Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Friday, October 24, 2014

Antara Rosmah & UAI

Agaknya siapa yang benar dan siapa yang difitnah? Serta yang mana pula cermin kepada perangai sebenar di belakang masyarakat?

10 comments:

 1. Belum pernah kedengaran ada isteri pm yg kehadirannya begitu diperkatakan...dan kebanyakannya bernuansa negatif... Tidak mungkin pokok bergoyang kalo tiada angin...kecuali ada urang hutan atau monyet di atas pokok tersebut...

  ReplyDelete
 2. Rakyat tidak memerlukan perkhidmatan Rosmah kerana dia bukannya dipilih oleh rakyat tetapi dipilih Najib sebagai isteri. Justru Rosmah hanya perlu berkhidmat kepada Najib saja bukannya kepada rakyat. Jangan tunjuk sikap biadap terhadap Najib seperti klip video yang tersebar luas melalui whatapps yang menunjukkan dia menyiku Najib dikhalayak ramai di Majlis Angkat Sumpah Presiden Indonesia baru-baru ini. Malulah sikit sekali pun kamu tak takut pada Najib.

  ReplyDelete
 3. Woiiii..
  Daripada mengANJURkan majlis..
  'Saya mahu pegang anjing'..
  Baik anjurkan..
  'saya mahu PELEMPANG Badak'..
  Lagi best..!
  KAHKAHKAH..

  ReplyDelete
 4. najib lagi malu kut..di sigung singa betina masuk tv lagi...at least uai tak masuk tv..lagipun dia bukan berjenama PM

  ReplyDelete
 5. UIA lagi malu,mulut celupar sangat.Ha amik kau,giliran kau pulak kena viral.

  ReplyDelete
 6. rosmah tak patut tunjuk peel camtu... ok.. itu satu hal.. satu hal lagi... pengikut PR ni anjing,, jangan 'sentuh' mereka.. kalau khalid gereja makan babi pun nanti keluar dalil.. darurat..

  ReplyDelete
 7. Elok uai mubahalah jelah. Ada bran?

  ReplyDelete
 8. Biasanya penganut agama PAS akan buat solat hajat perdana untuk kes seperti yang menimpa uai ini ... tetapi nampaknya tiada cadangan untuk membuat solat hajat perdana ... dah lah report polis tidak mahu buat ... solat hajat perdana pun tidak mahu buat juga ... hem ... faham2 ajerrlah ...

  ReplyDelete
 9. Pompuan dalam video UAI ,wow mengancam,body best.

  ReplyDelete
 10. Kene muhasabah diri laaa uai...

  Kenapa aib kamu di buka....

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive