Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Thursday, March 1, 2012

PR sure win one meh!

Kami dalam mood nak mengeur rakan sendiri. Lepas kami tegur BTN, kami nak tegur UMNO pula.

Namanya malas kami nak beritahu tapi pandangan Tan Sri ini perlu dianggap serius oleh pemimpin dan ahli UMNO serta parti komponen BN yang lain.

Tan Sri yang pernah memegang jawatan tertinggi dalam organisasi kerajaan yang mempunyai kakitangan seramai 100,000 orang telah menyuarakan assessment yang harus diambil berat oleh pemimpin dan ahli UMNO dan parti komponen BN.

Hasil penilaiannya melalui media perdana, beliau berpendapat BN masih mampu memenangi PRU ke-13 tetapi agak sukar untuk mendapat 2/3 majoriti. Ini kerana sokongan masyarakat Cina majoritinya masih tidak memihak kepada BN. Bagaimanapun kaum India kini dilihat telah mula kembali menyokong BN.

Masyarakat umum khususnya kaum Melayu bukannya membenci UMNO tetapi 'meluat' dengan UMNO disebabkan ramai kalangan pemimpin UMNO yang dilihat mengaut kekayaan hasil projek-projek kerajaan tetapi tidak mencurahkan sedikit hasil kekayaan itu untuk membantu masyarakat.

Katanya lagi, kini tidak ramai kalangan pemimpin UMNO yang mampu bertindak seperti Tun Datu Mustapha yang tidak lokek mengagihkan wang ringgit kepada masyarakat Sabah sedikit masa dahulu.

Di kalangan pemimpin UMNO Negeri dan Bahagian juga, mereka hanya memainkan peranan sebagai pemimpin UMNO sahaja tetapi lupa sebenarnya mereka adalah Pengerusi BN di peringkat masing-masing.

Oleh itu mereka gagal untuk mendekati pengundi-pengundi bukan Melayu.

- Taken from The Unspinners.

*********

Well done to the writer. What he said is true. As a conclusion, UMNO and BN MUST win this election. If they lose, THREE outcomes are:

1. Malaysia will be controlled indirectly by the United States of America via Brother Anwar Bin Ibrahim.

2. Jews will control Malaysian economy with the coopera tion of Chinese Chambers of Commerce.

3. Islam will be no more the agama rasmi.

Go figure readers! My 30 penny worth of opinion.

No comments:

Post a Comment

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive