Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Thursday, June 20, 2013

Anwar Ibrahim II in the making...

Kepada anak muda Gen Y, saluran 4,5 dan ahli UMNO terutamanya, ingatlah saat ini, detik kelahiran seorang lagi 'Anwar Ibrahim' di Malaysia. Lihat, renung dan fikir secara mendalam. Perhatikan dengan teliti setiap gelagat, tingkah dan laku lelaki ini di setiap ruang masa kerana 20 tahun akan datang, anda akan terfikir..."Memang sah la dia ni klon Anwar Ibrahim"!

Maso tu nak nyesal tak guno dah...

Rembau most wanted?!

13 comments:

  1. Tuan Warith, sata mohon izizn sekali ini

    REGINA LEE jadi Press .....

    Najib hilang pedoman bagi lesen Besar ke KJ buat suka hati , tanpa sensitif kapada orang Melayu.Nak ambik ati Ah Beng dan bapak nya Ungker Kit ?
    Dong Zhong mesti senyum, sebab, gertak Najib, semua gelabah.

    DEMI demokrasi dalam UMNO ,tunggak BN,KJ wajib di cabar di PAU,wajib di kalahkan secara besaran sebab:

    A:KJ sebenarnya, enak, dalam latihan untuk menjawat Perdana Menteri sebab KJ banyak masa dan ,ramai coffee boys suruhan , juga dapat munafaat bermacam sumber di dalam KBS, sehingga :
    A:MerangkapPersuruhjaya (Pelatih) SPRM (MACC) dalam hal bola sepak yang menjadi bidang kepintaran nya sejak MYTEAM sokong Tony Fernandez.
    1.:Merangkap Presden BAM
    2.:Merangkap Preseden HOKI
    3.:Merangkap Prseden Kayoh Basikal
    4:Merangkap, Acting Preseden Ladies Lawn Tennis.
    5:Jurubahasa Inggeris(OXON Accent) Resmi Hoki Federation.
    6:Chief Negoatitor HOKI Federation.
    7:Chief MORAL POLICE officer BAM.
    8:Chief BELASAH Officer ASUM(sebab Kabinet mesti lulus penyertaan Shahidan.
    9: 2017 punya Games cabinet paper siap dalam 45 hari aja.

    B:DYMMSultan Pahang ,selaku Presiden sangat sabar dalam issue campurtangan Menteri tak sampai 45hari ( OXON panggil 30 day wonder).(Jerman WUNDERKINDE)

    C:Bukankah mulut Khairi merupakan ahli politik dan menteri yang amat suka campur tangan dalam semua issue negara, yang akibat kan super over governance.
    Wal hal,1M Najib ( bapak sekolah cina),telah mengamal kan government know least.
    D: KJ melawan arus.
    Perangai macam DAP, cuka cari pasal dan memang mencari issue,sebab tak ada
    kerja.,nak lebih Ah Beng dari Ah Beng.
    Teeeeerpaksa ambil superkiasu Regiina,.sebab mau ikut macam Najib yang masih nak ambil hati nak jaga hati kelompok inner circle KJ termasuk Jason Lo """LEts go for Pork CHOPS PORRRK CHOOOOOPS"" bila rasa lapar dan mengajak pekerja melayu islam pergi melihat nya menterkerdarah POOOORK CHOOOOPS".

    Dulu KJ Join in kut ? (nak jaga reputasi liberal nya dan kesamarataan kunun ,

    E:Sibuk main dram di pesta belia ,tendang bola sepak untuk dapat kan cover publisity.

    1 Semenjak jadi SIL, suka Publisiti,mulai masuk cover boy GQ.
    2..Aksi aksi 1M+1M .Lebih Najib dari Najib.
    3. Giat lakon kan P.EM wannabe(macam saperti penasihat ekonomi Negeri Selangor)
    4.Amal New politik macam saiffudin dan adam tanjung malim.
    5.Penaung- KJ Fan kelab dan KJ International Fan Klab(UK Chapter)..
    6.Suka Engage dan inklusive- serupa Najib.
    7.Pamir kan Kelainan - serupa Najib
    8.Merangkap Menteri - Kementerian National Reconcilation
    9.Ucap ucapan Ketua Jurucakap Kabinet
    10.Ucap ucapan Ketua Jurucakap BN
    11.Urus kerja Ketua Kumpulan pencantas Zahid.
    12.Urus kerja Ketua pembangkang dalam kabinet.
    13.Urus kerja Ketua UMUM PR dalam UMNO
    14..Amal kan World view - sukan dan bola sepak macam najib
    15.Tonjol kan peranan sahabat karib AA Rafidah Nor Yaakob dan Tony F Azran dan MUFC.
    16.Sikit sikit sahabat baik PAP .
    17.Terbaik punya kenangan Father 's little boy ,40 years
    ago.( tolong minta kertas tissue)
    18.Idola Harakah.
    19.Loose cannon shoot from the hip Minister for all.
    20.Menteri Kementerian bukan menteri BN.
    21.Banyak latihan dan assignment selaku Trainee No 1 Penolong Perdana
    Menteri . ( Trainee Assistant Prime Minister No 1.)
    22. Mat Super liberal, sama dengan AAX punya kepala.
    23.Banyak menulis suratkapada Majalah Ekonomis UK selaku No 1
    Assistant Foreign minister,(UK Desk)
    24.Merangkap Pelatih Utama SPRM(MACC)
    25.FAM President wannabe Trainee No1.(Sedia Jumpa FAM bila bila aje), Saya menteri tau !!!
    26.Test Market Laboratory untuk Najib (yang tak berani cakap terang terang).
    27. KJ bukan orang Melayu lagi.
    28. Ketua Pemuda hanya sehingga PAU 2013 aje..
    29. Klone macam Kelapa sawit PORIM/durian Mardi/pokok getah RRIM00 Najib aka IBAI
    Bukti UMNO mampu bolih dapat berubah nasib SIL.
    Hebat betul Najib 1M 1M4U Volunteer.
    Hebat betul KJ !
    arjuna waspada
    changkat lobak

    ReplyDelete
  2. masaalah problem nie...

    ReplyDelete
  3. Tu yang aku heran betul ngan najib ni. Ntah apa la yang dia fikirkan masa lantik kj jadi menteri. Aku rasa pembangkang memang sengaja bagi kj menang besar masa pru nak pancing najib. Sekarang umpan sudah mengena. Siap la lepas ni sejarah akan berulang kembali jadilah dia paklah the second.

    ReplyDelete
  4. Masuk pintu KBS terus hogah semacam jer,Kenalah bersopan santun,kenal jenis sukan,persatuan sukan,perundangan sukan,had kuasa Menteri dll.Kenalah study,kemajuan sukan terdahulu sebelum menteri KBS baru masuk.Contoh sukan badminton,ada pasang surut tetapi LCW dah lama, ada ranking di dunia.Begitu juga sukan berbasikal,azizul ada ranking dunia sama juga nicol david.Sukan hoki juga sgt menarik sejak akhir ini.Dgn padangnya warna biru,bolehlah tonton secara live di tv.Boleh nampaklah bola hoki sbb dulu tak mcm itu,sbb padang hoki warna hijau.Team hoki kitapun hebat memberi saingan dgn kelompok handalan pasukan ranking dunia.Penonton makin bertambah di dalam stadium hoki.Sukan bolasepak agak menarik juga,dgn perkembangan sukan bolasepak semasa tempatan, asia tenggara dan program soccer kids tv3, berbanding dgn program"MyTeam".Saya mengikut perkembangan FAM,di akhir2 nie ada usaha2 menswastakan liga tempatan,ianya respon yg mnarik di laman fb peminat sukan bolasepak tempatan,tahniah FAM di bawah DYTM Sultan Pahang selaku Presiden berbanding dgn Menteri baru KBS yg sibuk tukar padang stadium bukit jalil dan nak bina veledrom tertutup tanpa menilai serta memberi kpi sukan negara setakat ini.

    ReplyDelete
  5. Jadi Menteri kerjaraya jer la....

    ReplyDelete
  6. Usah terpedaya dgn tipu muslihat nukilan diatas tidak lain dan tidak bukan hanya untuk melagakan org melayu.

    ReplyDelete
  7. Hahaha...beri amaran perihal kj boleh melagakan melayu ka? Kj not even born in malaysia. Is he malay enough?

    ReplyDelete
  8. Yes! yes! yes! kempen menentang KJ sudah paneh...ini yg kita tunggu2, ayuh, cariklah calon utk lwn KJ tanding KP UMNO. Dlm perkiraan aku, KJ dah ada solid 40 to 50% supporters. Kalau lawan dia dpt another 40 to 50% support juga, aku gerenti UMNO akan berpecah, saat yg kita nanti2kan....kalau pemuda sbg tulang belakang dan pemimpin masa depan dah berpecah, akan punahlah UMNO kelak, yes! Saat yg aku tunggu2....pertandingan Ketua Pemuda UMNO nanti....tapi dlm UMNO mana ada calon KP yg berkaliber lagi? ....payah jugak nih!

    ReplyDelete
  9. Perangai ahli UMNO memang tak pernah berubah...dengki mendengki dan berebut kuasa...sehinggalah UMNO tersungkur kelak. Kerajaan UMNO/BN hari ini amatlah lemah sehingga mudah diperkotak-katikkan oleh kaum Cina dan segala mekanisme kaum tersebut....sedih aku lihat bilamana Zahid Hamidi terpaksa "kowtow" semacam nak mengambil hati kaum tersebut akibat tragedi runtuhan penebat kilat bangunan UMNO Penang....TAPI bilamana Melayu yg terkorban akibat runtuhan jambatan, depa taklah seprihatin mcm kes di Jln Mclister Penang tu.....sedarkah korang sumer perkara mcm nih?

    ReplyDelete
  10. Yang hampa semua tulis ni nampak macam anti KJ ni pasal apa? Awat teruk sangat ka KJ ni.
    Yang aku tahu KJ bijak dan ada pendirian sendiri yang kuat dan tabah.
    Cuma yang tak puas hati kepada KJ adalah kaki bodek yang merasa susah nak bodek KJ. Tak makan bodek.
    Kepada kaki2 bodek tu janganlah kecewa dan berniat nak jatuhkan ORANG MELAYU YAANG ADA KEBOLIHAN semata2 untuk kepentingan peribadi.
    MELAYU...OH MELAYU..

    Orang padang besar

    ReplyDelete
  11. bodek ghapo dio la nie.Dapek apo?suara bebas, tak do berkepentingan.Tengok bola kek stadionpun kena bayar tiket.Maju sukan negara.

    ReplyDelete
  12. Quote anon 12:01:Hahaha...beri amaran perihal kj boleh melagakan melayu ka? Kj not even born in malaysia. Is he malay enough?
    ---------------------------------

    Does he became lesser or not genuinely Malay just bcoz he wasn't born in Malaysia? But but....nothing says me otherwise as I was born in the UK and I feel no lesser Malay than you do (assuming that you are A MALAY)!

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."
Blog Widget by LinkWithin

Blog Archive