Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Saturday, October 8, 2011

Terkesan Bajet BODOH ini

Tahniah pegawai Kementerian Kewangan kerana "alert" dengan signal rakyat. Ternyata Najib prihatin kerana mampu membaca kupasan tersirat UCAPAN BAJET BODOH. Tiga perkara yang disambut iaitu:

1. Elaun Ahli Parlimen. Inilah Dana Politik percuma BN kepada manusia yang dinamakan dan 222 yang lain.

2. Semua jenis sumbangan dan derma daripada syarikat dan individu diberikan pelepasan cukai. Ini asas kepada Levi Dana Keling.

3. Bantu one-off urusan semasa kumpulan rakyat tertentu, yang menjurus kepada isu-isu yang disumpit secara terbalik oleh Call A Spade A Spade.

Kumat-kumit dan siapa jua yang rendah ta'akulan mantiq dalam penulisan terdahulu, Pak Sedaro tak ambil hati pun. Kito beri signal kepada PM bahawa rakyat di luar 80% susah gila, nak makan pun bercatu. Itulah sobab dianggap bijak bilo RM1,300 untuk booking kerusi haji boleh dikolokai dalam tabungan KWSP kepada sesiapo yang ada.

Banyak yang dimuntahkan oleh Paneh Miang disambut oleh Perdana Menteri. Tahniah dan syabas MOF dan PPM kerana anda pembaca tegar blog di Malaysia ini. Allah Hu Akbar.

5 comments:

 1. TAK DO DONGA PULAK NAJIB KATO DLM BAJET MACAMANO MAKANISME NAK TURUN HARGA BARANG!!!

  PERKARA ITU LAH YG KITO HARAP DARI BANTUAN MENCURAH2..BANTUAN, GAJI, BONUS, DURIAN RUNTUH,ETC, ITU SEMUO JERUT LEHER KITO BALIK...LAST2 KEK HARGA BARANG JUGO PERGINYA!!!

  LPS NI MAKIN MELAMBUNG LAH REGE BARANG PAK SEDARO!!

  ReplyDelete
 2. PAK SEDARO!

  NAK TANYO NI!

  TAK DO BAJET UTK PERMATA SI ROSMAH PULAK KO?

  TH LOPEH SI ROSMAH DAPAT RM 100 JUTA BUTO2 YO!!

  JGN2 NAJIB SELIT2 JUGAK TAK KAT AGENSI BERKAITAN!!!

  JD NAJIB CAKAP BERLAPIK LAH TAK DO LAH CAKAP MAUT DIRECT MCM TH LOPEH..

  ReplyDelete
 3. SALAM PAK SEDARO. PERUTUKAN HAMPEH MEMBANTU BEKAS2 SOJA UNTUK JADI USAHAWAN DAN LATIHAN SEBANYAK 50 JUTA BANYAK TU, YANG MUNTAH BELILAH DEN RASO PARA KRONI, BEKAS SOJA DAPEK APO NAM TOLAK NAM.....TAK BERUBAH NASIB MASIH DALAM KATEGORI PAPO KEDANO TEGAR "YANG BERSARA TAK BERPENCEN" KAN ELOK DUIT SEBANYAK ITU TUBUHKAN YAYASAN SOJA TAK BERPENCEN
  TIAP2 BULAN BOLEH BAYAR ELAUN RM 500 SELAGI ADO HAYAT (TAK BOLIH DIWARISI OLIH ISTERI DAN ANAK2)NAK TUNGGU PINDAAN AKTA VETERAN ONTAH BILO NAK LULUS. YANG BERHENTI 10, 15 DAN 18 TAHUN PUN DAH RAMAI YANG KOJOL.....

  ReplyDelete
 4. Apo kato kita skg PR pulak kali ni. Tengok PR perintah negeri selangor p pinang kedah amat maju sekali. Tiada isu besar melainkan yg cuba di gembar gemburkan oleh meloya dan 3 suku. Tgk belanjawan nya realistic sekali tak seperti BN Brg naik defisit 14 tahun belanjawan dan spt kebocoran isu perimekar 550 juta komission.

  ReplyDelete
 5. bajet dh kluar apa lgi bubar la parlimen..cakap berapi2 tak de maknanya

  ReplyDelete

Blog Archive