Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Wednesday, May 30, 2012

3M

Mukriz Mahathir Matang. Nampaknya teknik berpidato Mukhriz Mahathir semakin meningkat. Keupayaannya untuk membahas hujah makin mencerminkan dia bersedia diletak sebagai winnable candidate untuk satu kerusi YBM.

Menjadi Menteri penuh memerlukan kekuatan dan keupayaan luar biasa kerana selera dan resepi politiking dalaman makin merencam dan menduga adab serta akhlak. Integritinya lebih teruji dan dinilai oleh rakyat teramai, lebih-lebih lagi pengundinya di Jerlun. Mukhriz sudah boleh kembali ke Kubang Pasu sebagai Ahli Parlimen.

Khabarnya budak-budak KJ di Sik semakin menabur racun ke gelanggang politik. Suka Pak Sedaro posan, kok nak meracun dan memerun, KJ bawalah mereka ke kandang DAP dan PKR. Kelompok Komunis dan Freemason inilah "banjingan sebenar Bumi Melayu".

2 comments:

  1. Punca galakan perpecahan... ada mulut jahat.

    ReplyDelete
  2. wakakakaka

    Jadi jurujual, kerim rambut boleh, ler.

    wakakakakakaka

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive