Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Thursday, February 9, 2012

BILO MAT JENIN JADI PAK KADOK

KERUSI DI DEWAN RAKYAT

JUMLAH KERUSI DI PARLIMEN = 222
MAJORITI MUDAH = 112
MAJORIT 2/3 = 148

PRU KE-11 Pas bertanding di 85 kawasan Parlimen dan menang 6. Mako kotiko itu dicanangnyo ke seluruh dunio mereko akan mendirikan Negara Islam.

PRU KE-12, Pas bertanding di 66 kawasan Parlimen dan monang 23. Mako kotiko itu pulak dio berangan nak jadikan negaro ni negaro kebajikan. Mako besorak-sorailah mereko dengan kemonangan yang tak seberapo tuh.

UMNO monang 78 kerusi di PRU-12.
Pas + DAP + PkR = 75 kerusi di PRU-12.

Kepado pembaco yang bijak pandai, takyahlah Atok nak buek analisis sentipik ko, matometik ko. Rumusan Atok sonang yo. Memulo tu berangan jadi MAT JENIN...pehtu dapek pulak jadi PAK KADOK.

Sabung ayam monang...tapi kampong togadai!

5 comments:

 1. Pedulikan diorang Tok, Masa sekolah dulu "Mathematics" dia orang pun dapat markah setakat cukup makan jo.....

  ReplyDelete
 2. Keputusan Pilihanraya lepas tu bersih ke?

  Kenapa ramai orang cerita banyak kerusi BN menang tipis dan sepatutnya kalah kalau dibuat secara telus dan adil? Ni cerita orang besar UMNO sendiri, ni.
  Pak Kadok juga.

  ReplyDelete
 3. Pak Kadok oii,

  Kau faham tak? Pas bertanding 66 kerusi parlimen. Majoriti mudah 112 kerusi untuk memerintah. Bagi monang free semua kerusi pun tak buleh nak perintah Malaysia. Macamana Pas boleh tipu ahli dia nak tubuh negara Islam?

  Politik ialah nisbah angka, tak do kena-mengena dengan bersih. Sampai bilalah kau nak tunggu Pas buat negara Islam kalau tak faham nak mengira kerusi.

  ReplyDelete
 4. Umno menang tipis pas kalah tipis? Kalau dah kalah tu kalah la.

  Sah, tah faham angka.

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive