Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Wednesday, January 15, 2014

Najib vs Rosmah

Tajuk ini kelakar bunyinya. Sinis untuk manusia yang mungkin bernama Najib dan Rosmah. Pasaran terbuka di Malaysia dan perairan antarabangsa sudah makin MELUAT, melihat keletah Rosmah yang semakin "menjadi-jadi".

Sudah banyak peristiwa rasmi Najib, telah dijadikan "back door exit" dan "back door entrance" oleh Rosmah, mengikut kata pasaran ekonomi terbuka. Siapakah yang berkuasa?

Rosmah budak Rembau yang sudah tua, belum lagi insaf dan taubat nasuha. Ketegangan kulit dan keputihan kulitnya menjadi igauan, teman dan mereka yang seusia dengannya. Jika, tingkah laku melabur kepada kecantikan hingga menggadai kuasa-kuasa semulajadi ketuhanan...biar saja bulan berbicara untuknya.

Najib semakin dikelas sebagai "kangkung" ke "kongkang"...!

Najib sebagai Perdana Menteri atau suami kepada isteri Perdana Menteri?

Najib sebagai Kuasa Eksekutif Berautoriti atau kuasa di rumah melanggar Kuasa Eksekutif...

Dulu Pak Lah kelihatan lemau, lembik, longlai, lohoi, terduduk dikerjakan hingga terpaksa serah kuasa pada 9 April 2009 kepada Najib.

Kini, Najib dengan pendekatan 11-nya, yang tidak memberi pulangan sosial kepada penduduk marhaen serta madani. Solusi ekonomi Najib sedang didorong oleh budak-budak PEMANDU, yang MEMANDU Tanah Melayu ke era Islam Liberalis daripada sebuah Islam Fundamentalis.

Apakah ini gerakan terancang seperti yang ditulis oleh badan perisikan US Air Force yang diterbitan oleh Rand Corporation?

Sebelum menjadi taik dan barah yang melarat, elok saya paksa Najib "resign" daripada kedudukan Perdana Menteri Malaysia dan ceraikan Rosmah, kerana Rosmah sudah menjadi LIABILITI NEGARA Nombor Satu kepada ketinggian Kerajaan Melayu.

6 comments:

 1. Siapalah kamu ni PMiang,akhlak cukup rendah.

  ReplyDelete
 2. Demi ugama,bangsa dan negara PMiang mesti terus bersuara..

  ReplyDelete
 3. pmiang pandai berkata tapi otak tak geliga..jangan buang masa jadi blogger tak berkualiti

  ReplyDelete
 4. Mungkin juga inilah sahaja caranya bagi menyelamatkan kerajaan yang dipimpin UMNO dari terus hancur dalam PR14 nanti. PM Najib kena muhasabah diri dari sekarang.

  ReplyDelete
 5. Nama DS Najib dah banyak tercemar dan maruahnya jatuh mendadak oleh kerana kelemahanya sebagai peminpin yang dinamik disebabkan oleh punasihat2nya dan juga ahli keluarga.

  ReplyDelete
 6. Camna nak Cerai nanti siape nak tutp rahsia si Tuya Shaariibaugen & kandungannya dengan Razak Baginda teperap di Manchester!

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive