Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Tuesday, June 3, 2014

Gerakan menang? Huhuhu!!


Tak kisahlah berapa banyak analisis tentang PRK Teluk Intan...

Tak kisahlah apa saja dapatan daripada analisis tu semua...

Tak kisahlah sama ada Gerakan, DAP atau MCA yang menang...

Sebab bila saja kepentingan kaum Cina terancam...bahasa mereka ka, sekolah mereka ka, ekonomi mereka ka, tokong mereka ka...baik Gerakan, baik DAP, baik MCA...semuanya akan BERSATU PERTAHANKAN HAK KAUM CINA tanpa peduli dari parti mana pun yang mereka wakili!!

Cuma orang Melayu UMNO dan Pas saja yang masih tak sedar diri lagi...

Parti GayR tak payah cakaplah...chinadoll sesaja yang disondolnya!

Nasib kau la yeh...

7 comments:

  1. Peduli apa semua tu..yg penting aku dpt pinjaman tanpa faedah 30juta dr bank rakyat, padahal aku bukan bumiputera ataupun ahli umno pun.Ahli umno pinjam ptptn pun x mampu nak bayar interest.Padan muka semua ahli umno..anda mmg bangang..

    --deepak---

    ReplyDelete
  2. Bang,
    Apo biarkan Cai sobolah ini merapu kat sini,dah biol otak dia orang asyik di sontot olih Rear Admiral,orang cakap bondo lain dio bukak cerito lain.....dah biol jadi banggang kato orang lain banggang.
    Bab PRK Tk Intan ini DAP amat besar kemaluannya sekarang,kalau kalah sikit tak apo,tapi dokek 7000 undi.Cino yang monang tu dapek undi lobih kurang samo pada PRU 13,tapi Melayu tak sodar diri undinya merumdum.Walau pun jumlah pengundi kurang tapi macam mano undi Cino tu dapat lobih kurang samo ajo PRU 13 dan kenapo undi Dyana merumdum terok.Ini agaknyo bermakno yang 7000 orang yang sepatutnyo pangkah DAP samo ado fed up,bonci,overconfident,macamx excuse lagi lah dah absent.Kalau setakat seribu dua tu bolihlah diterima ini dokek 7000 dan di kawasan majoriti Cino lak tu.It is not a joke man,something big had happened.
    Ini bab satu padu ini.bukan bangsa dio jo yang akan bersatu,kito pun bolih kalau Ugama,Bangsa dan Rajax kita diperlekehkan teramat sangat walau pun ada segelintir drpd kito yang rela diperkuda dan diperkeldaikan olih kaum pendatang ini saperti anon 11.55 di atas.

    ReplyDelete
  3. Semua akhbar mengulas kemenagan BN di muka depan kecuali The Star yang hanya mengulas di mukasurat 8.Sewaktu PRK Gelugor, The Star mengulas kekalahan BN di muka depan.Di muka depan The Star hari ini adalah berkenaan pertemuan Najib dengan PM China. Inilah bukti The Star dan MCA adalah musuh dalam selimut yang ingin melihat BN berkubur dan dikuasai cina sebab itu mereka tidak gembira bila BN menang di Teluk Intan. Dan ini menunjukkan kebodohan PM kita serta thin-thank mereka yang dibayar dengan gaji mahal.

    ReplyDelete
  4. Baru tau ke The Star mmg kaki ranjau BN...tu pun ade sesetengah Melayu yang perasan elit - prof2, datuk2..dr.2 suka sangat dok baca katanya baru Up To date..baca paper English..klu paper bahasa Melayu ni pandang sebelah mata jer...tapi tak reti dan tetap tak boleh baca agenda tersirat editor2 The Star. yang kebanyakannya ca ya nun alif.... .. puiiii la...

    ReplyDelete
  5. The Star ini kalau yang berminat untuk berniaga surat khabar lama eloklhah beli.Berat dan tebal ya Rabbi,isi questionable,advertising a plenty.

    ReplyDelete
  6. Semasa wakil DAP menjadi Ahli Parlimen. Teluk Intan terkebelakang dari segi kemajuan kerana APnya sakit dan lepas tu mati.

    Untuk mengejar masa yang rugi dan pembangunan yang terlepas, masyarakat cina memilih AP BN kali ini untuk 'speed'up segala yang tertinggal.

    See how they win !!?

    ReplyDelete
  7. You think only the Chinese are smart people.From what had gone for the past 1 yr after GE 13,how much the Govt had done for the Chinese.Agreed BN promised few goodies esp a Ministeral post for Mah which they will fulfilled as promised but the other major project will only materialised come GE 14.Do UMNO cares much of Chinese votes?.Without the votes BN can still win with simple majority in Parliament.Priority will always goes to the rural folks who are ever loyal to UMNO. and the Sabahan/Sarawakian Bumis.During GE 13 even with Chinese tsunami UMNO alone won more or less same amount of Parliamentary seats as PR and bare in mind PR consistting DAP,PKR and PAS put together.BN is not stupid as some people thought,they learned from PR esp PKR that election manifestos are not legal binding esp in urban areas where most of the people are anti establishment and who are they if not mostly Chinese.Najib will end same as Pak Lah if he still gives more favour to the Chinese as UMNO is not like DAP or PKR control by families but there exist The Supreme Council consisting of nearly 40 members.They are the decision makers and not all of them yes men to Najib.

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."
Blog Widget by LinkWithin

Blog Archive