Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Wednesday, January 22, 2014

Lim Kit Siang disahkan mati. Takziah? Jangan harap!!

Amacam, ngam tak tajuk ni? Sebagai satu satira membalas agenda Red Bean Army yang kohok itu, bagi ayo tak salah doh tajuk camtu. Ramai orang nak Kit Siang mati. Macam tu jugak ramai yang nak Karpal Singh mati an Lim Guan Eng mati. Paderi gereja yang kontroversi Andrew bangang tu mati. Sobab eh mereko ini adalah bapa-bapa penjahanam orang Melayu. Sekadar solingan iklan ni yo. Kok saman ayo kito setel luar la yo. Hohoho!

Selamat bertemu kembali!

Dalam seminggu dua ini contoh 'Kangkung' oleh ucapan PM Malaysia merangkap Presiden Umno menjadi bahan lelucon & gelak tawa rakyat jelata. 'Damage' yang terjadi hasil daripada propaganda Red Bean Army langsung tidak disekat atau dibuat damage control oleh deretan billionaire kon-setan yang dibayar oleh pimpinan pentadbiran PM.


Malahan yang menjadi kebingungan juga, ayo nengok bapo korat bona Montori, Timbalan Montori, Montori-Montori Godang yang turut sama defend isu 'Kangkung' PM Malaysia tu.  Lagi gilo bilo ado Montori yang bagi statement haprak, "Taknak makan ayam, makan daging."

Lagi botambah bingung ayo nih, mano poie eh Ketua Ponorangan Umno Malaysia...tido ko? Banyak dah isu-isu somaso yang mano Ketuo Ponorangan Umno dok diam yo. Menikus!! Ambik maso yang tolampau lamo nak tangkih balik propaganda sampah Red Bean Army dan labu-labunya serta para luncai pembangkang.

Kadang-kadang ayo nengok amik maso sampai 7 hari ke 14 hari untuk jawab dan tangkih semulo sesuatu isu. Apara...bungko sungguh!! Ini bukan prosedur nak jawab aduan awam la mangkuk. Ini nak jawab isu.

Sebelum PM @ Presiden Umno keluar statement sesuatu isu, at least Ketua Penerangan Umno Malaysia dah standby untuk jawab. Osahlah bungko eh mamat yang pogang Ketuo Ponorangan Umno Malaysia ni.

Bagi ayo yang salah isu ni ialah Ketuo Ponorangan Umno Malaysia yang masih khayal tak abih-abih. Heh, kok ayo kono saman pasal statement ni, ayo kompom naik mahkamah pastu setel luar mahkamah oleh Peguam Umno. Standard cliché.

Apopun, antaro boborapo korat yang defend tu, ayo bagi kredit kat Montori Godang ayo, Tok Mat Hassan yang bori penerangan pasal rogo gulo dan minyak naik sopotimano dalam perjumpaan bulanan bosamo kakitangan awam Negeri Sembilan yang tersebar dalam youtube. Bagus Tok Mat sobab ucapan eh not insulting my intelligence even though ado boborapo pokaro yang perlu diperincikan lagi. Boleh dongar kat sinun.


Camtu gak ngan KJ. Syabas. Directly tackle on the issue. Macam ni kredibiliti pemimpin tak akan dipertikaikan.

Sobonar eh Red Bean Army, para labu dan luncai-luncai pombangkang ni takdo isu apopun nak dijuarai. Serang kerajaan dan Umno sebagai cara utama nak cover isu Khalid VS Azmin VS ANUwr, nak cover isu tutup Giat Mara, nak cover isu ANUwar poie luar negara dan tak tolong mangsa banjir, dan paling bosa antaro banyak-banyak isu ialah penghinaan ke atas agama Islam oleh bukan Islam sepertimano yang bolaku kat Selangor pasal isu rampasan Bible dan SJKC di Johor.

The best defend is attacking. Mako masak lomak cili api la PM Malaysia dibelasah hatta hingga ke luar negara.

Kono pulak sentimen rakyat yang tongah poning mikirkan banyak rogo barang naik. Pastu gaji sikit laie. Jadi para pencacai pembangkang toghuih la main isu ini.

Apo yang ayo nampak, isu harga barang naik atas faktor balas dendam kelompok pembekal barang yang pastinya dimonopoli oleh Cino. Balas dendam sobab mereka tak dapat nak perintah negara/negeri melalui proksi dalam Parti Aku Syiah dan PeeGayAr. DAP hanyo dapat pegang Selangor dan Penang di PRU-13. Kono lak ado pemimpin UMNO lopeh election hari tu cakap, "Apo laei yang Cino nak?"...lagila botambah sakit hati kelompok chauvinists ni. Kono pulak orang Melayu totap sokong UMNO PRU-13 ari tu. Lagi la triple Cino sakit hati beb.

Pastu isu GST. Tahun dopan kerajaan nak buek. Kelompok pemain harga chauvinists ni kompom la dah rancang 'sesuatu' untuk buat rakyat marah kepada kerajaan memerintah.

Sebagai contoh rogo gulo 1kg patut eh RM5 pada tahun 2019 baru hit untung 50%, tapi pada tahun 2013 dah jadi RM5.10. Makno eh peniago Cino ni dah untung 50% sebelum 2019. Kono pulak bilo GST dikuatkuasokan, kompom sobolah mato pun diorang tak heran. Sobab eh sekarang pun dah untung lobih 50%. Monjolang 2019 sok ontah dah 200% pulak keuntungan Cino Chuvinist ni.  

Mako rakyat akan marah hanya kepada kerajaan yang memerintah, bukan pado peniago Cino bangsat ni. Kono pulak sebilangan bosa rakyat hari ni lobih ghoma mendonga daripado mombaco atau buek kajian.

Kesimpulan eh ado 2 caro:

Pertamo - perkasokan KPDNKK dan rekrut lagi ramai penguatkuaso rogo barang. Jangan bagi chance. Jumpo toghuih peniago tamak ni dan saman RM1 juta pado pembekal. Kuatkuasokan akta. Menteri KPDNKK silo jangan bungko. Kono tegas dan keraslah pado pombokal. Memano VIP yang ado link ngan pembekal tu, telanjangkan namo memasing pado public.

Keduo - kuatkuasakan Akta Anti Monopoli. Jangan bagi satu pihak sahaja monopoli. Contoh paling jelas elektrik, air, gulo, topung, susu, dan barang yang sewaktu dengannya. Kot nak monopoli pun biar Melayu sahaja. Kot Cino bising nak samo rato, kito tuntut balik hak Perkara 14 dalam Perlembagaan Malaysia.

Hak kesamarataan hanya wujud jika ada semangat kebolehrataan. You give me some, I give you some, you ask me some, definitely I will ask you some la Cino Mangkuk!!!

9 comments:

  1. Sapa yg start umum naik harga minyak..api..gula..air..yg lain ikut je la..back to basic la bro..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku setuju sangat semua barang naik harga.
      bior rakyat rasa betapa sensara nya bila harga barang naik.
      kalau kita cakap dia tak percaya.
      ni bila semua barang dah naik harga baru dia rasa.
      yang sibodoh dia dah naik kan minyak.
      lepas sibuk pulak dia cari salah peniaga yang naik kan harga barang.

      Delete
  2. pergi jepun tak lepas.ni lah pasalnya.wisma putra yang salah kot harga barang naik...ada tangan-tangan ghaib.

    ReplyDelete
  3. apa pasal pulak salahkan Ketua Penerangan UMNO? ke mana pergi konsulatn media yang dibayar berbiliion ringgit tu? tidor ka? yang basicnya Perdana Menteri tak tau nak buat apa. Dia bingung. Amat bingung. Lebih bingung dari Pak Lah.

    sri hartamas

    ReplyDelete
  4. Kua bila pulak nak temu ajal?

    ReplyDelete
  5. tapi btul gak.mana pergi ketua penerangan?mcm xbfungsi je

    ReplyDelete
  6. Lagi ramai yang minta Blogger ni mati...UMNO mati....tak sabar2 nak ucap takziah

    ReplyDelete
  7. atas ni penjilat dubur kit siang la ni...malu2 lak nk ckp cacai pembangkang ni ye

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."
Blog Widget by LinkWithin

Blog Archive