Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Monday, October 14, 2013

Bila Mahathir sindir Hisham letak jawatan.."Di Jepun apabila kapal terbang terhempas, Menteri Pengangkutan terpaksa meletakkan jawatan. Tetapi di Malaysia, menteri akan berkata bukan masalah saya."


"Saya mahu lihat lebih ramai letak jawatan. Saya letak jawatan sebab saya gagal", sindir Tun Dr Mahathir.

Bahasa mudahnya, TDM minta menteri-menteri yang kena "smash" dalam Laporan Ketua Audit Negara 2012 supaya BERANI BERTANGGUNGJAWAB!!

Tapi ada ka yang berani? Maleh nak cakap banyak, baco yolah sini.

4 comments:

 1. yeyeyeyeyeyey TDM kata lagi , saya sokong.

  ReplyDelete
 2. Pemimpin Bodoh ramai dalam UMNO......19hb nanti lagi ramai Pemimpin Bodoh Piang menang.... Yang kalah teruk dalam PRU13 pun masih tebal muka bertanding....Yang terlepas kes pun galak nak bertanding.... Setakat HERO di Bahagian tak payahlah... Nak jadi TAIKO mesti handal dikawasan Parlimen atau DUN dulu...Saya amat Sokong TUN M 100% tapi puak tu telinga gajah, Muka macam muka badak sumbu mana nak dengag TUN....

  ReplyDelete
 3. Entahlah, seronok sangat kot pegang jawatan, prestasi hampeh!!

  ReplyDelete
 4. iKUT ETIKA ORAN jEPUN MEMANG PUN BOTOL TUN.Tapi oran kito mano bolih buet camtu. Jatuh maruah dan air muko. Cam no nak balek kampong nanti? Mano lah nak lotak kan muko bilo oran jomput kenduri kahwin? sepatutnyo oran cam Nazri Aziz tu lotak jawatan-cakap sombong angkuh pulo. si Hisham tu tak bolih diharapkan. Silap silap hari mau Lahad Datu jatuh ketangan oran.

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive