Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Sunday, July 11, 2010

8% Keling mahu cuti 2 hari?

KUALA LUMPUR 11 Julai - Seorang anggota perwakilan MIC hari ini meminta kerajaan mempertimbangkan untuk menambah kepada dua hari cuti umum sempena sambutan Deepavali bagi membolehkan kaum India meluangkan masa bersama keluarga. N. Thevar dari MIC Teluk Intan berkata, cuti itu juga diperlukan untuk pelajar kerana perayaan itu lazimnya disambut sejurus sebelum peperiksaan penggal akhir persekolahan.

"Selalunya peperiksaan diadakan selepas perayaan ini, jadi mereka tidak dapat menumpukan pelajaran dan merayakan Hari Deepavali," katanya pada perhimpunan agung MIC di Pusat Dagangan Dunia Putra di sini, hari ini.Naib Presiden MIC, Datuk S.K. Devamany yang menyokong cadangan itu berkata, cuti umum perayaan itu sewajarnya diselaraskan sama seperti cuti Aidilfitri dan Tahun Baru Cina.

Pak Sedaro udah makin jelek melihat telatah dan perangai KOMUNIS kalangan ahli MIC. Belakang mangkuk hayun Devamany yang tak sedar diuntung di Cameron Highlands, sokong pulak. Untuk leverage politik "kudis buta" MIC.

Apakah ini yang di kehendaki oleh 92% Rakyat, yang mana 66%-69% adalah Rakyat RAJA? Kita tunggu keputusan Banci Penduduk 2010, berapa sebenarnya bilangan populasi Keling PARIA di Bumi Melayu ini? Apakah mereka ini, sedang menyiram RON97 ke permukaan Bumi Melayu?

Permintaan yang tak masuk di akal! Dulu dah diberi Cuti Thaipusam! Hari ini, sebab nak cium tangan Rosmah, kau minta pulak Cuti Hari Raya Cahaya ditambah 2 hari?

Inilah bahana dan bala ALLAH kepada umat Melayu apabila Roh dan Zuk BERANI dan KENAL DIRI SIAPA BANGSA DAN RAKYAT RAJA telah ditarik secara perlahan-lahan oleh Allah Maha Esa...

Hari ini, Komunis makin menular dalam rumpun warganegara. Bayangkan 8% Keling boleh demand segala TAIK untuk itu dan ini. Angkat sepanduk dan usung Keranda 153?!

Apakah umat Melayu BUTA? Atau makin GOBLOK DAN BOBROK ke pentadbiran eksekutif Najib Tun Razak? Atau ada remote censing dan control dari Taman Duta? Atau sudah ramai yang BARUA dalam sistem pentadbiran dan pengurusan awam di Malaysia?

Apakah ini iltizam Perlembagaan Persekutuan? Apakah ini namanya 1 Malaysia? Melayu makin HAMPRAK? Cina Tongsan dan Keling Paria dijadikan Aset Pujukan Negara Bangsa?

Pak Sedaro kesal kerana perbincangan MIC ini seolah berkisar atas "Tuntutan USD3 trillion daripada Queen of Englang"...Tapi bagus juga, daripada menyemak ruang akhbar dengan menikam Rakyat Raja, Orang Asli, Pribumi Sarawak dan Sabah dari belakang!

YAB anak Tun Razak dan YAB anak Tuan Guru Haji Yassin kena mula "berwaspada" dengan aliran isme Freemasonary dan Komunis dalam Kabinet semasa kalian. 16 mei 1969 tidak BOLEH dibenarkan berlaku lagi, kerana kali ini bukan si kapur putih, tapi si bontot kuali yang melongot.

Cukuplah MIC, jangan minta dibahaskan Perkara 153 lagi. Maka kelak, TERLACUR Perkara 14 dan 15 kalian.

1 comment:

  1. Perkara 153 : Perlembagaan Malaysia memberikan tanggungjawab kepada Yang di-Pertuan Agong menjaga kedudukan keistimewaan orang Melayu dan penduduk asal Malaysia, secara kumpulannya dirujuk sebagai Bumiputera (Tidak termasuk KELING :-P)

    Konsep 1 Malaysia pula membawa aspirasi untuk memperbaiki hubungan kaum bagi memastikan rakyat Malaysia dapat menjalin perpaduan yang lebih erat. Konsep ini juga diharap akan mewujudkan sebuah kerajaan yang mengutamakan pencapaian berpaksikan keutamaan rakyat sebagaimana slogan Yang Amat Berhormat Perdana Menteri iaitu ‘Rakyat didahulukan, Pencapaian diutamakan’. Rasanya tak ada kaitan dengan cuti. Jadi tak perlu kut cuti 2 hari.

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive