Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Friday, October 14, 2011

Perdana Menteri Malaysia mana yang suka makan karipap?

1. Tunku Abdul Rahman Putra - Daging lembu panggang dengan puding Yorkshire, steamboat Cina, ayam golek, daging bakar air asam.

2. Tun Abdul Razak Hussein - Kari ikan patin, daging lembu panggang dengan sos lada hitam Sarawak, nasi tomato dengan ayam kurma, asam pedas ikan, kuzi ayam, agar-agar, sambal lada hijau, otak-otak, puding Yorkshire dan puding mentega.

3. Tun Hussein Onn - Roti Perancis dengan sos kacang, pai ayam, laksa Johor, nasi pilau ayam.

4. Tun Dr Mahathir Mohamad - Kari ketam, daging lembu dengan sos lada hitam dan nasi daging.

5. Tun Abdulllah Ahmad Badawi - Udang goreng asam, nasi tomato, laksa, kuih ketayap inti kelapa, pulut seri muka, kuih talam, dadih dan kuih gedung chak.

6. Dato' Seri Najib Tun Razak - Roti canai, sambal tumis telur, ikan patin masak tempoyak cili padi.

p/s: Rupanya tiada sorang pun, sama ada mantan Perdana Menteri, mahupun Najib sendiri, yang suka makan karipap, KECUALI...

eH..eH..Ini Al-Jubuli...mukan Pelana Menteli...soli...soli!

7 comments:

 1. bukan karipap tapi karichipap....

  ReplyDelete
 2. yang last tu suka makan karichipap buatan cina dan menu baru jubopap buatan lelaki jambu.

  ReplyDelete
 3. Anon 11:28, nondingh,
  takat ni je komen yg boleh bagi, aduh hampas betul, padan le UMNO dah hancur, ni je............

  ReplyDelete
 4. anon atas kau apa hal ..orang nak komen orang punya pasal lah kau hado..

  ReplyDelete
 5. mmg komen sini banyak komen orang yang tidak ada tamadun.... lagi bingong. sapo makan cili, teraso la ...

  ReplyDelete
 6. Itulah sobabnya bilo dah termakan isu ciptaan mahataik yg putaq bolit hudud hinggakan cino seluar biru bn ipoh timur sanggup kempen tandatangan bantah hudud, tahniah2 melayu mudah lupo kata mamak.

  ReplyDelete
 7. Bangang boto budak 5:44 PM ni.

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive