Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Tuesday, May 15, 2012

Haram Jadah punya orang..

"Tuan-tuan dan puan-puan sekalian, sebenarnya pembangkang telah ketandusan modal...kalau mereka tidak boleh memenangkan hati nurani rakyat, mereka cuba mencelarukan fikirannya. Sebab itulah ada orang yang cuba bawak kes ini ke mahkamah, dan dah bawa pun ke mahkamah...tapi kita tetap cekal hati, kita teruskan juga Felda Global Ventures disenaraikan, kerana kita tahu inilah untuk kebaikan... 

HARAM JADAH...mereka tu jangan terima...Jangan terima kebaikan daripada penyenaraian ini. Saya nak tengok muka-muka ini...durian runtuh ni mereka nak terima ke tidak. 

HARAM JADAH...saya tak rela mereka ni dan tak redha mereka ni menerima. Tak usahlah, nak cuba khianat, mengkhianati apa yang kita buat itu (penyenaraian FGVH), lepas itu muka tak tebal...muka tebal agaknya, bukan tak tahu mereka memang muka tebal...menerima pula. Yang ini (durian runtuh untuk peneroka) adalah untuk peneroka yang jujur dan setia pada perjuangan kita." Datuk Seri Najib Tun Razak Presiden UMNO Malaysia. 

Siapa yang makan cili...siapa pula yang terasa pedasnya....

No comments:

Post a Comment

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive