Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Sunday, November 21, 2010

Bongkar la hoiii...

Pak Sedaro hendak beri amaran Merah kepada UMNO kerana masih lena tidur sampai keluar air liur basi, berdengkur bagai seladang, dan berseronok dikhayalkan maklumat daripada pelapor-pelapor talibarut yang dipilih kerana wang ringgit dan pangkat gelaran.

UMNO kena bongkar:

i. 1/3 ahli UMNO ialah 'ahli lelap' yang tidak tahu perlembagaan UMNO.

ii. 1/3 ahli UMNO ialah ahli 'ikut-ikutan' kerana duit dan projek yang hanya bertaraf kelas F.

iii. 25% daripada 1/3 ahli UMNO ialah 'para pelakon bangsawan' berkiblat Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri.

iv. 25% daripada 1/3 ahli UMNO ialah 'pejuang-pejuang' yang benar-benar mulia berkiblatkan perjuangan Agama, Bangsa dan Negara.

v. 25% daripada 1/3 ahli UMNO ialah Ketua-Ketua Bahagian dan Jawatankuasa Bahagian yang pekak, buta, tuli, bisu. Ramai juga yang sanggup menjadi munafik kecil dalam kumpulan. Membiarkan ramai pengikut yang bodoh daripada cerdik supaya senang pengikut bebal itu ditarik hidung, seperti lembu makan pellet.

vi. 25% daripada 1/3 ahli UMNO ialah 'komando beret merah' yang mesti diperkuat dan diperkemaskan barisan. Hari ini, Keling dan Cina makin lancang dan biadab, mereka yang bersekongkol dalam harakah Keling dan Cina ini daripada kalangan yang tidak pernah menikmati bahang darurat 12 hari dan 13 Mei 1969.

Semua pemimpin UMNO bahagian, khasnya ketua bahagian, timbalan ketua bahagian, naib-naib ketua bahagian, WAJIB kenalpasti kumpulan "serangan hadapan". Buat program "beret merah" dan "beret tanah" dengan kumpulan yang dikenali sebagai pasukan Lok Kow, dan Agensi paling digeruni oleh CIA di JPM.

Gerakan Belia 4B Malaysia dan Persatuan Kelab-kelab Belia Malaysia, tak payahlah melayan seronok yang sementara. Presiden 4B Malaysia pun kuat tidur, hanya gelak besar pandai. Presiden MAYC, Akramsyah atau Mustafa Mat Arof pun sudah perlu cari jalan selesai. MAYC makin jahanam dek kerana tindakan bangang Mustafa Mat Arof. Kalian berdua menjadi bahan jenaka dan membuka kemaluan yang telah disumbat ke mulut sendiri.

Ingatlah bahawa 4B Malaysia dan MAYC ialah tulang belakang penubuhan pergerakan belia Melayu sebelum Merdeka. UMNO kena baca, Setiausaha Kerja UMNO dan Setiausaha Agong UMNO kena bertindak segera, bina patriot UMNO.

Naib-Naib Presiden UMNO, jangan sibuk menganga hingga langau hinggap dan berak. Amaran Keras tak laku, lagak Gangster tak layan, sembang Bajau tak berbaloi.... BONGKAR la hooiiii.

5 comments:

 1. Yo Bangun Bangun Doreh ! Telopeh Subuh Kang ! Hehehe

  p/s : saya dah link blog boss, kalo sudi link balik yo. TQ

  joezuax.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. bongkar lagi jangan tak bongkar!

  http://blogobo.com/

  ReplyDelete
 3. Saudara benar, ini musim pemimpin UMNO beraya dan bersedia untuk berebut sesama sendiri tak lama lagi.Pemuda dan puteri hakikatnya sekupangpun tak beguna setakat ini.4 juta orang terlepas ke tangan DAP.
  Berjuta ahli UMNO pun tak berdaftar.UMNO dah nak ghuyub.

  ReplyDelete
 4. buek apo nak bongkar. nak repair ghumah den. kau tau borapo? RM65 juta te kau. molopong paneh kau.

  ReplyDelete
 5. Adalah susah nak bangunkan orang yang tidor berdengkor kerana dengkoran itulah yang menjadikan mereka bertambah lena! tak percaya! cubalah tidur berdengkor!

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive