Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Wednesday, March 19, 2014

Nazri suh pikir POSITIF


Sobab tu agak ey yang pegi konsert tu ramai yang positif dadah. Tu belum kiro yang positif arak lagi tu. Pikir positif la sangat Nazri oii!!

8 comments:

 1. timbang pakai neraca material memang la untung bosa. cuba timbang pakai neraca iman, dosa bosa tau tak! apo jonih menteri bangang la yang najib lantik nie?

  ReplyDelete
 2. rambut botak...rupo cam cino..pehtu pakai baju bintang satu. sah macam komunis. patut la cam bangang statement.

  ReplyDelete
 3. biasa la nazri ni anak dio si nadim tu pun jadi pegawai khas tak ado gaji....kalau tak bergaji ko ingat sume free ko...mcm anwar Ibrahim la gaji punaisehat RM1 ringgit ...elaun setahun 15 juta....si nadim lebih kurang mcm tu la....nazri ni pun musuh dalam selimut...beb ....

  ReplyDelete
 4. Bodoh bangang bahalul

  PM dan Menteri Kabinet samo yo baghal

  Kos tahunan Negara untuk rawatan untuk pencegahan togah dek arak x kiro pulak berapo?

  Samo yola mcm pelajar antarabangsa alasan menjana ekonomi, speaking hancur dapek degree. Abih orang kito jadi keldai dadah Jadi perempuan simpanan kek Negro

  Yang buek duit yang untung Mentori KSN KSU KP Kementerian

  ReplyDelete
 5. Alohai aie...anak ko pun sokaki..patut lo ekau soh tgk positif...pasal arak.....kesemua keluarga ekau tomasok ekau positif...

  ReplyDelete
 6. When idiot speaks. Virus UMNO.

  ReplyDelete
 7. Mh370 hilang - sudut positif, malaysia makin dikenali - kerja nazri menteri pelancongan tambah senang

  ReplyDelete
 8. Pakcu Rantau Panjang.March 20, 2014 at 11:08 PM

  Pakcu nak tumpang sekaki mencelah. Bab ni Pakcu kurang setuju. Maaflah Pak Menteri weh....cari untung tu banyak caranya. kalu bermodal maksiat bercampur pula dadah dan bertempik cara budaya kuning sampai kojol mana untungnya......aibnya Pakcu rasa bila terdedah Malaysia ke persada dunia yang tinggi nilai moral dan
  agama dimata dunia Islam.. khususnya....Maaflah Pakcu cubit telinga sikit....

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive