Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Saturday, July 13, 2013

Halau Vatican City

YAB Dato' Sri Haji Mohd Najib bin Tun Haji Abdul Razak, Perdana Menteri Malaysia ke-6. Dengan hormatnya, rakyat Malaysia khusus ummah Melayu Islam pendukung Ahlul Sunnah Wal Jamaah bermazhab Imam Shafie, menggesa YAB Perdana Menteri Malaysia membatalkan hubungan diplomatik dengan Vatican City serta-merta.

Amat tidak layak sebuah negara kecil mahu pun besar yang diberi ehsan membuka perwakilan khas dan pejabat kedutaan di Bumi Melayu, mengambil pendekatan-peluang-ruang mencampuri urusan kemaslahatan umat Malaysia, khasnya memberi suntikan moral dan motivasi bersifat supreme subversif, yang mencabar kedaulatan dan Integriti Kuasa Pemerintahan Kerajaan Islam Malaysia.

Duta Vatican City ini tidak layak berada di Tanah Melayu. Halau Vatican City daripada Wilayah Jajahan Takluk Bani Malayuwiyah.

Hubungan baik antara negara wajar, ini amalan Tun Mahathir juga. Namun, hubungan diplomatik hingga mendorong kepada kemasukan anasir-anasir "MENJAHANAM KEDAULATAN" amat tidak wajar. 

2 comments:

  1. Apa pasal di komen perkara baik yg pm buat. Sokong je baru ada taat.

    ReplyDelete
  2. Anon :51 AM
    Dlm BN kalo pemimpin wat kesalahan atau ada kekurangan mmg sapa2 boleh menegur tapi dlm pakatan kalo pemimpin wat salah waima terang2 dgn bukti sahih pon n alasan yg betol2 mcm berlindung di balik lalang sehelai kalo korg menegur atau mmbantah hah...jawabnya korg EJEN UMNO....lu org byk bunyik nnt kuarla gag order TUTUP MULUT....demokera-si ala pakatan haram JADAH...

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive