Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Thursday, November 29, 2012

What the tuuutttt...

Saya adalah calon pemilihan Bar Council. Saya telah menulis surat bertanya kepada Bar Council, "Bolehkah saya memantau proses kiraan undi nanti?".

Tau apa jawapan Bar Council???? "...due to logistical and security concerns, the counting process is not open to observers..."

Dan pada masa sama, Presiden Malaysian Bar menyokong BERSIH serta menuntut ketelusan SPR dalam PRU? WTF???


Mohd Khairul Azam bin Abdul Aziz

6 comments:

  1. Yg penting pru 13 tidak di cemari penipuan.
    Klau nk tadbir negara biar lah dgn cara bersih...

    ReplyDelete

  2. KAH KAH KAH!!!! PERANCANGAN MAHATHIR & MUHYIDDIN SEDANG MENJADI...

    DEEPAK SUDAH DEDAH DEMI DEDAH...

    NAJIB ROSMAH TERLIBAT ISU ALTANTUYA...

    NAJIB ROSMAH TERLIBAT RASUAH.. GADAI TANAH NEGARA.. TERIMA RM FULUS PELINCIR...

    UMNO SEDANG BERPERANG SESAMA SENDIRI...

    BIARKAN.. BIARKAN..!!!

    KAH KAH KAH!!!!

    ReplyDelete
  3. Yg aku namapk mamak nuar juburi sedang gali kubor sendiri adalah.

    ReplyDelete
  4. Jika PM baru ditakdirkan dimenangi olh umno/bn, maka kita terima dan berlapang dada krn itu pilihan rakyat warga negara Malaysia sendiri..

    Tetapi kita tdk dapat terima jika PM baru dr BN menang dgn undi PATI dan PENGUNDI HANTU rakyat asing...

    Jgn jdkan PATI dan PENGUNDI HANTU sbg penentu kuasa kita di Malaysia...

    --umno parti jahat--

    ReplyDelete
  5. Ada ke pengundi hantu? Spr kan siap keluar list setiap suku tahun, maknanya 4x setahun senarai pengundi yg boleh disemak oleh mana2 parti sekalipun. So apa brang nak tuduh pati dan pengundi hantu. Kalo nk bersihkan list, hari2 pun ada org mati yg keluarga x lapor ke jpn dan spr. So mcmana jpn dan spr nak tau. Pastu byk je nama org pelik2. Org dulu2, org pedalaman, sabah sarawak, org asli, nama mmg lain dari yg lain...so inilah modal pembangkang yg konon spr menipu.

    Tak payah kencinglah nak guna hujah pengundi pati ngan hantu. Beli list daftar pemilih terbaru bulan 12 ni, semak dan lapor. Setiap dun, setiap mukim, setiap kg ada list dia. Setau aku parti kerajaan ke pembangkang ke selalu je dpt list tu dari spr. Malah kat internet pun boleh check. Wakil parti dua2 pihak pun ada di setiap peti undi utk kesan siapa yg keluar mengundi.

    Org muda yg first time mengundi je yg terpengaruh dgn dakyah pembangkang pasal pengundi hantu ni. Kah kah kah. Igt rakyat malaysia bodoh macam cai pembangkang ka?

    ReplyDelete
  6. Paneh miang apo dah jadi ngn anak ketua wanita bahagian seremban.... Dengar jadi tokan besar jual dadah dan dah kena tangkap baru2 ni kat hotel budget di nilai... Cuba bongkar sikit harap kes tu xguna org dalam utk selesaikan ket luar pula ye... Ni kes dadah yg buleh menjahanamkan anak bangsa sendiri juga...

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."
Blog Widget by LinkWithin

Blog Archive