Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Tuesday, October 29, 2013

Kehidupan seks terjejas...

Suatu hari Hasan nak beli gula di kedai rakyat 1Malaysia. Bertanyalah Hasan pada tokey kedai bernama Ah Jib...

Hasan: Ah Jib, ada gula tak? Kak Ros kau suh aku belikan sekampit.

Ah Jib: Ada sana tu hah! Ko amik sendirilah (sambil menunding ke arah tempat gula).

Hasan: Takde pun Ah Jib? Yang ada cuma garam dengan belacan je ni.

Ah Jib: Adalah..aku sendiri yang letak situ semalam (sambil mengambil bungkusan dari rak yang bertulis "Garam").

Hasan: Wey Ah Jib...aku nak gula, bukannya garam!

Ah Jib: Ni gula la ni...(sambil berbisik) aku sengaja tulis garam besar-besar supaya semut ingat dalam bungkusan ni garam. Ko taulah semut ni pantang jumpa gula. Dah amik gula ni cepat. Jangan cakap kuat-kuat, nanti kalau semut dengar kantoi pulak taktik aku ni.

Hasan: ?!?!?!?!?!?!?!

Ah Jib: Lagi satu, ko makan gula jangan banyak sangat San. Harga gula pun dah naik. Zaman sekarang ni makan gula banyak boleh jadi obes dan tak bagus untuk kehidupan seks.

Hasan terus pengsan...

Gambar sekadar hiasan.

5 comments:

 1. sorry tak faham. sindir najib dan hasan malek ke apa ni?

  ReplyDelete
 2. tak jib ingat kita bodoh mcm semut,tulis garam boleh tak kenal tu gula

  ReplyDelete
  Replies
  1. NI CERITER BODO JER LA BODO.. TAPI AKU SETUJU YANG SEMUT TAK BODO MACAM NKO

   Delete
 3. apa punya artikel la..buang masa aku ja baca..ingatkan apa tadi..

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive