Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Thursday, September 12, 2013

Tergamak ke Najib ikut nasihat sendiri?


Walaupun nasihat Najib di atas dilafaz ketika nak umum calon BN PRU-13, TETAPI kata-kata itu rasanya kini amat relevan untuk dijadikan panduan Orang UMNO sempena pemilihan Jawatan Kuasa UMNO Pusat tahun ini.

Persoalannya adakah Najib tergamak mengguna pakai nasihatnya sendiri dan sanggup berundur demi kepentingan parti serta menyokong calon baru Presiden UMNO?

Beruk pun gelak tak percaya Najib sanggup undur...

Mana-mana pemimpin yang tawarkan diri jika benar inginkan perubahan yang berkesan atau supaya UMNO kembali semula kepada perjuangan asal, hendaklah bertanding jawatan Presiden. 

Jika sekadar mahu bertanding Timbalan, Naib atau Majlis Tertinggi tetapi cakap nak buat perubahan bagai nak rak, itu hanyalah sekadar manis bicara. Penyudahnya tetap kekal jadi tukang angguk walaupun menang. 

Mana mungkin Naib Presiden boleh menggugat hala tuju yang di bawa oleh Presiden.

Atau Orang UMNO masih nak biarkan Presiden mereka dikuasai PEMANDU?!

5 comments:

 1. Bukan takat beruk je gelak kalau najib sanggup berundur, cipan pun boleh pengsan tak percaya.

  ReplyDelete
 2. Bro Paneh...

  xtahan ati den nengok statement kek gamba ... Beruk pun gelak tak percaya Najib sanggup undur...

  sampai kuar air mato den golak terguling-guling....paneh tol bro....botol bonar ...kono bonar-bonar statement tuh.....

  bha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

  ReplyDelete
 3. dio nguap ko golak tuh ?

  ReplyDelete
 4. Haghap ngango jo yang bosa. Tolo tak ado!!!!!!!!

  ReplyDelete
 5. Salam Paneh Miang, Kita kene sokong orang yang berjuwa melayu. pengundi-pengundi UMNO pastikan pilihan yang tepat. President kita nie bukan mcm bapak dia. Penakut, jiwa melayu dia dekat England. kt yang membesar kat sini kene fikir panjang, sape yang dapat membuat keputusan yang menyebelahi kita. Kerajaan UMNO BN Melayu. Aku harap Tengku Razali Lawan samapi menang President. Kita perlukan naib-naib president yang berani. Bukan bacul, kalau pemikiran ekonomi bagus sekalipun, bukan untuk melayu nak buat ape. jadi Businessman jala oiiiii. Pemilihan kita pilih yang betul-betul. Jangan salah pilih..... 4 tahun tak lama pewakilan.

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive