Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Tuesday, February 4, 2014

Jabatan Peguam Negara & PDRM: Bacul Bonar Ko?

Cukup...Cukup...Cukup...
Listen...Listen...Listen

DAP ialah Komunis. Hanya Komunis sahaja yang buat kerja hina Nama Khas Allah, Hina dan Jatuhkan Maruah Pemimpin Melayu, Rancang Huru-hara untuk jahanamkan Integriti PDRM-Kerajaan Persekutuan-Jabatan Peguam Negara-Jabatan Kehakiman

Dah berlori kertas repot, tak ada tindakan.

Apakah Jabatan Peguam Negara dibarisi oleh Peguam Pendakwaraya yang BANGANG! Atau bosar BEDEBAH!

Apakah PDRM diwarnai oleh populis Freemason hingga menjadi "anjing salakan" DAP dari dalam!

Apakah Menteri-Menteri yang wajib...sibuk MERONGGENG dan DIGORENG!!!

Rakyat makin lama makin MARAH, makin DENDAM, api ini sukar kelihatannya untuk terpadam...

Jika berlaku senario kebakaran Masjid di beberapa lokasi strategik dalam Selangor, Maka, tidak mustahil LUKA LAMA BERDARAH KEMBALI....

Oiiiii.....bertindaklah.....

9 comments:

 1. What to do? This is the result of having a very weak leader running the country.

  ReplyDelete
 2. Agree. Aku pangkah BN baru2 ni dgn harapan pemimpin mmg berwibawa. Tpi yg ada...lomah longlai......nyesal pn ade. Semua nye pilih berdiam diri. GERAM pn ade.

  ReplyDelete
 3. Najib pemimlin melayu yang lemah. Najib tidak ada jati diri sebagai PM. Malng sekali nasib umat islam dan bangsa melayu di Malaysia ni kerana mempunyai PM yang bernama Najib Razak. Habis melayu kena hina di pijak kepala namun Najib Razak merelakannya. Aku takkan undi dah BN atau wakil Umno kerana pemimpin mereka semua play safe atau lebih tepat bacul dan penakut. Ntah la apa nak jadi dengan generasi melayu yg akan datang. Najib akan di sumpah sekiranya bangsa melayu jatuh pada PRU 14 nnt.

  ReplyDelete
 4. apo yang den bolih harap pado kau najib !!!

  ReplyDelete
 5. Nak muntah tengok tindak balas pemimpin yg lemah

  ReplyDelete
 6. Nak arrest under apa punya act? ISA dan EO dah kena mansuh akibat kebodohan pemimpin kita yang nak sangat populis, tapi BELAJAR TAK HABIS!

  Percayalah, nih kalu zaman TDM, ahli2 komunis nih sdah lama masuk jell!

  Zaman Ahjib Ngok pulak, komunis @ cinabeng sdah jadi Raja!

  ReplyDelete
  Replies
  1. sy setuju sgt2.walaupun ayahanda TDM dah 'pencen' tp msh ramai kalangana rakyat yg menyanjungi beliau.

   Delete
 7. Wa la wey! Ahjib org minang aper.... misti ikut cakap bini!

  Tok Dapek Den Nak Tulung!

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive