Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Wednesday, August 13, 2008

战斗耕种末端

PETALING JAYA: Two former leaders of the Bandar Tun Razak Umno division led 148 members to cross over to PKR. Norasida Silam, who was the deputy chairman of the division, and Azmi Hassan, a former deputy chairman, handed over application forms to Bandar Tun Razak MP Tan Sri Khalid Ibrahim, who is also Selangor Mentri Besar, at the division's PKR office on Monday. “Norasida wanted to join us because he said he could no longer tolerate the non-existence of democracy practice in Umno, for instance the quota system for party elections,” said Bandar Tun Razak PKR deputy chief Othman Karim. “He said ... he prefers to work for the people, not only for the Malays,” said Othman.

Analisis:
Mereka keluar UMNO dan join PKR atas alasan dalam UMNO tiada demokrasi ataupun parti masing2 saling membalas 'trojan horse'? Kalau dalam dunia korporat, 'kecurian' harta intelek sering berlaku disebabkan banyak 'mato-mato' dalam sesebuah syarikat; maka tidak mustahil antara parti politik pun berlaku perkara yang sama. Spy dalam UMNO = spy dalam PAS = spy dalam PKR? Permatang Pauh...Das Kämpfen bebauen das Ende!

6 comments:

  1. kukuhkah alasan takda demokrasi dlm UMNO menyebabkan diorg join PKR?

    Atau ada alasan lain?

    Atau mereka ini dah lama jadi duri dlm daging memecahbelahkan UMNO.

    Ahhh..Pergi mampos la semua tu yang penting yes! i'm e first.

    ReplyDelete
  2. den ni sekolah kek kampung ajo...tak paham den apo ke bondo nyo ni ha...kojap bahaso cino....kojap german pulak...

    eh...konpius makcik di bueknyo...

    ReplyDelete
  3. Aku sokong kenyataan Aba Fahim... pemilihan dh dekat, berusahalah membawa perubahan melalui saluran yg betul. Semuanya bergantung pd niat mereka, perjuangan mereka utk siapa sebenarnya? Bukan semua ahli UMNO yg korup, ramai juga yg ikhlas utk membawa perubahan & kebaikan kpd parti.

    -M6

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Paneh,

    Kalau nak join PRK, joinlah. Kata nak sangat demokrasi. Tak kan kita nak halang pulak.

    Baguslah, dalam PR bukan saja adak PKR, ada PAS dan DAP, Hindraf pun ada. Lagi banyak lagi bagus.

    ReplyDelete
  5. hanya orang2 umno yg budus masuk pkr tu. kalah sebelum berjuang. bertentangan dengan tajuk artikel paneh ni.

    p/s: ko blaja mano bahaso ni paneh?

    ReplyDelete
  6. nama yang tak tersebutAugust 15, 2008 at 2:35 AM

    ontah eh. sojak bilo lak dio blaja bahasa cino nih. satu laie tu bahasi german ke apo?

    ReplyDelete

Blog Archive