Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Monday, September 2, 2013

Edge Billion Ringgit Club

Malam ini 2 September 2013, jam 2030 di Hotel Hilton, Kuala Lumpur, Malam Gala Edge Billion Ringgit Club.

Biasalah, mesti YAB Presiden UMNO juga Perdana Menteri Malaysia dijemput sebagai Insan Paling Utama dan Mulia malam ini. Tahniah dan Syabas.

Apakah kehadiran DS Najib akan berfungsi hanya "melukut di tepi gantang", atau bidalan "rezeki secupak, tak mungkin jadi segantang", atau "melepas anjing tersepit"?

Atau secara realitinya, batang tubuh DS Najib hadir boleh menjadi "biduk berlalu kiambang bertaut", "kecil tapak tangan, nyiru ditadahkan", atau juga "kais pagi makan pagi, kais petang makan petang"?

Korum Edge Billion Ringgit Club sudah pastinya 90% kaum-kaum lain. Khasnya rangkaian sahabat Thiong Hua yang baik, juga lebih ramai daripada mereka "tidak baik daripada segi politik"!

Apakah perkumpulan malam ini, di Hotel Hilton memberi petanda baru kepada pola perkembangan ekonomi tanahair? Apakah sanggup kumpulan Billionaire, Multi Billioanaires ini memberi sedekah korporat kepada DS Najib sebanyak RM 500 juta setiap orang. 

Mengikut kiraan kehadiran yang pasti Malaysia sudah ada 100 orang Billionaires, daripada 100 ini ada 20 orang Multi Billionaires. Sanggupkah 80 daripada mereka menyumbang hangus sebanyak RM100 juta seorang kepada Tabung Ekonomi Melayu? Sanggupkah 20 daripada mereka menyumbang hangus sebanyak RM 500 juta seorang kepada Tabung Pendidikan Tinggi Melayu?

Sanggupkah pula, 100 orang billionaires ini berbai'ah dengan DS Najib untuk menyumbang secara WAKAF KORPORAT, sebanyak RM 20 juta setahun kepada Tabung Khas Perdana Menteri?

Semua ini kiraan masa depan yang panjang. Soalnya APA LU ADA BERAN ka Edge Billion Ringgit Club???

1 comment:

  1. Tadi di tv tengok najib bergembira dgn multi million dollar taiko. Waktu ni dia lupa nasib dia jadi PM atas ihsan undi orang kampung...

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive