Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Friday, May 4, 2012

Siapa sebenarnya yang Paneh Punggung?!


1. Paneh Miang menyedari kewujudan sebuah blog yang dinamakan Paneh Punggung yang dibuat khusus untuk melawan Paneh Miang dengan tagline-nya, Paneh Punggung vs Paneh Miang - Fakta Bukan Auta!!

2. Antara ayat yang ditulis dalam salam perkenalan blog tersebut;

"Paneh Punggung juga akan menjawab setiap isu yang diperkatakan atau dihebahkan oleh Paneh Miang dan pembaca boleh melihat kebenaran dengan membuat perbandingan sendiri. Paneh Punggung tidak mempunyai sebarang kepentingan atau menjadi balaci mana-mana pihak atau menjadi penulis upahan pihak tertentu."

3. Kami tak pastilah samo ado nak banggo ko...atau nak golak...dengan kewujudan sebuah blog yang semata-mata kerana kami?! Heh...

4. Berbanding artikel pertama Paneh Miang iaitu berkenaan 'Agenda Asing', yang pasti artikel pertama blog Paneh Punggung ialah mempertahankan Menteri Besar Negeri Sembilan...yang membawa maksud mereka bukan balaci atau penulis upahan?! Heh...fikirlah sendiri.

5. Blog itu juga disedari wujud selepas Paneh Miang mengeluarkan video Samad aka Exco Belia dan Sukan NS serta Presiden MBNNS berdangdut di Karnival Belia Negeri Sembilan. Blog itu juga turut menyerang Pengarah Jabatan Belia Sukan NS. Sekali lagi...fikirlah sendiri.

6. Walau bagaimanapun Paneh Miang mengalu-alukan kewujudan blog tersebut yang mungkin dapat memeriahkan suasana serta menjadi benteng pertahanan BN khususnya di Negeri Sembilan bagi menghadapi PRU-13.

7. Kok baik niat maso buek blog tu, mako insyaAllah baiklah pengakhirannya. Fokus kami di Paneh Miang sejak sekian lama ialah Ketuanan Melayu, Kedaulatan Islam dan Negara wajib dipertahankan dengan prinsip 'sentiasalah berkata benar walaupun pahit'.

8. Apa-apa pun, kami ingin mengucapkan 'Selamat Bertahan' di alam maya kepada admin dan penulis blog Paneh Punggung; sementelah hampir 5 tahun di blogosphere, kami telah menyaksikan ramai satu per satu rakan seperjuangan aka blogger yang tidak mampu bertahan dan akhirnya tewas separuh jalan.

9. Akhir kata, nantikanlah skandal terbaru Majlis Belia Negeri Sembilan...huh...apa cer? Heh...

11 comments:

  1. hahaha ni mesti sopak bersulam and gang

    ReplyDelete
  2. Hahaha...lawak la depa nih. Buek la blog tuk tujuan yang berpaedah skit. Ni sesamo sendiri pun nak begamuk. Kok namo paneh punggung tu ditujukan kek nuar aljuburi ok la jugak. Ni tak lain tak bukan kalo bukan oghang salwati atau dio sendiri..tak pun oghang samad sobab duo2 eh dah paneh punggung berdangdut.

    ReplyDelete
  3. muahahaha.... sape la yang takde kerja sangat buat blog tak faedah macam tu. mana lokasi bro?

    ReplyDelete
  4. Memang paneh pungkok la wan salwati nie. Ingat dgn lawan paneh miang boleh jadi calon winable candidate ko. Kalo nak jadi calon lawan lah blog taufik ko, aspan alias ko....ini nak lawan sesama sendiri. Confirm paneh jubor ko depan dan belakang la lepas nie .....

    ReplyDelete
  5. Salam semua,

    Tauke Ikan, den ado kat Johor.

    ReplyDelete
  6. Utusan Malaysia Wajib Tubuhkan segmen... sex - gay dan lesbian jika mahu tingkatkan jualan ( Lihat sendiri bukti Transformasi 1 Malaysia Berjaya )
    1~BUKTI 1
    2~BUKTI 2
    3~BUKTI 3
    4~BUKTI 4 (new)
    5~BUKTI 5 (new)
    6~BUKTI 6 (hot)

    Jangan segan2... Utusan Malaysia Pasti Boleh Buat!!



    Sumpah Aku Akan Lingkupkan Putrajaya Jika Generasi Muda Terengganu Tidak Jadi Perdana Menteri Ke-7 Tanpa Perlu Berdolak-dalik!!
    (Bukti kukuh)
    1 ~ http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=32381
    2 ~ http://www.sabahforum.com/forum/sabah-malaysia-international-politics/topic28065.html
    3 ~ http://www.utaraonline.net/v4/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22146
    4 ~ http://www.selatanonline.net/v1/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3155

    ReplyDelete
  7. Dasar politik UMPORNO mcm inilah,,cantas mencantas,ampu sana sini,fitnah sana sini,,bila di tegur secara jujur tentang kesalahan tak mahu terima,perbetulkan kesilapan,, Rasanya tak salah kalau nak dikatakan politik n9 mmg terlebih2 mcm tu.,pantang nampak orang bijak sikit,,,cantas,tinggallah yg BODOH2,,Pak Angguk-Pak Angguk ,kaki Bodek dlm UMPORNO ni.

    ReplyDelete
  8. Biasanya orag dah sakit-sakit tak takut nak mati malahan minta mati segera supaya kurang penanggungan tetapi umngok ini pelik sikit , makin nak mati makin pulak buang tebiat , kalau mati betul nanti , macamana lah agaknya .
    kah!!!kah!!!kah!!!

    ReplyDelete
  9. Pakai la namo Paneh Suam ko, Paneh Kepalo ko, Paneh Torik ko, Paneh membaro ko. Ni Paneh Punggung. Mungkin itu la tahap fikiran Blogger Paneh Punggung ni. Adik beradik Nuar Brahim yo ni, suko kek juborrrrr... HEHEHE jgn maraaa haaaaa......

    ReplyDelete
  10. Punggung jadi paneh tentu bersebab. Punggung jadi podih pun bersebab juga.

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."
Blog Widget by LinkWithin

Blog Archive