Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Sunday, September 2, 2012

EDISI 2: Tugas Ketua Cawangan UMNO

11. Tegur dengan keras dan berdengung YB Dun dan YB MP yang pekak, buta, tuli, bisu.

12. Boikot program-program YB yang hanya ambil kesempatan kesusahan orang lain secara terbuka.

13. Buat laporan politik kepada UMNO Bahagian dan UMNO Negeri tentang peribadi YB yang tak senereh, tak somongah, tak menureh.

14. Mana-mana Jawatankuasa Bahagian UMNO yang bengong, bangang, baghal hendaklah ditegur secara tegas dan keras tanpa rasa curiga, takut dan malu-malu.

15. Ketua Cawangan mesti ikuti pelajaran agama secara bertalaqi, agar menjadi insan lebih pandai daripada biasa.

16. Perlu bertugas sebagai pemantau projek-projek pembangunan Kerajaan Persekutuan dan Kerajaan Negeri.

17. Perlu tumpukan kepada program politik, jangan rojakkan diri dengan Pengerusi Belia Kampung, Pengerusi PIBG, Pengerusi Surau, Pengerusi Bakti Kampung, Pengerusi Pasukan Bolasepak. Cukup sebagai Ketua UMNO Cawangan, Pengerusi Pengelola BN Kampung dan Pengerusi Jawatankuasa Keselamatan Kemajuan Kampung.

18. Buat hubungan baik dengan Ketua Polis Balai, Ketua Polis Daerah, Ketua Cawangan Khas IPD.

19. Buat hubungan baik dengan KEMAS, JASA, BTN, Penerangan, JHEOA, MKN, Pejabat Menteri Besar, JBS, JPS, Jabatan Kesihatan, AADK, ATM (Kor Askar Wataniah), RELA, Pejabat Daerah, Majlis Kerajaan Tempatan, Jabatan Agama Islam Negeri dan Pejabat Agama Daerah, Pejabat Pendidikan Daerah.

20. Buat program bulanan di Surau-surau dalam cawangan/kawasan, dan pusat tumpuan penduduk seperti pasar tani.

2 comments:

 1. .

  (( Take Note )) UMNO BODOH - Kenapa BN Tak Buat HUDUD Sejak 50 Thn dulu?  Tak ada apa yg perlu dijelaskan lg. Tak ada apa yg perlu diterangkan lg. Tak ada apa yg perlu diperincikan lg. Pemuda dan Puteri UMNO sememangnya BODOH.

  Bila kaum Cina menolak HUDUD, pandai pulak mereka sibuk2 nak bercakap pasal HUDUD. Yg Barisan Nasional yg dah memerintah lebih 50 tahun tak pernah buat HUDUD , 'Ada ko kisah'? Kepala otak pemuda dan puteri UMNO letak kat mana?

  Bodoh sangat kalau ada orang kata mengundi UMNO yg dah memerintah 50 tahun tanpa HUDUD lebih baik berbanding kaum cina yg tak faham HUDUD menolak HUDUD.

  Jadi, fikirkan sy ada alasan cukup kuat kenapa menolak BN dan menerima PAKATAN RAKYAT. Sememangnya mereka tak pernah buat HUDUD sejak 50 tahun dulu. Dan pemuda dan puteri UMNO memilih utk jadi BODOH.


  (Edit, copy & paste dari 'Page FB Kump. Adik2 Keluar UMNO')
  ~Janji Ditepati - Kami Tak KEBULUR dengan Jawatan dalam UMNO!! ~
  1 ~ http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=32381
  2 ~ http://www.sabahforum.com/forum/sabah-malaysia-international-politics/topic28065.html
  3 ~ http://www.utaraonline.net/v4/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22146
  4 ~ http://www.selatanonline.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=196#196


  5 ~ http://www.detikdaily.net/v6/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=1

  ReplyDelete
 2. Mesti pandai bodek kalau nak habuan turun ke cawangan. Meat belajar karoake untk temankan Ketua Bahagian semasa perhimpunan Agung.
  Mesti arif cara ambil hati Ketua Bahagian.

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive