Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Tuesday, May 15, 2012

Ingat tu duit abah kau?

Gempar setelah disimpan peram sejak beberapa bulan, nampaknya tembelang hutang MBN NSDK di bawah teraju Wan Salwati  ditelanjang oleh pasukan mereka sendiri.

Difahamkan MBNNS yang punyai pelbagai agenda politik oppurtunis melalui kerusi Presiden-nya telah gagal melunaskan hutang RM580 ribu dek Karnival Belia NSDK sehingga menimbulkan kerugian imej kepada YAB Menteri Besar Negeri Sembilan, YB Exco Belia dan Sukan, serta ramai YB-YB NSDK. 

Begitu ramai peserta karnival yang merungut, termasuk peniaga gerai, penyedia khemah, syarikat swasta bla..bla..bla...dan jalan mudah yang cuba diambil MBNNS ialah meminta kerajaan negeri untuk melunaskan semua hutang? Ingat tu duit oyang kau?

Tapi bagus jugaklah, walaupun MBNNS dibebani hutang, presidennya masih sempat terbang menunaikan umrah. Sojuk perut ibu mengandung. Hanya anak buah yang lopong polong.

Usaha tidak bijak Presiden MBNNS ini membuatkan nama beliau bertambah busuk, jauh sekali untuk bergelar winnable candidate. Tu lah...galak bonar melobi politik untuk jadi calon Adun kampung Ampangan dan Sikamat...tak sodar ekor eh bergelumang tahi.

Hakikatnya, BN tidak perlu calon yang lopong berkenaan Perlembagaan Persekutuan, Akta 668, Akta 335 dan Akta 72 serta 88 seperti Presiden MBNNS.

Andai Salwati berselera godang, kau solosaikan dulu urusan isi rumah kau. Pembangkang tunggu nak tabur peluru yor...

3 comments:

 1. Apo crite Wan Salwati ni? Majlis Belia berhutang lebih setengah juta. Belia kene tahu onar yang Presiden ni buat. macamana rasanya nak hadap belia ketika sambutan hari belia kelak. Presiden baru ambik tampuk pimpinan telah menjerumuskan organisasi dengan hutang sebanyak setengah juta. Parah weh!

  ReplyDelete
 2. JAKIM Bersama UMNO - Gandingan Mantap MEDIA PRIMA dan UTUSAN PORNO membuahkan hasil. Lihat sendiri BUKTI 'Transformasi Besar Kpd Generasi Muda' telah berjaya!

  Usaha Berkesan TV3
  1~BUKTI 1 * (HOT)
  2~BUKTI 2 * (HOT)
  3~BUKTI 3
  4~BUKTI 4
  5~BUKTI 5 * (HOT)

  Usaha Berkesan Utusan Malaysia
  1~BUKTI 1
  2~BUKTI 2
  3~BUKTI 3


  Sumpah Aku Akan Lingkupkan Putrajaya Jika Generasi Muda Terengganu Tidak Jadi Perdana Menteri Malaysia Ke-7 Sebelum PRU ke-13 Tanpa Perlu Berdolak-dalik!!
  (Bukti kukuh)
  1 ~ http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=32381
  2 ~ http://www.sabahforum.com/forum/sabah-malaysia-international-politics/topic28065.html
  3 ~ http://www.utaraonline.net/v4/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22146
  4 ~ http://www.selatanonline.net/v1/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3155

  ReplyDelete
 3. Majlis Belia Negeri Sembilan sebeloum ini x pernah terhutang dengan banyak sampai setengah juta. Apa pemimpin dan AJK dalam MBNNS sekarang nih dah hilang waras ke? Pak Cik sebagai veteran belia berpandangan bukan Presiden sahaja yang perlu bertanggungjawab tapi semua AJK yang ada dalam MBNNS sebab meluluskan program Karnival tersebut.Apa agaknya tindakan Presiden dan AJK dalam menghadapi beban hutang ini?

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive