Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Monday, June 21, 2010

TOLONG HENTIKAN AMPU Dr.M

UMNO Bahagian Cheras telah mengusulkan cadangan supaya nama Jalan Ampang menjadi Jalan Tun Dr Mahathir dan Kuala Lumpur International Airport menjadi Mahathir Hasmah International Airport bagi mengiktiraf jasa Tun Mahathir yang membangunkan Malaysia selama 22 tahun yang banyak membawa manfaat kepada negara ... kawan kawan dan sahabat sahabat boleh memberi sokongan dengan menyertai wall facebook ini.

Pak Sedaro agak heran dengan perangai pemimpin UMNO Cheras, yang hari ini diketuai oleh seorang mamak berdarah arab khabarnya. Apokah dengan memahat ukiran nama Dr. Mahathir boleh mempertingkat merit UMNO?

Kuala Lumpur International Airport "KLIA" sudah antarabangsa sifatnya. Pelik dan janggal bonar bilo dinukil ganti nama khas kepada yang disyor oleh UMNO Cheras. Pak Sedaro nak posan, tak usah membodek dan mengampu Dr.Mahathir. Dio tak hadap pun, dan tak jolap macam kau orang dalam UMNO hari ini, yang memalukan roh dan semangat survival UMNO.

Apokah UMNO sudah pokak dan bisu atau sudah mulo memusatkan strategi "MEMBODOHKAN" diri dan "MELACUR MARUAH"? Pak Sedaro fikir kalau bersungguh bonar nak beri dan ganti NAMA Khas Tun Dr. Mahathir, mako gantikan ia pado Menara Kuala Lumpur kepada Menara Mahathir. Jalan Ampang itu amat sesuai sebagai Jalan Dr. Mahathir. Bangunan Dayabumi sebagai Yayasan Tun Mahathir.

Bukan KLIA kerana ini memberi persepsi dan terjemahan, amat tidak relevan. UMNO Cheras memang terkenal dengan memberi dan mengadakan konsep, NAMUN, buatlah dengan lebih kritikal dan bil-hikmah. Tidak perlu berpolemik dan kontroversi.

Laman Tun Abdullah boleh diwujudkan di Taman Tasik Perdana. Galeria Tun Mahathir Mohamad boleh diadakan di Bangunan Dayabumi. Syed Al-Habshee cukup-cukuplah mengampu Najib Tun Razak. Sekarang Senator, nak dapat kerusi Mentori kot!

8 comments:

  1. diorang ni bukan reti sangat berfikir di luar kotak. Fikir ikut pusat yo..

    ReplyDelete
  2. lagi kuat bodek, lagi buncit la perut .maruah diri apa ada hal. orang dpd golongan ni mana tau malu. yg penting masyuuuk.

    ReplyDelete
  3. Setuju jugak bubuh nama pemimpin kat mercu2 tanda atau jln ni apa kata lorong hj taib ditukar kpd lorong anuar ibrahim & saipol

    ReplyDelete
  4. KLIA nak tukar nama??

    100% tak setuju... sebab rasanya negara lain pun tak banyak yang guna nama manusia nak refer dorang punya international airport...

    janggal plak rasanya...

    baik kekal je KLIA... at least orang luar tau Kuala Lumpur International Airport tu letaknye dalam Kuala Lumpur, Malaysia... dengan sekali baca je...

    letak nama lain... ermm... entah la... tapi rasa-rasa baik sangat la kekal je nama tu...

    bodek lebih-lebih pun buat apa...bukan ke membangunkan negara tu memang wajib bawah tanggungjawab sorang pemimpin... kalo bukan dia yang pikir nak majukan negara, mesti akan ada jugak pemimpin lain pikir benda yang sama...

    kalau semua pun nak letak nama orang, susah laa... lain la kalo orang tu dah meninggal, kira ok la nak consider untuk tujuan peringatan...

    ReplyDelete
  5. salam 1 m [s1m]
    baguih baguih baguih

    bilo 'fridayborn'syed ni dapek idea ngok ni?

    akan ku namakan pejabat jamban kat bas stand klang esok , opis besar syed habshi. Cakap pasal penggunaan
    bm, pasal apa geng syed ini gunakan
    al [translasi- alhabshi : the negro /blackman ] . Pasal apa tak pakai
    syed -budak hitam!

    pejuang basa [rais anak yatim -amik
    catatan ; suruh geng syed pakai bm
    dalam semua hal termasuk nama da]

    bila lagi nak tunjuk si syed ni semua dah jadi melayu- dok pakai
    basa arab apa ke he?

    khong khek khuat

    ReplyDelete
  6. KLIA: KUALA LUMPU ALTANTUYA AIRPORT!!

    SETUJU!!!

    ReplyDelete
  7. apalah tak bijak sangat anonymous kat atas ni? tak pernah belajar akronim/abbreviation kot....oh...tak pun masa orang lain p belaja kat skolah yang kerajaan BN buat dulu, dia ponteng dan kerjanya kutip kutu kat kepala beruk...tu pasal la corak pemikirannya setakat tu je....

    ReplyDelete
  8. ADA ORG MARAH2 BILA KLIA JADI KUALA LUMPUR ALTNTUYA AIRPORT....

    AGAK EH, DIO DAH TAK SOJUK LAH...DAH PANEH KO BRO? PANEH HATI, PANEH TOLINGO YO...!!!

    KLIA = KUALA LUMPUR ALTANTUYA AIR PORT

    SETUJU!!!

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive