Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Tuesday, October 30, 2012

Menjawab Fitnah Pengarah Strategik Pkr

Tanah hutan simpan di negeri ini masih lagi milik Kerajaan Negeri dan tidak pernah diserahkan hak milik kepada individu mahupun syarikat lain.

Semua tanah hutan simpan yang dikeluarkan adalah di bawah seliaan Yayasan Negeri Sembilan dan tidak pernah diberikan kepada mana-mana pihak luar.

Kalau ada pun, kita hanya pajakkan tanah tersebut untuk melaksanakan tanaman kelapa sawit, jika mereka (syarikat luar) tidak mahu, tanah itu kita akan dapat kembali."

Kita tidak rugi apa pun, malah tiada risiko dengan rancangan tersebut kerana Kerajaan Negeri tidak memindahkan hak milik, hanya pajakan sahaja mengikut peraturan yang ditetapkan.

Kerajaan Negeri Sembilan telah menggantikan lebih 2,400 hektar tanah untuk dijadikan hutan simpan.

Setiap tahun Kerajaan Negeri mempunyai kuota untuk mengeluarkan hasil kayu dan sehingga kini baru 3,200 hektar sahaja yang digunakan daripada 4,800 hektar.

Tidak timbul soal tanah hutan diteroka secara haram kerana setiap aktiviti yang dilakukan adalah mengikut undang-undang.

Selanjutnya sini. Pembohongan Rafizi di sini.

1 comment:

  1. Kotuo Blogger Tok Mat si Hendra tuh kono jawab lah, dulu naik basika skrg dah ado keto.duit upah ketuo bogger.Lari lintang pukang lak.....

    ReplyDelete

Blog Archive