Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Saturday, June 1, 2013

Demo Orang Kampong

Assalamualaikum w.b.t.

Hari ini, 1 Jun 2013 akan diadakan satu perhimpunan aman iaitu "Perhimpunan Orang Kampong", NGO serta rakyat prihatin Kuala Pilah di Padang Majlis Daerah Kuala Pilah pada jam 10 pagi.

Tujuan perhimpunan ini adalah untuk menunjukkan suara majoriti rakyat yang bosan dan menolak perbuatan phak-pihak yang menganjurkan demonstrasi Blackout 505.

Pohon bantuan pihak rakan media untuk membuat liputan.

Dijangka lebih 500 orang akan hadir dalam "Perhimpunan Orang Kampong" ini.

Sebarang pertanyaan boleh diajukan kepada Mr. Rambo - 0136913738.

Sekian, terima kasih atas sokongan.

7 comments:

 1. Perhimpunan syok sendiri x sampai 100 orang.

  Beghontilah ikut perangai Al Jub berhimpun2 ni. Orang dah muak dengan retorik2 ideologi ni.

  Sekarang UMNO buktikan 5 tahun ni orang Melayu boto2 dapek sesuatu. Kalau Cino yo dapek labo, lingkupkanlah UMNO ni boto2 PRU 14

  ReplyDelete
 2. Hidup Tok Sahak. Bakal MB Ns kito.

  ReplyDelete
 3. Selepas 20 tahun Isa Samad jadi MBNS berapa ramai Taikun Melayu yang terhasil.
  Selepas 8 tahun Mat Hasan jadi MBNS berapa ramai Taikun Melayu yang terhasil.
  Melayu terus dibuai mimpi Mat Jenin..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tok mad pandai madah berhelah yo, somo eh tok hashim tu. Buktikan 5 tahun yo den nak tngk kg den. Jalan kek simpang bkit chedang pun smpi hr nie pun x siap2 lg. Buktikan tok hashim. Den blk kg sakit palo tngk jalan x siap2 bkn 1tahun tok. sapo pun jd mb den x kesah. Asal kan org umno yg btl2 jg anak2 bangso eh. Trun bwh tok tngk anak buah.

   Delete
 4. MELAYU makin hari makin LAYU !!!!

  ReplyDelete
 5. Beronti bedemo, tumpukan pd pemulihan org mudo yg x sokog umno jng layan kaki jubo. 5 tahun x lamo. Tu lg baik, cari punco, pujuk, atok2 yg jd adun2 tu. Jng jobo na, engat 5 tahun x lamo, tp lopeh 3 tahun da bleh buat pru14. Kalau pm nak buat la. Pilhan antu rayo umno x lamo dah. Harap2 d kg den pengerusi perhubungan umno dan ketua pemudo negori org yg paling terbaik. Yg ado nie den raso2 tuka awal2 lg baik. Apopun hidup umno

  ReplyDelete
 6. Macai PR pernah berkata"Sekiranya PR kalah di PRU13,maka tiada gunanya lagi,untuk rakyat memberi kuasa pada PR untuk siri2 PRU akan datang,sbb ketika itu,BN telah membangkrapkan malaysia"lantas wujud pula siri blackout 505 di serata malaysia selepas PRU13.Seperti juga kenyataan Ketua Umum pernah berkata"Saya akan kembali mengajar semula sekiranya PR kalah di PRU13".Kesimpulanya,dengan menipu shj, di kira popular di kalangan rakyat malaysia juga yer ..yg telah di terjemahkan di dlm undi populis.

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive