Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Wednesday, November 6, 2013

Najib & Sahak


Di sebalik kesibukan jadualnya, Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor masih sempat menunaikan jemputan.

Sebentar tadi, Najib dan Rosmah dilihat menghadiri majlis perkahwinan anak perempuan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Lenggeng, Datuk Ishak Ismail.

Majlis persandingan Irna Izura Datuk Ishak dan pasangannya, Muhammad Hishamuddin yang diadakan di Dewan Komuniti Pantai, Seremban itu turut dihadiri Yang Dipertua Menteri Melaka, Tun Khalil Yaakob serta Ketua Menteri Melaka, Datuk Idris Haron dan isteri.

Turut hadir adalah Undang Luak Sungai Ujong, Datuk Mubarak Dohak, serta pemimpin-pemimpin BN dan pembangkang negeri yang lain.

Perdana Menteri meluangkan masa hampir satu jam beramah mesra dengan pasangan mempelai dan ahli keluarganya sebelum berangkat meninggalkan majlis sekitar jam 3.30 petang.

Mynewshub mengucapkan selamat pengantin baru buat Irna Izura dan Muhammad Hishamuddin. Sudah pasti majlis ini akan dikenang mereka seumur hidup memandangkan ia dihadiri pemimpin tertinggi negara.Read more: mynewshub.

p/s: Err...Tok Sahak tak jomput skali Montori Bosar N9 ko?

8 comments:

 1. Tok sahak ado jomput ko? Atau tok mat yg tak nak datang? Dah kalah ketuo bahagian tah apo tok sahak bisik kek najib tu.

  ReplyDelete
 2. Podih e lak ai....

  ReplyDelete
 3. Assalamualaikum Saudara,
  Mohon linkkan blog saya. Izinkan saya untuk sama-sama berjuang. Terima Kasih.
  http://salatusalatin.blogspot.com/

  ReplyDelete
 4. Kalau tak jomput Tok Montori Bosar osah pandir eh.

  ReplyDelete
 5. apo lak pandir eh. kondughi dio. ikut diolah sapo dio nak jompot.

  ReplyDelete
 6. Poit betul ke najib bwk nama dato sahak jd MB...tunku mukriz pn setuju...tp undang yg empat x setuju...termsk dato kelana...diberitakan setiap undang dpt 5 juta dr MB...dan ado org dongar dato azman kato money can buy everything slps dongar namo tok mat yg dicalonkan...minta pencerahan..dr bjb

  ReplyDelete
 7. kalau susah bona, humban an deduo ea sekali dan sesumo yang dah lamo betagai tu.

  ReplyDelete
 8. Apo bangang bonar blogger ni sobab hal najib dtg kenduri anak sahak tu. Mmg sahak tak jompot mb pun. Mb bkn kebulor bonar nak dtg. Buek kenduri pun bilo duit yg sahak belasah dr naib president umno yh nak undi dr bahagian somban dulu tu. Sahak mmg kaki tipu , kski nyayo org. Skrg padan muko kalh ketuo bhgn.

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive