Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Friday, September 20, 2013

Bila Mufti Bersuara

Dalam tempoh 12 bulan daripada tarikh 20 September 2013, sudah terjejak hampir ke semua para Mufti setiap Negeri dalam Malaysia, bersuara dan membentang pandangan secara analitikal dan kritis berkenaan "campurtangan orang luar dan pihak asing" tentang keutuhan Perkara 3 Perlembagaan Persekutuan.

Ini petanda suasana ketenangan, aman dan damai sudah tercemar dan dicemari oleh tangan-tangan jahat baik warganegara mahu pun bukan warganegara.

Pendirian para mufti "sudah terang lagi bersuluh"...kini tibalah kuatkuasa undang-undang dan tindakan kepolisan mandatori dijalankan, ke atas insan yang sedang melaknati negara ini.

Sudah masanya, ahli politik Melayu dan Islam bersekutu dan bersama untuk "perang dan penjarakan" secara total semua penjenayah akidah, tauhid dan kerja tangan asing yang makin "gamat" membusuk dan membusung fikiran rakyat Malaysia.

1 comment:

  1. Takkan nak tunggu melayu mengamuk kot baru nak kerja.

    Tontonilah Tanda Putera...untuk memahami.

    History do repeat !!

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive