Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Saturday, January 12, 2013

Dalam banyak gambar KL112, ini paling kelakar...HAHAHA!


Satu kumpulan sembahyang tala ke gereja belakang stadium sebab Presiden Pas kata mereka sama 'Allah'...

Satu kumpulan lagi sembahyang berkiblatkan Anwar Ibrahim...

Satu kumpulan lain sembahyang mengadap bini Azmin Aiskelim...

Satu kumpulan sembahyang mengadap DAP...itu God Pakatan punya...

Kompom sok Pas keluar fatwa baru...boleh kiblat sesuka hati hatta sembahyang di gereja sekalipun sebab 'Tuhan' pun sama...

59 comments:

  1. Looser gila la lu paneh miang... Tak terima hakikat orang sanggup berhimpun tanpa dibeti tshirt free, dianggkut dengan bas free dan tak ada goodie bags. Najib nak berhimpun di semenyih pagi tadi, abis masyarakat india from every coner selangor & N9 diangkut dengan puluhan bas... Kau tak ikut sama ke???? Nanti dapat goodie bag & bendera preeeee....

    ReplyDelete
  2. Bayar juga..mana ada free..

    ReplyDelete
  3. hehe...esok2 sembahyang dorang pon tak main sujud2 dan rukuk lagi. Cut short genggam tangan seminit je, settle bg salam. Hadi awang kuar fatwa dibenarkan solat camtu, kalau nk cabar fatwa masuk live tv 1 jam, xmo astro tp slot bulettin utama.

    ReplyDelete
  4. yang engkau orang di solat kah atau tidak..jangan-jangan solat 5 waktu pun tak penuh di laksanakan setiap hari hehehe

    ReplyDelete
  5. Abdullah Ibn Amir Ibn Rabiah menceritakan dari ayahnya: Kami pernah keluar bersama Rasullullah SAW disatu malam yang sangat gelap dan tiada siapa yang dapat mempastikan arah Kiblat maka kami melaksanakan solat dengan arah yang berbeza2. Dipagi harinya kami mengadu hal ini kepada Rasul SAW ketika itu turun ayat surah al-Baqarah ayat 115 : "Dan kepunyaan Allah-lah timur dan barat, maka ke mana pun kamu menghadap di situlah wajah Allah. Sesungguhnya Allah Maha Luas (rahmat-Nya) lagi Maha Mengetahui."Oleh itu sesiapa yang menunaikan solat ketika sudah berusaha menentukan arah kiblat yang betul tapi ternyata salah arahnya ia tidak perlu mengulangi solatnya namun jika sebelum solatnya selesai ia mengetahui arah kiblat yang betul maka ia mesti segera mengadap arah kiblat tersebut. 

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu sembahyang kat stadium dalam gelap ke??? Ngok.
      Tulis hadis tapi sendiri tak faham.

      Delete
    2. Engko tu yg bongok rujuk surah al baqarah tu blik... xsemestinya dlm gelap... klu xtau kiblat sebelah mana semayang je arah mna pon. Lain kali pegi masjid dengar org mengajar. Bukan pegi pegi konsert kpop... macai oh macai... moga allah buka pintu hati kau.

      Delete
    3. Aah...elok la tu....tp takkan masing2 pilih kiblat sendiri.....jgn kita buat pada zaman dulu...zaman sekarang tak alasan tak tau kiblat...takkan sorang pon tak bantu cari arah kiblat.....hempon canggih2 buat apa?....kan ada software tunjuk arah kiblat bg yg muda2 nie.....bg yg nak musafir bawak la kompas tunjuk arah kiblat......yg dh tau arah kiblat lepas tu nampak yg salah arah solat kenapa tak bgtau suruh betulkan...dia tanggung la.....ckp jgn nak menang jer.......anwar...nik aziz...azmin...buat apa?....Itu la salah satu tugas diorang....tunjuk arah kiblat kpd sapa2 nk solat....aduh! Kau duduk zaman apa nie? Zaman batu ker?

      Delete
  6. Fikiran mereka dah mati. Otak mereka dah beku.Sama lah seperti orang yang menyokong mereka tu. Dalam satu tempat takkan kiblat lain2. Ngok betullah kau 10.01PM.

    ReplyDelete
  7. zaman nabi musafir payah nk tentukan arah kiblat terutama waktu malam. ni tongah bandar kl zaman moden la bhai. kompas kiblat pun banyak jual. siang plak tu. dalam stadium pun ado surau tunjuk arah kiblat. bangang punya alasan. ni la juak pas menyalahgunakan hadis utk kepentingan sendiri. ajaran tok guru. dah sesat lagi mau pusing. sebab tu solat pun beterabur kiblat tah mana.

    ReplyDelete
  8. Dah kalau benda yang di buat salah terima aje lah ...kenapa nak tegakkan benang yang basah...nampak sangat sessiapa yang kata perbuatan sembahyang kiblat gaya bebas itu betul dah sesat....org BN yg "kafir" tu takan buat mcm tue hanya org sesat saje....SYOK sendiri...tu lah MAIN BELAKANG banyak sgt

    ReplyDelete
  9. Itu lah orang suruh ngaji ekau islah tak ngaji. Den nasihat ekau poei pondok belajar agama.

    ReplyDelete
  10. Sejarah perhimpunan kemerdekaan oleh segenap lapisan masyarakat tahun 1957 berulang di stadium merdeka. Ini yg lapisan barisan najis sgt merodak perut paneh Miang.

    ReplyDelete
  11. Dari komen2 di atas, ahli2 syurga parti pas..nyatalah kebengapan merekalah menyebabkan mereka mudah dibahlolkan oleh pemimpin mereka yang tongong.

    Jadi kalau sesama mereka merasakan mereka terbaik, wajar kita faham dan bersetuju bahawa mereka terbaik dari kalangan bengong.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang kau sebuk hal org tu pe hal beb

      Delete
  12. maso orang berhimpun merdeka 1957 dulu takdo yang solat kiblat lain2 maso tu doh. ni kkrg pencacai pembangkang hp memasing canggih. tapi download arah kiblat pun tak tau. kakaka. nampak na sesamo pembangkang pun tak bersatu arah kiblat. apotah lagi nak sehati sejiwa. statement nampak na pencacai nak nyodapkan hati la tu. kakaka.

    ReplyDelete
  13. Isu Kalimah Allah : Hadi betul dari sudut agama - Dr. Asri. Itulah kalau dah dapat tarbiah british, puak parti pusaka penjajah sampai bila pun tak dapat menilai yg mana hak dan yg mana batil. Paneh bonar mahataik yg suruh TGHA taubat padahal isu amanat pun TGHA betul dari sudut agama, syukur pada Allah jgn pula nak spin mcm mahashit suruh syukur pada Barisan Najis sama ha ha ha.

    ReplyDelete
  14. Asri dah baca ke statement baru Hadi?

    Kata Hadi, "Secara dasarnya zaman Nabi dulu .. Perjanjian Hudaibiah antara Nabi dengan orang bukan Islam, orang bukan Islam guna kalimah Allah. Kenapa orang Islam boleh makan sembelihan orang Yahudi dengan Kristian? Sebab dia nak sembelih dia sebut Allah."

    Kita memperkatakan isu Kalimah ALLAH ini dalam konteks semasa dinegara kita iaitu berkaitan penggunaan ALLAH dalam alKitab tapi Hadi pergi sebut cerita 1400 tahun dahulu dan menyamakan keadaannya dengan sekarang? Logik ka?

    OK, apakata kita layan dan ikut rentak Hadi ..... jadi Hadi mahu SAMAKAN puak2 Kristian dalam Dap seperti orang Yahudi dan Nasrani dahulu kala?

    Apakata Hadi mulakan dahulu dan diikuti oleh orang Pas yang lain, makan sembelihan ahli DAP yang Hadi mahu samakan dengan golongan ahli kitab?

    ReplyDelete
  15. Mmg bonar HKR membuatkan macai umporno solek tiga suku. Gambar sembahyang cuba dijadikan isu, gambar satu stadium himpunan gelombang merah satu gmbr solat pun takda? yilek pochik?

    ReplyDelete
  16. Anon 8.39
    Paneh tak loose apo-apo,yang dah loose ialah otak kau.Orang bincang topik lain kau alih topik lain.Jangan cakap la PR lah yang banyak sponsor duit bagi pada orang terutama students untuk demo.Tanyalah TGNA.Nothing is free nowadays.Maso kek Sbn dulu barapo korat orang NS hadir,yang lain sumo orang luar.Bohonglah kalau orang sanggup berhimpun buang masa tanpa habuan.Hypokrit.

    ReplyDelete
  17. Anon 10.49PM meraban jauh lagi nampak kedangkalan ilmu agama kamu, baik kamu poei belajar dari TGHA guru kami dari kamu belajar dari sifu kamu yg mengaku dangkal ilmu agama tapi menyatakan tiada hudud dalam al quran. Isu yg ketiga pun TG kami menang.

    ReplyDelete
  18. Memang bodo yg pi berhimpun tadi...esok kalau puak2 bangang ni menang...habis semua digadai..org melayu tlg sedar ye..jgn menang sorak kampung tergadai..kalau anwar tu bagus...dia dah bg apa kat org melayu..ada otak tlg pakai..negara ni tetap hak melayu..

    ReplyDelete
  19. Indon pun share nama Allah dengan kristian.Natijahnya jumlah orang murtad masuk kristian lebih ramai dari orang kafir yg masuk Islam.Mengikut kajian jika trend ini berterusan dalam masa 20-30 tahu lagi indon bukan lagi negara majoriti muslim.

    Vatican city,pope benedict pun tak guna kalimah Allah alih2 kat Malaysia nak guna.

    Sibahlol dan dungu bolehlah kena tipu dengan permainan licik puak kafirun dan ahli politik gila kuasa yg menjual agama.

    Patutlah bodoh belajar agama melalui politician.

    ReplyDelete
  20. Apo nak dikato. orang PAS dah x de teloq . DAPig dah ajdi taiko.hahha.kalau x menang jugak PRU 13 nti setelah banyak demo di buat , kasi potong lah semuanye..

    ReplyDelete
  21. Kalau dah benak sangat cuba google kempen selamatkan maryam atau save maryam indonesia.

    Apa yg berlaku pada indon?2 juta Islam masuk kristian setiap tahun.Daripada negara lebih 90% muslim kini tinggal 80% dan semakin berkurangan.2035 indon dijangka akan menjadi negara kristian.Sebab itu semangat bencikan Malaysia begitu meluap2 dikalangan indon.Sengaja dirancang begitu.


    Bayangkan apa akan jadi 20 tahun dr sekarang?Indon yang semakin kuat ekonominya(negara G20)akan menelan Malaysia senang2.Ke memang nak ikut pepatah 'if you cant beat them,join them'?Join jadi kristian?So,langkah pertama jual nama Allah dulu?

    Guna akal dan iman sikit.jangan taklid bodoh2.

    ReplyDelete
  22. Sebenarnya bab pengikut bodoh pr solat kiblat berterabur ni pencacai pakatan mati akal nak jawab. Sbb tu kalih isu ke lain. Taktik lapuk dan bangang. Predictable.

    ReplyDelete
  23. Tunggu jela pru13 t...

    ReplyDelete
  24. Ni semua kerja tuhan yang maha kuasa....toksoh gaduh...redho je...x mampu kite menghalang...kuasa ALLAH AZZAWAJJALA

    ReplyDelete
  25. Kompas kiblat orang pas tertinggal kat rumah agaknya. Tak pun hp or pas suma pakai nokia pisang bukan smartfon. tak sempat nak download arah kiblat.

    Stadium kan ada surau, ada arah kiblat. Kenapa pencacai pembangkang tak solat berjemaah sekali? Kenapa mesti solat asing2 smpi kiblat pun lintang pukang?

    Tak payahlah anon nak pesongkan Surah Al Baqarah. Ekau ingat orang pas je tau ngaji ka? Kalo kau dah tau tersalah arah ekau patut pusing ke arah kiblat yang sebenar.

    ALLAH berfirman yang bermaksud: “Orang yang bodoh itu akan berkata: Apakah yang menyebabkan orang Islam berpaling dari kiblat yang mereka hadapi selama ini? Katakanlah (wahai Muhammad): Timur dan Barat itu kepunyaan Allah (maka ke mana saja diarahkan Allah untuk menghadap, maka wajiblah dipatuhi). Allah yang memberi petunjuk kepada sesiapa yang dikehendaki-Nya ke jalan yang lurus.” (Surah al-Baqarah, ayat 142).

    Setelah diperintahkan Allah untuk berpaling ke Kaabah, solat pertama yang dilakukan Baginda SAW ialah solat Asar diikuti beberapa orang sahabat. Sesudah itu, seorang sahabat keluar dari masjid itu dan melihat dalam masjid orang sedang rukuk dan masih menghadap Baitulmaqdis.

    Maka dia berseru: “Demi Allah, aku bersaksi bahawa aku bersolat bersama Nabi Muhammad SAW menghadap ke Kaabah di Makkah. Kemudian orang yang bersolat itu terus berpusing menghadap ke Kaabah dalam solat itu juga.” (Hadis riwayat Bukhari).

    Ibnu Sa‘ad di dalam kitab al-Tabaqat meriwayatkan bahawa Rasulullah sedang melawat Ummu Bisyr bin al-Barra’ bin Mabrur di kawasan Bani Salamah. Beliau menyediakan jamuan untuk Rasulullah SAW dan sahabatnya.

    Apabila tiba waktu solat Zuhur, Baginda bersolat di masjid perkampungan itu. Sedang Baginda berada dalam rakaat kedua solatnya, turun wahyu daripada Allah memerintahkannya menukar arah dari Masjidil Aqsa ke arah Kaabah di Masjidil Haram.
    Baginda terus berpaling menghadap ke arah Kaabah ke sudut bertentangan dengan mizab (saluran emas) dengan pusingan 180 darjah dan terus menyambung baki solatnya. Oleh itu masjid berkenaan dinamakan Masjid Qiblatain yang masih ada di Madinah dan menjadi salah satu tempat lawatan jemaah yang mengerjakan umrah mahu pun haji.

    Berkaitan Kaabah, Rasulullah pernah bersabda: “Kaabah itu kiblat bagi orang yang di dalam masjid, dan masjid itu bagi orang yang di Tanah Haram (Makkah), dan Haram (Makkah) itu kiblat bagi penduduk bumi dari barat hingga ke timur daripada umatku.” (Hadis riwayat Al-Qurthubi).

    Selanjutnya, sebahagian kaum Muslimin berkata: “Kami ingin mengetahui mengenai orang yang telah meninggal dunia sebelum pemindahan kiblat (dari Baitulmaqdis ke Kaabah). Bagaimana juga dengan ibadah solat kami sebelum ini ketika kami masih menghadap Baitulmaqdis.

    Maka turunlah ayat 143 surah al-Baqarah yang menegaskan bahawa Allah tidak akan mensia-siakan iman mereka yang beribadah menurut ketentuan ketika itu.

    Firman Allah yang bermaksud: “Dan demikianlah Kami jadikan kamu (umat Muhammad) sebagai satu umat pilihan dan pertengahan, supaya kamu menjadi pemberi keterangan (saksi) kepada umat manusia (kebenaran dan kebatilan), dan Rasulullah akan menjadi saksi kebenaran kamu. Dan Kami jadikan kiblat yang dulu itu hanyalah sebagai ujian untuk mengetahui siapakah yang benar-benar mengikut Rasul dan siapa pula yang berpaling tadah. Dan sesungguhnya (peralihan arah kiblat) itu sangat berat kecuali kepada orang yang telah diberikan petunjuk oleh Allah. Dan Allah tidak akan mensia-siakan dan menghilangkan keimanan kamu. Sesungguhnya Allah Maha Mengasihani dan Merahmati orang yang beriman.” (Surah al-Baqarah, ayat 143).

    Soalnya zaman skrg semua umat Islam dah tau Kaabah adalah kiblat. So apa alasan ekau nak putar belit Surah Al Baqarah nak menghalalkan pencacai pakatan berlainan kiblat maso solat plak? Nak lawan Allah plak ke?

    ReplyDelete
  26. Change the corrupt government

    ReplyDelete
  27. Bani Melayu Umno@UmPORNOJanuary 13, 2013 at 3:39 AM

    yg kito nak heboh2 persoalkan bonar pasal solat orang tu apo yg jadi masalah kek kito pulak sedaro??? Apo terjago bonar ke solat 5 waktu kito selamo ni?Apo beriman bonar ke kito?? Sekurang2nya pun mereka masih ingat jgk nk bersolat maso tu,,,bukan nak heboh dgn k-pop,konsert2 heboh yg maksiat tu.Soal solat masing2 nt di akhirat sendiri yg jawab,,,samaada di terima atau tidak solat kita nt tk sapo yg tahu di dunia ni.
    Apo ko sengkek bonar fikiran kau ???
    Yg botul kau ni dh tkdo isu nk buek cerito sampai meraban tahap gaban roban ayam la kau ni.Tkdo cerito kang tk masyuk pulak yo,,??
    Kah!!!Kah!!!Kah!!!Kah!!!!

    ReplyDelete
  28. Bani Melayu Umno@UmPORNOJanuary 13, 2013 at 3:54 AM

    Gambar himpunan Rakyat bersama Najibah bini Rosmah kek SEmonyih yg menghina rakyat tu tk kuarkan ko??? Beras sekampit,tepung sekilo,,di bagi2 kek rakyat dari atas lori,,mcm pelarian di buek rakyat kito.Bangla,Burma,indon pun dapek samo,ambik peluang,montang2 dh dapek I/C,,berobut2 tu,sampai ado yg pengsan.Menghina namo eh! tu.
    Warga Paneh Miang ado pogi ko tidak?Mesti la ado samo tu kan,,,penyokong tegar katokan,,hee!!hee!!!?Banyak la dapek Boreh,Topung yo tak,,,boleh la buek kenduri nt,,,Kenduri tolak BALO,,,takut kalah PRU13 nt..
    Waaa,,,,Kah!!!Kah!!!Kah!!!Kah!!!!

    ReplyDelete
  29. bosan la hompuk asik divert isu. basi la. orang citor pasal arah kiblat yg tunggang langgang, ekau sibuk pasal org solat ko tak, pasal ic. apo punyo tur. tak paham baso dan isu ko? dok ontok pilah nun. pi amik air semayang kek ulu bondo...ekau dah tahajud lum?

    ReplyDelete
  30. Peserta Himpunan Kebangkitan Rakyat wajar segera menebus rebat telefon pintar:
    http://notakanan.blogspot.com/2013/01/peserta-himpunan-kebangkitan-rakyat.html

    ReplyDelete
  31. KL#112, Tercapai atau tidak niat dan hasrat mereka untuk mengumpul sejuta orang itu tidak mahu kita bicara di sini. Sepertimana tajuk dibincangan maka berderetlah ularmak2 PAS keluarkan ayat2 utk menjustifikasikan kiblat yg huru hara tu. Adakah pengikut 'Allah itu sama utk semua agama' ini bertanya kenapa angka 112 dipilih untuk menandai perhimpunan ini?

    Ianya berlangsung pada 12hb Januari 2013. Sepatutnya angka 121 yang dipilih. Bukankah setahun yang lalu angka 901 digunakan untuk perhimpunan di Jalan Duta pada hari keputusan pembicaraan Anwar, iaitu 9hb Januari 2012. Dengan mengguna format yang digunapakai di Malaysia (bukan di Amerika Syarikat) angka yang logik diguna untuk perhimpunan semalam ialah 121 atau 1201.

    Dengan sedikit carian dalam internet kita dapat temui angka 112 adalah suatu angka yang ada kaitan dengan Bible Kristian dari susun atur angka dalam bahasa Hebrew yang memberi pengertian Tuhan mereka. Kajian numerologi dari susunan abjad dari 22 abjad dalam bahasa Hebrew ini memberikan pengertian angka 112 itu bermaksud “The LORD God” atau YHVH Elohim [YHVH = Yahaweh (atau Jehovah), inilah nama yang sebetulnya untuk Tuhan Kristian. Maka ketawa berdekah-dekahlah pemimpin kristian dlm DAP terutamanya LGE kerana agenda mereka telah berjaya.

    ReplyDelete
  32. himpunan kebangkitan rakyat bahalol,takebeeeeeeer.

    ReplyDelete
  33. Ini satu kari parpu laung takeBeer tak ngaku minum

    ReplyDelete
  34. AJL ni jonih otak meraban teori TV tiga suku.

    ReplyDelete
  35. Hompuk Bata kena hina ngan Bani Melayu Umno@UmPORNO terus jadi bingai,paneeh Miang la tu.

    ReplyDelete
  36. Elok la tu, rakyat dapek beras tumpah lori flom shopping di Down under. Ini pun perangai sama macam mantan suruh org melayu jual goreng pisang boleh jadi kayo tapi anak niaga keta mewah dapek AP.

    ReplyDelete
  37. Orang ramai berhimpun di smenyih ambik beras percuma lagi rmai dari yang datang nebgok PM... Paneh miang kau dapat beras sekampit tak?

    ReplyDelete
  38. Ese ni penyokong Umno, tapi ese heran orang Umno ni takut nak mengakui benda yg betul walaupun pahit, cubo kito jadi matang dan bersikap profesional dan resional, kito harus terimo kenyataan bahawa perhimpunan PR itu mmg berjaya, dapat kumpulkan ramai rakyat dr semua golongan bangsa dan agama, jd kito org Umno harus buat yg lebih baik, harus berkojo lebih koreh utk memenangani hati rakyat...ado kah kito mampu utk buat mcm tu tanpa dibayar, tanpa ada hiburan,tanpa di beri hadiah..kito kono fikirkan, jgn kito asyik nak spin perkaro lain, nak kutuk, kito harus terimo hakikat , bahawa perhimpunan itu mmg berjayo, aman, dan mendapat sokongan...jd kito umno konolah buaek yg terbaik, itu pun klu hati kito tak buto utk menerimo segalo togoran yg membino, jgn kito kato perhimpunan mereko tak berjayo, hanyo utk menyodapkan hati kito, tp hakikatnya tuhan lah yg tahu..

    ReplyDelete
  39. "Ese ni penyokong Umno". hahaha...statement tak boleh blah. dah abih akal ko menyamar? hahaha...berjaya? 25k kapasiti stadium, paling banyak pun luar dalam x2 50k. cino datang tak sampai 5 peratus. koling tak sampai 3 peratus ekau panggil berjayo? hahaha...ahli pas saja 2 juta, pkr 700k, dap 500k, tapi yg datang 50k je? hahaha...nampak na ahli sendiri pun dah tak sokong pakatan. "Ese ni penyokong Umno"? kakaka...lagi mau nyamar. cai..cai..cari taktik lain la.

    ReplyDelete
  40. org yg tgh berperang kiblat pun tak tunggang langgang camtu..

    ini semua adalah PETANDA. klu bg kat pas perintah..umat Islam akan tunggang langgang camtu.

    nampak tak?

    ReplyDelete
  41. Ahli pas kena renung kena kejadian ini dgn mata hati. Sesekali buang jauh2 kebencian politik yg ada dlm diri mereka. Pimpinan walaupun seorang ulama' sekalipun tidak akan terlepas dr kekhilafan, kelalaian & kesilapan. Allah maha mengetahui...

    ReplyDelete
  42. piring astro pun mengadap kiblat. pencacai pakatan plak tak tau arah kiblat. pakatan lagi teruk dari piring astro.

    ReplyDelete
  43. Lalat-lalat hijau hijau dah poning Jang.Arah kiblat pun dah bercelaru macam Pembesar-pembesar mereka dalam bab pengunaan kalimah ALLAH.Adalah baik kalau kesilapan ini diakui dan seterusnya diperbetulkan Bab solat jangan dipersendaguraukan olih semua orang Muslim kerana ia adalah tiang Ugama dan satu daripada rukun Islam.Tidak ado faedahnya menegakkan benang yang basah.Bertaubatlah agar kembali ke jalan yang benar,tak salah untuk menganggotai mana-mana parti tapi gunalah anugerah Tuhan iatu akal untuk memikir dan membezakan pada yang baik dan buruk terutama dalam bab akidah.Kalau tidak,akan senantiasa poninglah.

    ReplyDelete
  44. ni ade yg ajaran sesat pun join ni.. mereka nak teruskan LGBT di Malaysia kot..

    ReplyDelete
  45. Hahaha.
    betul la kiblat eh tu ke dunio poie eh, silap2 putrajaya arah eh.
    Tak cayo tanyo lobai pas brapo ramai yg doa mintak nak ke putrajaya? Maun separuh stadium raso eh.
    Itu yang dia nakkan, biarkanlah.

    ReplyDelete
  46. HKR112 = Himpunan Kiblat Rambang 112. Kah kah kah!

    ReplyDelete
  47. Bila hati dan minda dah kosong,pedoman pun terpesong...maka kiblat pun melencong.

    ReplyDelete
  48. Bani Melayu Umno@UmPORNOJanuary 15, 2013 at 1:11 AM

    Anonymous said...

    Hompuk Bata kena hina ngan Bani Melayu Umno@UmPORNO terus jadi bingai,paneeh Miang la tu.

    January 13, 2013 at 9:01 AM
    Waaa,,Kah!!!Kah!!!Kah!!!!Kah!!!Kah!!!!

    ReplyDelete
  49. Bondo basic arah kiblat pun tak buleh nak ditontu an....panjang lak cerito kau..Bodoh x buleh nak di ajar. Hati dah hitam macam buntut kuali...Bondo basic la tu bingai oi!!! Tu pun x buleh ko. Kepalo hotak kau semayang ikut sodap arah kau yo...

    ReplyDelete
  50. ALASAN TAK DAPAT NAK TENTUKAN ARAH KIBLAT TU SEMUA ALASAN BASI. BUKAN SEORANG DIRI DALAM BANGUNAN YG TIADA TINGKAP ATAU BILIK YG GELAP GELITA. NI TENGAH PADANG, ADA YANG BERSEMBANG ADA YANG TERCEGAT, ADA YG TAK SOLAT LANGSUNG. INI ALASAN ORANG OTAK DAH SEWEL HATI DAH SEKERAS BATU DAN SEBUSUK TAHI. HP/IPHONE APA KE JADAH JUAK NI TAK GUNA KER?? APA PUN ALASAN YG KELUAR...ULARMAK TANGGUNG JAWABLAH NANTI.

    ReplyDelete
  51. Seronok dan terkesima jugak bila baca komen2 hangpa semua.Ada tu..bila dah tak leh jawab..spin tajuk lain.Ada yg lg satu..bagus jugak..keluarkan dalil..tapi dalil tu sebenarnya utk situasi yg sesuai masa tu,bukan situasi HKR..bagi pihak yg ke 3..pandai patahkan hujah dgn dalil yg ok..tp adalagi dalil jika nak tambah.
    Alakullihal..saya nak tanya satu soalan...jika di Stadium Mohamad Kota Bahru..semua org solat hajat...boleh pulak satu hati..kenapa kat Stadium Merdeka Hj.Hadi&Nik Aziz tak plan solat berjemaah sama2?Elok jugak ajak siNuaq ,Azmin dan sewaktu dgnnya solat sama.Kan bagus...Tambahan pula 'Solat itu dapat mencegah yg buruk dan busuk'.Oleh itu kita sama2 betulkan solat kita...Jgn pulak ada yg mengaku solat depa dan Tok Guru depa saja yg bagus...solat org lain semuanya 'ntah diterima' ke idak..

    ReplyDelete
  52. opps..ada lagi..org Pas kata AJL yg dibuat Tv3 tu..konon2nya depa puak Pas ni tak suko lah..?tak tengok lah?Ok lah..jumlah rating yg disebut ialah 6 juta lebih..katakanlah ahli UMNO semua tengok..ahli UMNO 3 juta lebih..yg selebihnya?takkan org Cino/India sampai 3 juta yg nengoknya.Maka bolehlah kita andaikan..penyokong2 yg melabel program maksiat itu adalah org Pas sendiri...mereka jugak tak ketinggalan menontonnya..lagi nak berselindung ka?Tak usahlah nak menafikan ..org UMNO ada jugak yg tak tengok..maka nak kata semua kesalahan dan ketidakan warak itu ialah org UMNO..maka penyokong Pas silap besor.Sedara aku yg penyokong tegar..suka dgn akademi fantasia..suka tengok master chef suka tengok program nyanyi2,suka tengok hindustan.Tapi rumah dia tak pernah buka Tanyalah Ustaz..,Adik2 &Alquran..jauh sekali ehwal Islam,Bismillah,Halaqah...tu Pak Aji Pas tu!!Masjid..?kejap ada pastu lama tak dtg..rumah sepelaung je dari masjid...bab ada program hiburan kat stadium..pasti ada muka dia dan ahli keluarganya.mcm mana aku nak kata Pas ini label warak yg terbaik?Banyak lagi yg malas aku nak cakap.
    Maka sendiri pikir lah ya wahai org2 Pas..! jgn ngaku puak2 kamu je yg terlebih baik.

    ReplyDelete
  53. NI JAWAB DIA! HAILER YANG KORANG PAKAI MASA CERAMAH DOK MANA MASA ORG NAK SOLAT? DALAM JAMBAN?, SIBUK NAK BAGI CERAMAH SAMPAI TERLUPA ADA AGENDA SOLAT YA?

    ReplyDelete
  54. ini lah masalah rakyat malaysia.masa disekolah tidak diajar dengan betul .
    masalah negara ini tidak pentingkan agama.dalam stadium tiada penunjuk arah kiblat.. surau di lebuh raya kecik kena sembahyang dua tiga lapih .jalan yang cantik besar dan bertol tinggi . kenapa surau tak boleh buat elok... sebab agama tak penting .
    siapa yang perintah selama ini..umno.
    mana mais , jakim dalan lain lain patut duduk pikir macam mana nak atasi masalah.... bukan kutuk ...

    ReplyDelete
  55. anon ini bukan masalah rakyat malaysia. ini masalah penyokong pembangkang yang ratanya ramai ahli pas yg datang stadium. stadium kota bharu yang dipimpin pas 22 tahun pun tak buat arah kiblat tongah stadium. gila punya argument. nak defend pun agak2 la. bukan orang pas yang ramai ngaji pondok pas, ngaji sampai timur tengah (umno jugak yang sponsor) dan tadika pasti tu tak ajar arah kiblat ka? lawak la hujah hang. minda pencacai.

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."
Blog Widget by LinkWithin

Blog Archive