Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Sunday, April 15, 2012

Fuck you Tian Chua

To Tian Chua and Azmin Ali, fuck you guys. You two have no respect to the Yang Di Pertuan Agong on his coronations last Wednesday. Tian Chua even has the guts to say that what was said about him were merely created by the cyber troopers of UMNO. Well, Mr Tian Chua, PLEASE LISTEN. You are a Member of Parliament because you are fortunate enough to be a Malaysian. We do know that you hate the Malays since your undergraduate years Down Under. Please respect the Yang Di Pertuan Agong or YOU SHALL go out of this country and migrate somewhere else, maybe Canada.

Honestly, I am sick of some Malays who do realise what the opposition leaders are doing but pretending that everything is alright and start attacking UMNO and even the Prime Minister's wife. Please do adhere to the Rukunegara and of course the Perlembagaan. Tian Chua, you do like Malays not to be united in order for you to gain in term of wealth and power. And lastly but not least, Azmin Ali, you should be grateful that you are rich enough to have posh cars and billions of assets. Please try to respect the Yang Di Pertuan Agong and all the Sultans. If not, just get the hell out of this lovely nation that is called Tanah Melayu!

29 comments:

  1. Fuck you too. Who the hell you think you are. Fuck off UMNO with all the corrupted leaders.

    ReplyDelete
  2. Pemimpin UMNO dah banyak makan BABI( Rasuah = BABI = HARAM ) maka jadilah seperti kau, Paneh Minang. Ingat bila dah banyak makan BABI, hingga menjadi darah daging, maka otak otak dah jadi mereng, maka perkataan fuck dan pukimak dan sial dah jadi perkara biasa bagi UMNO.
    Kesian UMNO...dah nazak......
    Hanya tunggu di talkinkan...

    ReplyDelete
  3. Fuck you Guan eng and anwar gay, what have u done to this country except cheap politics. So-called honest PR are corrupted MPs and ADUNs.

    ReplyDelete
  4. Tun M dah kata xder org cerdik pandai dlm
    umngok sejak puluhan tahun jadi paham2 sendiri jer la apa yg ada dan tinggal dlm umngok skrg nie hanya tibggal org2 bodoh dan bangang mcm si paneh miang nie...
    Tun M pun ada kata melayu umngok melayu mudah lupa depa lupa saper yg dok kurangkan dan hina kuasa2 raja2 melayu satu masa dulu...
    melayu umngok dah la bodoh lagi bangang malah spesis mudah lupa dan kurang upaya berfikir secara waras...
    UMNO for dummies...

    ReplyDelete
  5. Kepada anak anak pemimpin/ahli UMNO yang mak bapak kamu makan BABI(rasuah), ketahuilah bahawa:-
    Kamu semua adalah bodoh macam lembu Kak Ijat. Kalu kamu pandai, maka kamu akan jadi persuah, penyamun dan kebas duit rakyat.
    Sebabnya ialah mak bapak kamu makan BABI hingga menjadi darah daging sebelum kamu semua di lahirkan...maka jadilah kamu seperti yang saya maklumkan di atas. Tak percaya tanya Ustaz.

    ReplyDelete
  6. Plundering of the country's wealth by BN is the worst kind of disrespect of the Agong.

    UMNO leaders were the one who demonized the Malay rulers in 1993.

    Paneh, you are too naive to talk abut politics. So you just stay away from it....smoke cigars you goon. You have not started yet in politics.

    branda

    ReplyDelete
  7. Tian Chua Che Bai
    Azmin Dayus

    You cannot blame them

    BABI is actually
    Brother
    Anwar
    Bin
    Ibrahim

    ReplyDelete
  8. Yang komplen dan buat cerita tu, 2 Mamak tu lebih Melayu daripada Melayu.

    Boleh ke percaya Mamak? Buat kiraan pun lebih kurang saja bila tak prihatin.

    ReplyDelete
  9. Sial lu Tian Chua.

    Keturunan lu keturunan Cina sial.

    Kurang ajar punya keturunan cina pendatang.

    Khakkkk Ptuiihhh...

    ReplyDelete
  10. melayu memang bodoh sejak dari dulu lagi terutama melayu fuckatan.

    ReplyDelete
  11. hahaha...

    melompat puak-puak pembasuh berak tian chua ngan azmin kek sini

    ReplyDelete
  12. Fuck off pas and pkr. Semua supporters adalah homo walaupun pakai kopiah. Baik dari mursyidul am sampai la balaci gantung bendera semua homo kaum sodom.

    ReplyDelete
  13. Jangan melatah elok siasat dulu kan itu cara islam .umno dah latah jadi mereka buat issu bagi orang marah jadi jangan terikut2 rentak umno.Umno nak bawa semua kepada issu baru sedangkan issu lama masih tergantung dan lupa.Kita ada undang2 jadi ngapa kamu ngalabah dan cakap macamtak sekolah dan sungguh biadap pulak tu .Sasaorang didapati salah apabila dihukum olih mahkamah bukan dihukum olih umno.allah bersama orand2 sabar.

    ReplyDelete
  14. Shallow paneh miang.this is not what I,your old friend expected of you.semoga u dapat hidayah

    ReplyDelete
  15. Pencaksilat, kamu dah burukkan nama baik dan kredibiliti Paneh Miang serta penulis-penulis lain blog ini apabila kamu menulis dgn emosi hgga tergamak mencarut. Adakah paneh, cicit kamat, ajl, che din, islah setuju dgn carutan kamu? Sorry bro. Kalo nak marah pun berpadalah. Jadi apa beza bro Pencaksilat ni dengan azmin dan tian chua? Apa beza bn dan pr jika sama saja suka mencarut dan memaki hamun?

    ReplyDelete
  16. Paneh, think of your parents please.
    They will be disappointed have son like you. I don't think mak bapak you ajar you berkelakuan begini. Doakan mereka jika mereka sudah tiada. Sujud kepada mereka jika mereka masih hidup.

    ReplyDelete
  17. Paneh miang ni, blogger upahan memang keja dia, rakyat malaysia bukan cam zaman kapal layar lagi, biar si paneh ni tenggelam dengan labu labunya.. bukan lama lagi pru 13, kita hoben BN/UMNO n paneh miang, banggang punya blogger upahan..

    ReplyDelete
  18. Eja bangang pun tak betul. Ada hati nak komen. Banggang plak jadinya. Ingat gangbang ke? Nak hobin bn konon. Tgk la sok pru13. Mampu ke?

    ReplyDelete
  19. Fuck you too! Pergi mampos dgn raja gopal. Babi apa nak tanggung bekas lanun semua tu. pukimak apa rakyat nak sanjung lahanat jahanam semua tu. Ketua lancau apa bunuh org pukul org, ambil projek secara paksa. Pergi mampos raja gopal!!! Melayu akan ludah raja gopal freeloader suatu hari nanti.anak cucu aku akan hambat dan pijak semua rajagopal freeloader suatu hari nanti.

    ReplyDelete
  20. Bodoh punya manusia! Kayu pun lebih pandailah. Respect must be earned. Better if this country is a republic. See what happened to the Maharajas of India..reduced to nothingness.

    ReplyDelete
  21. Saya terkeju membaca komen seolah-olah menidakkan apa yang Tien Chuah dan Azmin Ali lakukan. Memang betul kata paneh bahawa apabila ada orang Melayu yang diskong 100% oleh orang lain, apa sahaja pemimpin Pakatan Rakyat buat tak mintak maaf tapi blame UMNO pulak. Heran betul saya.
    -pemimpin pelajar UPM

    ReplyDelete
  22. orang ramai mula hilang respek kpd raja selepas Tun Dr. Mahathir dan Umno meminda perlembagaan mengenai kuasa raja. pada masa itu, media massa milik Umno seperti RTM, TV3 serta akhbar Utusan, Berita Harian mengutuk raja secara terang-terangan. pada masa itu, orang ramai hilang respek dengan raja terutamanya yang didakwa makan gaji buta secara bermewah-mewah, membolot hasil tanah & balak, kaki perempuan, kaki botol dan lain-lain. semuanya ditelanjangkan di media massa milik Umno.

    ReplyDelete
  23. Dahulu kala, bilamana Raja2 Melayu tidak memihak kepada UMNO & BN, merekalah yang paling lantang mempertikaikannya sehinggakan pada suatu ketika mereka (UMNO) inilah yang berkeras mahukan kuasa "Raja2 Melayu" dikurangkan. Itu dulu bila mereka rasa mereka "terlebih kuasa"... Sekarang ni bila mereka "hilang kuasa", baru mereka sibuk cari "Raja2 Melayu" dan sibuk "pertahankan" serta menjadi "hero" berjuang untuk "Raja2 Melayu" kerana menyedari "kuasa" mereka yang semakin lama semakin hilang bilamana rakyat semakin lama semakin menolak mereka "UMNO" & talian hayat mereka (UMNO) kini hanyalah mengharapkan ehsan "Raja2 Melayu" untuk mereka terus mengekalkan kuasa kelak... ::.kikiki.::

    ReplyDelete
  24. Paneh Miang
    Siapa yang tak hormat Raja Melayu?
    mamak Kuty yang datang dari Kerala yang mengaku Melayu dah melondehkan Raja melayu,apa yang nak di hairankan? Emak lembu dah tipu melayu masih lagi sokong, apa ni melayu N9, tak de maruah ke, di mana awak semasa Mamak kutty pariah melondehkan kuasa Raja melayu eh,semua orang UMNOgok sokong termasuklah bapak awak sediri dan sekarang awak cakap pasal Raja melayu, awak dengar ke apa yang Tin chua dan azmin ali cakap oi? jangan tuduh sembarangan memang tabiat orang UMNOgok dan pencacai macam awak ni always jump to the conclusion....pisss off men

    ReplyDelete
  25. Kalo si mamak londehkan kuasa raja melayu ketika itu, kenapa pas dan dap turut sokong dia kurangkan imuniti raja. Kenapa anwar pun sokong tindakan si mamak juga masa tu. Hang ada baca hansard parlimen 1993 ka yg hang nak komen tu? Jgn buat leceh yg nunjukkan hang pun bengap tak tau sejarah. Kurang kuasa jika raja lakukan jenayah saja. Tp kalu baginda bertindak atas tugas rasmi dia bermakna imuniti itu kekal. Sbb tu karpal singh tak berani sama sultan azlan masa kes mb perak dulu sbb sultan azlan bertindak atas tugas rasmi dia yg diliundungi imuniti. Hang tak payah la nak putar belit fakta. Hang gelar orang mamak kutty menunjukkan hang ni bapak racist. Nak perjuang islam konon, kata islam tak pentingkan bangsa, tapi hang sendiri dok hina keturunan mamak. Hang ada akai ka tarak? Atau akai hang letak di jubur aljuburi.

    -tom tem bak-

    ReplyDelete
  26. La! tak ku sangka, si Paneh bodo piang termakan cerita khayalan dr kitul zaman moden nih.

    ReplyDelete
  27. jatidiri orang2 melayu yg kita warisi spt budi bahasa, lemah lembut, sopan santun & hormat menghormati semakin hilang ditelan arus politik murahan...apa lagi nilai2 Islam yg dianjurkan Allah SWT & Sunnah Baginda Rasulullah..
    melayu pr mulut penuh maki-makian!!

    ReplyDelete
  28. aku tengok mamat yang dok sebut babi dan macam2 lagi ni adalah warga malaysia yang tak sekolah tinggi...

    kalau sekolah tinggi takkan lah diorang ni kata macam ni...

    umno/pas/pkr yang makan babi saja tau rasa babi...

    so masa nak mati nanti korang akan sebut babi jugak...sebab tu yg korang rindui sangat...

    tun kata sekarang pemimpin takde kualiti...tak bermakna semua takde kualiti...ahlinya kan ada yg berkualiti cuma isu pemimpin berkualiti jer takde...

    tulah makan babi lagi...

    kalau umno tu jahat sangat...
    takkan lah sampai sekarang korang ada internet-bekerja dapat duit-sekolah free dan macam2 lagi...

    tapi dap/pas/pkr bagi apa...

    tulah makan babi banyak sangat nih...

    tun kurangkan kuasa sultan..supaya mereka tak henyak rakyat...kan terhormat tu...

    bukan macam puak dap/pkr/ hina raja ..

    tulah banyak makan babi

    moral of the story...

    kalaua dah rasa artikel ni takde kualiti...kalau rasa paneh ni politikus hingusan

    HANG PI BANGANG BACA SAPER SURUH...

    hahaha bodois punya olang

    ReplyDelete
  29. apa daaa gado2 org politik relax je tak gado2 depa minum2 kopi teh tarik sama2 juga cuma sapa pandai politikus dialaa yg bagus hehehe...bersatu teguh jgn hina menghina buruk memburuk nanti alfonso ambik balik malaya semua putih mata terkelip2...cheerzzzz politik is not religion...maka solatlaa kita itu tiang agama...menjaga minda dan jari dari melakukan dosa didepan mata...ingat mengingati lebih mulia dari dengki dan maki...ws

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."
Blog Widget by LinkWithin

Blog Archive