Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Wednesday, November 2, 2011

Buku 1Malaysia pencacai Anwar yang cetak?!

Menjalar sungguh kumpulan simpati B.A.B.I. dalam Kerajaan Persekutuan. Menurut laporan perisikan sebuah syarikat yang mencetak buku 1 Malaysia warna biru, telah diterbit oleh syarikat penerbitan Ilham Baru, no, syarikat 001911042-H, alamat no. 60-1, Jalan Telawi, Bangsar 59100 Kuala Lumpur.

Syarikat ini ditubuhkan pada 01 Disember 2009 sebagai pemilikan tunggal. Pemiliknya adalah Baharudin Ali bin Masrom, menetap di No. 689, Jalan Medan 30, Taman Buana Perdana, Batu 6 1/2, Jalan Klang Lama, 46150 Petaling Jaya. No MyKad, 610925-10-5751.

Baharudin Ali Masrom ini bekas Pengarah BTN Selangor, seorang yang simpati kepada Anwar dan orang kuat Anwar pada sebelum 1998. Kuat juga melawan Tun Dr. Mahathir Mohamad sebagai Perdana Menteri di waktu itu.

Sedih ke seronok, khabar ini...entahlah. Patutlah Anwarisme semakin menular memuncak dalam perkhidmatan awam Kerajaan Persekutuan. Najib kena tipu. 1Malaysia kena tipu.

4 comments:

 1. Layari:

  http://sustainablelivinginstitute.blogspot.com

  Tuesday, October 11, 2011

  "ANWAR DITANGKAP"

  Teringat lagi blogger Reme Op Ed mengisahkan keadaan cemas dan huru-hara semasa Anwar ditangkap. Dia tak tunjuk gambar dalam penulisannya. Saya tak nampak dia dan dia tak nampak saya pada malam tu. Ha, Ha!

  Terjumpa gambar2 kesah lama ni. Adakah sejarah akan berulang? Tunggu saja.


  Posting terbaru:

  "GANYANG MALAYSIA" pada Nov 1 2011

  "UMNO NOT NEP BASTARDIZE THE MALAYS" pada Oct 27 2011

  ReplyDelete
 2. fyi.... BAM lebih percaya pada Dr Sidek Baba dari Anwar....

  kami pernah bersekolah bersama...

  ReplyDelete
 3. Pergh, dasat lu mat, kat home page siap ada ayat quran, tapi selamba je panggil orang B.A.B.I, tahniah le.

  ReplyDelete
 4. Baharudin ali ni pak long aq derrrrr

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive