ini, Komunis makin menular dalam rumpun warganegara. Bayangkan 8% Keling boleh demand segala TAIK untuk itu dan ini. Angkat sepanduk dan usung Keranda 153?!

Apakah umat Melayu BUTA? Atau makin GOBLOK DAN BOBROK ke pentadbiran eksekutif Najib Tun Razak? Atau ada remote censing dan control dari Taman Duta? Atau sudah ramai yang BARUA dalam sistem pentadbiran dan pengurusan awam di Malaysia?

Apakah ini iltizam Perlembagaan Persekutuan? Apakah ini namanya 1 Malaysia? Melayu makin HAMPRAK? Cina Tongsan dan Keling Paria dijadikan Aset Pujukan Negara Bangsa?

Pak Sedaro kesal kerana perbincangan MIC ini seolah berkisar atas "Tuntutan USD3 trillion daripada Queen of Englang"...Tapi bagus juga, daripada menyemak ruang akhbar dengan menikam Rakyat Raja, Orang Asli, Pribumi Sarawak dan Sabah dari belakang!

YAB anak Tun Razak dan YAB anak Tuan Guru Haji Yassin kena mula "berwaspada" dengan aliran isme Freemasonary dan Komunis dalam Kabinet semasa kalian. 16 mei 1969 tidak BOLEH dibenarkan berlaku lagi, kerana kali ini bukan si kapur putih, tapi si bontot kuali yang melongot.

Cukuplah MIC, jangan minta dibahaskan Perkara 153 lagi. Maka kelak, TERLACUR Perkara 14 dan 15 kalian.

1 comment:

  1. Perkara 153 : Perlembagaan Malaysia memberikan tanggungjawab kepada Yang di-Pertuan Agong menjaga kedudukan keistimewaan orang Melayu dan penduduk asal Malaysia, secara kumpulannya dirujuk sebagai Bumiputera (Tidak termasuk KELING :-P)

    Konsep 1 Malaysia pula membawa aspirasi untuk memperbaiki hubungan kaum bagi memastikan rakyat Malaysia dapat menjalin perpaduan yang lebih erat. Konsep ini juga diharap akan mewujudkan sebuah kerajaan yang mengutamakan pencapaian berpaksikan keutamaan rakyat sebagaimana slogan Yang Amat Berhormat Perdana Menteri iaitu ‘Rakyat didahulukan, Pencapaian diutamakan’. Rasanya tak ada kaitan dengan cuti. Jadi tak perlu kut cuti 2 hari.

    ReplyDelete

Blog Archive