Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Thursday, January 20, 2011

UMNO: Get Rich & Hurricane

Apakah UMNO bersedia menyambut gayung yang dicanang Presiden UMNO di Sarawak depan korum SUPP? Presiden BN punya kuasa Veto untuk pilih calon. Bahawa Presiden BN akan hanya calonkan, insan yang marketable, visible, able to win, winner to the rakyat, winner to voters.

Apakah UMNO seluruh Malaysia sudah bersedia dengan keadaan bahawa Ketua Bahagian, Ketua Pemuda Bahagian, Ketua Wanita Bahagian, Ketua Puteri Bahagian termasuk semua juak dan barisan EXCO di bawahnya, tidak akan tersenarai sebagai calon akhir yang namanya digazet sebagai Wakil Rakyat PRU-13?

Apakah UMNO seluruh Malaysia sedia dengan calon pilihan Presiden BN a.k.a. UMNO, seorang Nazir masjid, seorang aktivis masyarakat, seorang peguam yang dikenali dalam sebuah Parlimen, seorang manusia yang begitu pemurah dan jutawan dalam Parlimen, seorang insan yang boleh berjumpa rakyat 22 jam [kerana 2 jam lagi untuk tidur malam], atau seorang yang begitu hebat di kerusi kepegawaian Kerajaan Persekutuan dan Negeri sebagai calon BN?

Apakah UMNO hari ini masih terkena sawan babi dan sawan tapir? Atau kerana Ribut Tenang hanya dikuasai oleh Tan Sri Isa sebagai Pengerusi Felda, yang terpaksa menjawab sejuta macam soalan bangang pengundi yang dihasut dan dirasuk oleh PAS di Labis?

Apakah UMNO hari ini masih leka dengan projek-projek Super Gigantic yang menjadi bahan telanjangan PKR selama 100 hari selepas Gerakan Komunis+Freemason+Syiah mentadbir bumi Melayu ini selepas PRU13?

Apakah UMNO bersedia jika dikatakan PRU-13 akan berlaku pada Disember 2011 atau April 2012?

Apakah UMNO sedar bahawa projek JAHANAM BN sedang dilakukan sewenang dengan penuh persundalan politik oleh gerakan KFS.

UMNO khasnya rakyat Raja kena GET RICH. UMNO kena belajar dari sahabat Dr. SMS yang hari ini cuba menyebar kepentingan sms kepada ahli politik BN. Tapi mereka masih tidur di kaki lima.

UMNO khasnya Pemuda UMNO merujuk kepada Khairy Jamaluddin yang tidak sambut titah Raja Nazrin tentang kepentingan tulisan jawi dalam alam Melayu. Khairy tidak sambut isu integriti dalam kepimpinan Najib Tun Razak. Khairy tidak sambut subjek "indoktrinasi Pemuda UMNO" yang digebang oleh Muhyiddin. Khairy tidak sambut isu "Melayu" yang dicanang oleh Ahmad Maslan. Nampaknya UMNO sedang dilanda krisis pemikiran dan sekolah tamadun yang amat daif.

Strategy Blue Ocean tidak berjaya. Najib kena guna strategy GET RICH dan HURRICANE. Sementelah Muhyiddin di US, maka amat wajar diadakan Sidang Ilmu Muslim Eropah-AS tergempar di Boston atau di Washington, agar kelompok ini menimbun hasil yang baik kepada Malaysia.

1 comment:

  1. @ kepentingan tulisan jawi dalam alam Melayu…
    -
    Orang Melayu harus malu menggunakan Rumi di tempat Jawi.

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive