Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Tuesday, September 10, 2013

Pro SYIAH di Jabatan Perdana Menteri

Tuduhan atau tempelak?! Hakikatnya Institut Integriti Malaysia (IIM) sebuah agensi baru dalam Jabatan Perdana Menteri sudah diresapi "semangat" kumpulan Syiah.

Baru-baru ini diberitakan IIM telah memberi ruang kepada Mohamad Sabu, Timbalan Presiden PAS aka pendukung Tegar Syiah untuk memberi pandangan mengenai INTEGRITI dalam ucapan perasmian penutup forum Pengukuhan Integriti anjuran Institut Integriti Malaysia (IIM) di Universiti Taylor di Subang.

Apakah Presiden IIM dan Timbalan Presiden IIM sudah dicabut hikmah kebijaksanaan hingga terlepas pandang penglibatan manusia-manusia "culprit" seperti Mohamad Sabu? 

IIM lebih wajar pelawa Nasaruddin Md Esa daripada Mohamad Sabu. Nasaruddin lebih berilmu dan sebagai Pengerusi Yayasan Kesederhanaan Islam. Integriti ialah Subjek Teras Nasaruddin sebagai bekas penuntut kumpulan pertama pelajar Malaysia ke Jordan lagi.

Memberi ruang selama masa 2 jam kepada pendukung totok Syiah seperti Mat Sabu dalam aktiviti Jabatan Perdana Menteri yang ditadbir oleh BN; ditambah pula Ketua Setiausaha Negara sendiri merupakan Pengerusi IIM merupakan  suatu agenda yang PELIK dan amat meragukan.

Siapa yang bebal dalam hal ini? Perdana Menteri? KSN? Presiden IIM? Atau kalangan pegawai-pegawai IIM yang hilang pertimbangan bahawa asas Integriti tanahair ini ialah Ahlul Sunnah Wal Jamaah menurut mazhab Imam Shafie?

Mengapa Timbalan Presiden Pas yang turut diragui integritinya terutama dalam kes bilik hotel 121 dan isu amalan pro Syiah serta menyokong komunis sebagai pejuang; dijemput untuk bercakap soal Integriti?...dalam suasana bulan Merdeka pula tu!! Mana letaknya akal otak pegawai-pegawai IIM?

Apolah lopong bonar IIM ni...!!

5 comments:

 1. Minta siasat pegawai IIM yang bertanggungjawab menjemput Mat Sapu. Harapkan pagar pagar makan padi. Berintegritikah IIM?

  ReplyDelete
 2. sah, ramai penjawat awam sudah sebati dengan dengan pejuangan pembangkang. kenape la mereka ni buta hati

  ReplyDelete
 3. Takyah siasatla Ah Gor. Segalo macam boghuk ngan kogho tak lupo jugo mangkuk2 ayun di lotak an kek jabatan tu...yg jadi drebar org melayu dan rakyat jelato. Memang nak musnah agak eh biar boghuk jadi pm, ketuo umum jadi presiden sobab eh dah kompih tolo kono picit!

  ReplyDelete
 4. gilo lah iim..sengaja malukan pm

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive