Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Sunday, July 27, 2014

Sementara kita bergembira..

Walaupun kita sedang bergembira menyambut Hari Raya Eidul Fitr di bumi Malaysia yang aman dan makmur ini, jangan di lupa pada SAUDARA KITA yang telah menjadi korban dalam peristiwa MH370 dan MH17. Tidak dilupa juga kepada SAUDARA-SAUDARA KITA yang sudahpun terkorban atau yang masih berjuang di bumi Gaza, Palestin. 

Semoga Allah SWT senantiasa merahmati hamba-NYA yang beriman dan bertakwa. Amin!

Kepada yang bakal memandu pulang ke kampong halaman, berhati-hati di jalan raya. Don't fall asleep while driving!

SELAMAT HARI RAYA EIDUL FITR DARIPADA WARGA PANEH MIANG SERTA MAAF ZAHIR DAN BATIN.

2 comments:

  1. Positively... sebenarnya dari image tu..mereka yang diatas ketakutan apabila Islam sedar. Batangkan kalau Islam moving fwd dan tersedar dari kealpaan. Yg paling tinggi itulah yang jatuh paling sakit...

    Semoga masyarakat Islam sedar....amin

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive