Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Tuesday, June 18, 2013

Siapa yang MASYUUKKK tu Hisham?!

Semasa kempen pertukaran MyKad aka IC dulu, macam-macam telah dipromosikan. MyKad sebagai kad pengenalan laa...MyKad memasukkan minutiae cap jari ke dalam cip dan ini membolehkan pengesahan cap jari dilakukan secara tepat dan terperinci laa..MyKad sebagai dokumen sah lesen memandu laa...MyKad sebagai Passport laa...MyKad sebagai Kekunci Awam laa...MyKad sebagai Kad Transit laa...My Kad sebagai Dokumen Kesihatan laa...Kad ATM laa...E-Tunai laa...bla..bla..bla..

Selain aplikasi utama MyKad, JPN siap promo lagi aplikasi tambahan, aplikasi off card dan pelbagai kelebihan MyKad yang kononnya bertaraf dunia.



Pendek kata...MyKad ni 'serba boleh' lah..hingga rakyat Malaysia terpaksa berbaris lagi untuk menukar kad pengenalan baru walaupun sebelum itu rakyat turut dimomokkan dengan 'kelebihan' kad pengenalan sedia ada yang kononnya 'berkualiti tinggi'?!

Tup..tup..pemangku Menteri Pengangkutan yang baru walaupun tak perform di KDN sebelum ini, telah memperkenalkan kad lesen memandu baru Malaysia yang kononnya bersekuriti tinggi, banyak kelebihan, bla..bla..boleh blah...


Persoalannya...mengapa aplikasi lesen memandu tak digunakan oleh JPJ dalam MyKad yang kononnya canggih tu? Mengapa kad lesen memandu perlu dipisahkan aplikasinya dari MyKad?!

Dan persoalan rakyat paling hot...buat kad lesen memandu baru...SIAPA YANG MASYUUKKK??!!

3 comments:

  1. Satu lg projek membazir KERAjaan BN.

    ReplyDelete
  2. Loya dah sampai ke tekak..

    ReplyDelete
  3. kalau tak salah ini company yg sama yg bekalkan mesin bio metric yg digunakan utk program 6 p atau program pemutihan pati dimalaysia iaitu syarikat yg ada kaitan dengan syarikat menantu tan sri muhiyidin yasin yg dikatakan telah mengaut berjuta juta ringgit dari project tersebut tetapi ianya tidaklah mendapat keputusan yg cemerlang n didpati gagal ddlm membendung gejala penyeludupan warga asing ini ...!!!dah la project kos utk 6p itu bernilai hampir 600juta ....!!!! tlg la rakyat bukan bodoh n tak atau tak tau akn hal ini cuma malas nk kecoh2 tapi kalau tdak faham2 lagi nampaknya kenalah ita berbuat sesuatu agar inya dpt memberikan pngajaran utk mereka yg langsug tak fikir akan apa yg akan terjadi jika hal2 sebegini diteruskan..!!! rakyat bkn bodo n bangang la ..kalo dulu kau mkan masa project bio metric yg berjuta juta tu tak ke cukup2 lagi ? itulah sbabnya pru 13 dulu rakyat pilih pr kerana sebab2 yg sebegini lah n lagi kau org tak nak belajar dari pru 13 dulu ...cukup2 la wei ????

    ReplyDelete

Blog Archive