Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Thursday, November 11, 2010

Gelombang Islam II

Terma banggang dan bahalol adalah gambaran bahasa sadis tahap rendah kepada pelaku-pelaku caca-marba dalam Pasukan Kencing Rakyat "PKR". Anwar Ibrahim ialah manusia yang membenarkan definisi ini dalam PKR. Anwar Ibrahim makin rancak melewatkan perbicaraan di mahkamah. Apokah dia sudah yakin duduk di kandang tertuduh yang PASTI BERSALAH?

Pak Sedaro menta'akul PKR sebagai agen ta'dib yahudi dan fahaman liberal melampau di Bumi Melayu. PAS pula sebagai agen tajdid dan ta'dib Syiah dan fahaman korup hadharah islami, yang tidak objektif dalam huraian tentang negara, bangsa, tanahair, kerajaan, kedaulatan dan integriti memakmurkan insan adabi.

DAP ialah agen buku merah, pewaris Min Chong Yuen Thong yang masih menerus rindu dendam ingin menguasai bumi Melayu secara "gerak saraf dan perang saraf" komunis citra sains dan teknologi.

Apokah gelombang Islam yang di tarbiah oleh Onn Jaafar pada 11 Mei 1946 dari rahim Istana Bukit Serene, Johor sedang mengalami proses transformasi negatif?

Apokah gelombang Islam yang dibantu oleh pemikir besar seperti pencipta bendera UMNO dan keturunannya dianggap silibus paria sahaja?

Apokah gelombang Islam yang di infak kepada UMNO pimpinan Najib Tun Razak akan memberi kemakmuran seperti yang disaran oleh Sheikh Muhammad Al-Rashid, dalam Kitab Al-Masyar di bab Funan Al-Tajmik?

Maka, yang demikian senario "kelam-kabut" agen Zionis Israel yang cuba mengintai lawang-lawang lompang dalam keresahan umat Melayu, semakin dirasai bahangnya...atau UMAT MELAYU boleh menafikan kehadiran mereka dalam masyarakat rakyat Raja?

Kisah 13 Mei 1969 serta Persefahaman SiQUI dan HINDRAF adalah merupakan manifestasi kepada kelemahan umat Melayu. Atau ini merupakan agenda terancang gerakan Freemason melalui pembinaan gereja, pembesaran kuil dan pemodenan tokong dan jirat kaum-kaum lain...?

3 comments:

  1. Pak Sedaro ciri2 penulis upahan UMNO. Jgn makan haram cicit kumut ooi kelak kamu nyosal. Den nasihat ajo.

    ReplyDelete
  2. takpo la...ado mato pandang, ade telngo donga, ado mulut carut!


    Dato' Najib Buta Sejarah?

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive