Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Saturday, November 5, 2011

Salam Aidil Adha


Sempena menyambut Hari Raya Aidil-Adha 1432, kami warga Paneh Miang ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua rakan pembaca dimana sahaja berada. Semoga segala pengorbanan atau penyerahan yg kita sampaikan kepadanya di dalam setiap aspek kehidupan kita diterima serta dilimpahi barokah dan rahmatNya. Astaghfirullahal Azim! Ya Allah! Kau ampunilah segala dosa-dosa kami, dosa kedua ibu bapa kami, dosa adik beradik kami dan seluruh keturunan kami serta Kau ampunilah seluruh umat Muhammad, Kau rahmatilah umat Muhammad, Kau peliharalah umat Muhamad khususnya kepada umat Islam yang berada di bumi Malaysia yang tercinta ini, Kau satukanlah hati-hati kami dibawah lembayung rahmatMu, Kau berikanlah kami pimpinanMu, petunjukMu, sokonganMu, bantuanMu dan kasih sayangMu! Amin Amin Amin Ya Rabb.

No comments:

Post a Comment

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive