Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Wednesday, June 19, 2013

Tahniah Rosmah

Tahniah Rosmah kerana terpilih sebagai "the most powerful woman in Malaysia" walaupun kita tak tau apakah kayu ukur yang diguna pakai The Star untuk meletak taraf wanita paling 'power' di Malaysia ni. 

Cuba baca betul-betul..."THE MOST POWERFUL"?! Heh..

Motif The Star? Dah tentulah nak kasi orang bertambah benci dengan Najib dan Rosmah. Itupun susah mahu faham ke?

Err...khabarnya di setiap agensi kerajaan dan GLC's sekarang lebih banyak langgan The Star berbanding Utusan dan Berita Harian. Sekali lagi soalan...apa motif? GE14 ler...itupun susah jugak mau faham ke?

Errr...bekas penggosip Malaysiakini (penggosip ke wartawan?...hantam sajalah) yang juga mantan editor kanan The Star, kini dah jadi setiausaha akhbar KJ. Sekali lagi tanya...apa motif? Tak faham jugak lagi? Haiya...ahli UMNO memang ramai yang buta hati dan minda maa...


Kenapa Wanita UMNO tiada dalam senarai ini? Kalau tak faham jugak...GE14 kasi gali lubung kubur siap-siap laa...

6 comments:

  1. Nak tunggu sampai kuasa dah terlepas kat cina baru Najib n da gang nak bukak mata....masa tuh baru ROsmah tergerak ati nak pakat tudung...mmg tipikal Melayu...dah tergadai n terlepas negara baru nak sedar...

    Sikalang Ah Jib Gorblok mau jilat montot cina lagi wooooo...myk syiokk....itu malai semua xpe,,liaolang ttp sokong wa....

    ReplyDelete
  2. Apa salahnya Rosmah "The most powerful. Woman in Malaysia"?

    Tak nampak apa pun muslihat kecuali orang yang memang prejudis Dan cemburu terhadapnya Dan spin cerita lain Dan taichi kat orang lain pulak.

    Tahap blogger yang perasaan cerdik pandai sangat padahal bodoh Dan bangang namanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rosmah pun ada red bean army. Anon atas ni la contohnya. Red bean army rosmah semua 'cerdik' sgt agaknya sebab suka membodoh dan membangangkan org lain. Tapi semuua pun tau read bean rosmah tak pandai mana pun, temasuk la rosmah. Nak tau apa taraf rosmah pada pandangan rakyat marhaen? Tunggu najib bersara...tau la jawapannya.

      Delete
  3. haha betul tu not rosmah fanz.. haku sokong.. Ade akal pikir la

    ReplyDelete
  4. Anon atas semua buta hati dan tuli

    ReplyDelete
  5. akupun nak buat steament terbuka la kat sini,tentang komen2 pedas tanpa nama dgn keadaan penuh emosi dan tanpa fakta.Mintak ampun dan maaf banyak2 pada Datin Rosmah Mansur sekeluarga termsk PM kita, dgn ucapan selamat berpuasa di bulan Ramadhan Al Mubarak yg bakal tiba....zha_ha

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."
Blog Widget by LinkWithin

Blog Archive