Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Saturday, January 1, 2011

Senarai skandal Najib

Menjelang PRU-13 dalam masa kurang 26 bulan lagi, marilah kita kaji beberapa skandal Najib yang berjaya diurus dengan cekap dan berkesan. Antaranya:

1. Isme atau Faham Nasional "Gagasan 1 Malaysia"
2. Pelan Transformasi Nasional
3. NKRA
4. KPi
5. FELDA Melonjak Zaman
6. Projek Super Mega iaitu MRT bernilai RM 30 billion
7. Menara Warisan 100 tingkat milik PNB bakal terbina
8. Menara Naza dan Hotel Naza di lingkungan Golden Triangle KL
9. Bajet 2009, Bajet 2010 dan Bajet 2011
10. Kemasukan FDi sebanyak RM100 billion menjelang 2012 dan kini telahpun mencatat RM45 billion.
11. Proses baik pulih sistem penyampaian awam melalui Perbendaharaan Malaysia dan Bank Negara Malaysia.
12. Imej Malaysia sebagai Negara Islam Sederhana dan Moden.
13. Kedudukan Malaysia sebagai Negara Islam Paling Moden, Canggih dan Termaju di dunia.
14. Kedudukan Malaysia sebagai Pusat Rujukan Ilmu Kewangan Islam dan Pembangunan Tamadun Dunia Moden Islam.
15. Menyusun strategi "Serang-Perang" untuk barisan UMNO melalui penamaan semua Pengerusi dan Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Negeri sebelum 01 Januari 2011.

Secara keseluruhannya Najib sedang menjalankan usaha tinggalan semua mantan Perdana Menteri Melayu untuk rakyat. Najib bukanlah dewa atau malaikat politik yang tidak boleh diusik oleh rakyat, ibarat tulisan Khairil Anas bekas Pegawai Khasnya yang mengambarkan Najib "Leadership King". Pak Sedaro fikir Khairil Anas mengampu melampau bonar. Najib sedar bahawa tanpa orang lain, Negara berpopulasi 27.565 juta tidak boleh ditadbir. Maknanya, BN memerlukan pandangan kritikal dan kritis dalam urusan kemaslahatannya.

Apakah skandal Najib ini merupakan benih-benih PRU-13?

6 comments:

  1. ""Secara keseluruhannya Najib sedang menjalankan usaha tinggalan semua mantan Perdana Menteri Melayu untuk rakyat"""

    haro, temasuk pak dol ke?? isk isk isk...

    ReplyDelete
  2. Salam Bro.
    Mohon link ke blog tuan.
    Mohon berkongsa perjuangan.
    TQ..salam

    ReplyDelete
  3. Bagus sekali posting ini cicit kamat utk PM Najib mengharungi PRU 13. Pm Najib juga perlu membersihkan skandal yg terpalit terhadapnya berkenaan Altantunya dan pembelian Scorpene yg mana perimekar diberi imbuhan yg banyak melalui isteri razak baginda juga kenalan rapatnya. Meskipun perbicaraan tersebut telah selesai, namun rakyat tiada yg yakin. Yang penting persepsi rakyat juga "A politician must be clean and seen clean". Jika mantan PM Mahathir dan Paklah juga "seen unclean" terhadap berbagai kes termasuk perwaja dan kes terbaru amah dirogol, PM Najib perlu bertindak "clean once and for all" supaya tiada lagi dijadikan modal oleh semua pihak. Dlm hal ini mungkin PM boleh mencontohi DSAI yg berani walaupun dia di hentam oleh banyak pihak berkepentingan namun DSAI berani lantang bersuara mencabar mana2 pihak mengeluarkan bukti dan ternyata sumua pihak gagal dan rakyat dpt menilai apa yg dikatakan "fabricated avidence"

    ReplyDelete
  4. hahaha anu tu berani? kakaka. apa la punya hujah. justice delayed is justice denied...tak pernah dengar ka? kurang2 kes altantuya tu mmg dah selesai masuk court ada org yg bersalah. rakyat pun lama dah percaya najib tak bersalah. tuduhan peri mekar tu hanya rpk dan juaknya macam hang saja yg percaya. tp hang sebut anu berani? hahaha. nama saja anu tapi telor tarak. tangguh tetap tangguh. kalu berani cabar org sana sini, kalu betoi dia ada smua bukti, kasi lawan la sana court. apa pasai lari sana, tangguh sini. kakaka. 16 sept...we have d number. kakaka. berani burukkan negara sendiri kat luar boleh la. hanya malaysia saja yg pembangkangnya burukkan negara sendiri diluar. negara lain takdak buat pun. kasi selesai dulu kes peribadi dia dengan saiful baru boleh bicara pasal perjuangan.

    -tom tem bak-

    ReplyDelete
  5. To the above Tom the morron, think with your head not the dickhead by the Mahashit.

    ReplyDelete
  6. to the above anon 342pm d gayshit, think with your brain not the arsehole by the anuajuburi.

    -tom tem bak-

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive