Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Saturday, October 29, 2011

Paneh Miang VS Dinturtle


Kepado Dengturtle dan sekalian rakyat Terengganu, awal-awal kami nak mintak maaplah. Walaupun oghang Ganu dah tunggu 10 tahun sojak kali terakhir merangkul Piala Malaysia 2001, tapi kali ni jangan harap la Negori9 nak bagi laluan mudah. Tigo tahun berturut-turut Negori9 masuk final Piala Malaysia, kompom dah matang serta besedio dari sogi mental dan fizikal. Haghap eh oghang Ganu dapeklah terimo kekalahan dalam pertandingan edisi ke-45 Piala Malaysia kali ni dongan hati yang tebuko. Hehehe...

Tapi kalo Terengganu nak monang gak Piala Malaysia tahun ni...mudah yor. Kok YDPA turun bagi sokongan kek Stadium Shah Alam malam ni, mungkin Terengganu bulih monang Piala Malaysia. Tak cayo? Leh tanyo Timbalan Presiden FAM. Hehehe...

Hoben Jang Hoben...Musuhnya Habis Binasa!

8 comments:

 1. Assalam sahabat.
  Kalau Paneh ngan Dinturtle bertembung APA kena berkecuali...

  Jadi APA jadi tukang tiup wisel dah..he he he.

  Selamat berjaya sahabat sahabatku berdua.

  ReplyDelete
 2. Paneh Miang... Kito samo-samo sokong skuad ruso... hoben jang hoben!!!

  Panas!! Piala Malaysia 2011 Milik Rusa??

  ReplyDelete
 3. ni yang maleh nak pikir ni...dan bukan orang nogori tapi sdaro den banyak kek situ,den pun bukan orang teganu tapi lamo den duduk kek situ dah macam nogori den jo.nogori den sayang teganu pun den sayang,abih camno? nak arapkan selangor?..wek abih boreh jo..one sen no use.

  ReplyDelete
 4. SYABAS NOGORI MONANG TAPI ESE NAK BOTULKAN SIKIT : "HOBIN JANG HOBIN" BKAN HOBEN JAN HOBEN. JANGAN UBAH LIDAH KITO.
  ISMAIL SENAWANG - ANAK JATI NS.

  ReplyDelete
 5. MASO MENJAMU SELERO KEK MAJLIS PERKAWINAN KEK TTJ TONGAH HARI TADI DEN SOMPEK BERBURAK PASAL PERLAWANAN BOLA MALAM NI DEBGAB YAB DATO HJ MOHAMAD BIN HJ HASAN (MB KITO YANG BERJIWA RAKYAT)EDEN MENYATAKAN NEGERI SEMBILAN AKAN MONANG DENGAN JARINGAN 2-1 JAWAB TOK MAT INSYAALLAH' TAHNIAH KEJAYAAN NS DIBAWAH KEPIMPINAN DATO SERI.....

  ReplyDelete
 6. Salam semua.

  APA tiup wisel penamat tadi begegar stadium dek geng Negori. Hahaha.

  eXception...kompom dah kito monang.

  Ano 5.21...macam playsafe yo. Sesapo monang kiro ekau monang gak la. Hahaha. Ok la tu...

  Ano 11.24...boto tu. Tah bilo banner gi ubah jadi hoben. Hehehe. Nak bagi nampak cantek la tu.

  Ano 1154...Iyo tahniah kepado seluruh warga PBNS dan penyokong togar Negeri Sembilan.

  Dinturtle gak sonyap. Hehehe...

  ReplyDelete
 7. paneh - din dok berkabung dengan kama..hehehe..

  ReplyDelete
 8. Iyolah kak Kama. Sonyap tul deng. Heheh..

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive