Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Saturday, January 1, 2011

Senarai skandal Najib

Menjelang PRU-13 dalam masa kurang 26 bulan lagi, marilah kita kaji beberapa skandal Najib yang berjaya diurus dengan cekap dan berkesan. Antaranya:

1. Isme atau Faham Nasional "Gagasan 1 Malaysia"
2. Pelan Transformasi Nasional
3. NKRA
4. KPi
5. FELDA Melonjak Zaman
6. Projek Super Mega iaitu MRT bernilai RM 30 billion
7. Menara Warisan 100 tingkat milik PNB bakal terbina
8. Menara Naza dan Hotel Naza di lingkungan Golden Triangle KL
9. Bajet 2009, Bajet 2010 dan Bajet 2011
10. Kemasukan FDi sebanyak RM100 billion menjelang 2012 dan kini telahpun mencatat RM45 billion.
11. Proses baik pulih sistem penyampaian awam melalui Perbendaharaan Malaysia dan Bank Negara Malaysia.
12. Imej Malaysia sebagai Negara Islam Sederhana dan Moden.
13. Kedudukan Malaysia sebagai Negara Islam Paling Moden, Canggih dan Termaju di dunia.
14. Kedudukan Malaysia sebagai Pusat Rujukan Ilmu Kewangan Islam dan Pembangunan Tamadun Dunia Moden Islam.
15. Menyusun strategi "Serang-Perang" untuk barisan UMNO melalui penamaan semua Pengerusi dan Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Negeri sebelum 01 Januari 2011.

Secara keseluruhannya Najib sedang menjalankan usaha tinggalan semua mantan Perdana Menteri Melayu untuk rakyat. Najib bukanlah dewa atau malaikat politik yang tidak boleh diusik oleh rakyat, ibarat tulisan Khairil Anas bekas Pegawai Khasnya yang mengambarkan Najib "Leadership King". Pak Sedaro fikir Khairil Anas mengampu melampau bonar. Najib sedar bahawa tanpa orang lain, Negara berpopulasi 27.565 juta tidak boleh ditadbir. Maknanya, BN memerlukan pandangan kritikal dan kritis dalam urusan kemaslahatannya.

Apakah skandal Najib ini merupakan benih-benih PRU-13?

6 comments:

  1. ""Secara keseluruhannya Najib sedang menjalankan usaha tinggalan semua mantan Perdana Menteri Melayu untuk rakyat"""

    haro, temasuk pak dol ke?? isk isk isk...

    ReplyDelete
  2. Salam Bro.
    Mohon link ke blog tuan.
    Mohon berkongsa perjuangan.
    TQ..salam

    ReplyDelete
  3. Bagus sekali posting ini cicit kamat utk PM Najib mengharungi PRU 13. Pm Najib juga perlu membersihkan skandal yg terpalit terhadapnya berkenaan Altantunya dan pembelian Scorpene yg mana perimekar diberi imbuhan yg banyak melalui isteri razak baginda juga kenalan rapatnya. Meskipun perbicaraan tersebut telah selesai, namun rakyat tiada yg yakin. Yang penting persepsi rakyat juga "A politician must be clean and seen clean". Jika mantan PM Mahathir dan Paklah juga "seen unclean" terhadap berbagai kes termasuk perwaja dan kes terbaru amah dirogol, PM Najib perlu bertindak "clean once and for all" supaya tiada lagi dijadikan modal oleh semua pihak. Dlm hal ini mungkin PM boleh mencontohi DSAI yg berani walaupun dia di hentam oleh banyak pihak berkepentingan namun DSAI berani lantang bersuara mencabar mana2 pihak mengeluarkan bukti dan ternyata sumua pihak gagal dan rakyat dpt menilai apa yg dikatakan "fabricated avidence"

    ReplyDelete
  4. hahaha anu tu berani? kakaka. apa la punya hujah. justice delayed is justice denied...tak pernah dengar ka? kurang2 kes altantuya tu mmg dah selesai masuk court ada org yg bersalah. rakyat pun lama dah percaya najib tak bersalah. tuduhan peri mekar tu hanya rpk dan juaknya macam hang saja yg percaya. tp hang sebut anu berani? hahaha. nama saja anu tapi telor tarak. tangguh tetap tangguh. kalu berani cabar org sana sini, kalu betoi dia ada smua bukti, kasi lawan la sana court. apa pasai lari sana, tangguh sini. kakaka. 16 sept...we have d number. kakaka. berani burukkan negara sendiri kat luar boleh la. hanya malaysia saja yg pembangkangnya burukkan negara sendiri diluar. negara lain takdak buat pun. kasi selesai dulu kes peribadi dia dengan saiful baru boleh bicara pasal perjuangan.

    -tom tem bak-

    ReplyDelete
  5. To the above Tom the morron, think with your head not the dickhead by the Mahashit.

    ReplyDelete
  6. to the above anon 342pm d gayshit, think with your brain not the arsehole by the anuajuburi.

    -tom tem bak-

    ReplyDelete

Blog Archive