Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Wednesday, September 5, 2012

PAS & PkR Juara PRU-13

Mengikut perkiraan keadaan kegentingan politik dan teknik politiking parti Pas dan PkR, BN akan tumpas dalam pilihnaraya ketiga belas. Faktor penentu kejatuhan BN ialah:

1. Pas dan PkR berjaya melayan telatah dan kehendak Revolusi Komunis yang sedang diusahakan melalui NGO dan NPO di perhimpunan raksasa yang dimulakan oleh BN (rasmi), manakala Pas dan PkR menyusul (tidak rasmi dan haram).

2. Anwar Ibrahim hanyalah Ketua Umum PkR, tiada kuasa dalam parti. Tetapi memiliki "features" luar biasa untuk memperdaya budak-budak Jambu Air. Kalangan mubaligh LGBT amat mencintai Anwar Ibrahim ini. Juga kelompok Mason Tahap 33 hingga 97 yang sedang dikader secara tersembunyi di Pulau Pinang, Ipoh, Seremban, Kuching, Petaling Jaya dan Bukit Mertajam.

3. Ularmak Pas yang berfahaman Syiah, Khawarij dan Wahabi sedang menyediakan "telaga ajaib" pusat kumpul kandungan syarahan manifesto PRU-13 di setiap Markas Utama, antara Taman Melewar, Putik-Kota Bahru, Permatang Pauh, Sauk dan Kandang, Melaka.

4. Revolusi Komunis terus-terusan ditaja oleh NGO dan NPO yang berselindung di belakang 15 orang peguam-peguam partisan DAP, dengan memakai pakaian kuning, guna gambar foto, bakar bendera, beraksi lucah dan tiada ADAB, perarakan haram, sebaran manifesto haram dan mencipta isu-isu supaya BN dan pelaku politik BN menjadi terlalu sibuk menjawab ISU-ISU. Pusat strategi DAP di Kajang, Ipoh Timur dan Bandar Hilir-Melaka sedang sibuk buat kerja ini.

3 comments:

 1. Haha. Post ni aku tak tau nak komen. Tapi laughter tu memang klaka. Kakakakaka.

  ReplyDelete
 2. https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s480x480/554750_178688108933240_795119511_n.jpg

  ReplyDelete
 3. BUDAYA UMNO SELEPAS 55 TAHUN MERDEKA

  Alhamdulillah. Malaysia telah mencecah 55 tahun merdeka. Kita harus berbangga dan bersyukur atas nikmat kemerdekaan ini kerana sikap toleransi rakyat pelbagai kaum di Malaysia walaupun seringkali amanah negara dikhianati kerajaan UMNO-BN dan suku sakat mereka.


  Kesabaran kita sangat tinggi biarpun wang negara dirompak, harga barangan keperluan meningkat, rasuah berleluasa, kadar kemiskinan bandar yang masih tidak memuaskan, kejadian jenayah yang makin membimbangkan, budaya fitnah yang makin membiak, monopoli kroni untuk projek tertentu dan pemimpin boros bermewah-mewah. Ya kita masih sabar.

  Tabik juga pada seluruh parti oposisi. Pakatan Rakyat tidak pernah pun menghasut rakyat membuat kacau-bilau dan huru -hara. Jauh sekali menjatuhkan kerajaan dengan cara kudeta. Nau’zubillah.

  Apa yang pernah dilaksanakan seperti himpunan Hijau, Oren dan Bersih merupakan sebuah jaminan kebebasan yang terkandung dalam Perlembagaan Persekutuan.

  Inilah antara sebab negara ini berada dalam keadaan aman dan sentosa. Kalaulah rakyat Malaysia tidak baik hati, tidak hairanlah kalau muka Najib awal-awal lagi di baling telur.

  Berpegang pada demokrasi berparlimen

  Cabai Burung percaya seluruh rakyat Malaysia menjunjung tinggi prinsip Perlembagaan Persekutuan dengan sistem demokrasi berparlimen yang diamalkan.
  Kita mahu negara ini terus aman sentosa, makmur sejahtera, dipayungi oleh Duli Tuanku dan dilindungi Tuhan yang maha esa.

  Malangnya adakah UMNO-BN ambil pusing soal demokrasi berparlimen dan hak bersuara yang dijamin perlembagaan? Malah mereka kelihatan semakin keanak-anakkan dalam berhadapan dengan protes rakyat. Buktinya lihatlah Bersih 3.0 yang lalu.

  Transformasi Najib yang paling berjaya

  Dibawah pelan tranformasi Perdana Menteri Najib Tun Razak, tranformasi paling berjaya Najib adalah tranformasi budaya matang kepada budaya politik samseng.

  Dulu masih ada segan silu, tetapi sekarang semakin menjadi-jadi lagi perangai samseng budak-budak suruhan mereka. Dulu hanya tahu berbohohng, lepas tu sudah berani tunjuk punggung, sekarang pakai kasut, baling tong cat.

  Lihatlah insiden terkini berlaku ke atas bas ‘Merdeka Rakyat’ milik PKR dan perlakuan kurang ajar anak Melayu baling kasut dalam Masjid Al Husain, Seberang Pumpong Alor Setar Kedah semalam ketika Ketua Umum PKR Anwar Ibrahim ingin menyampaikan tazkirah Maghrib.

  Mungkin buku belum bertemu ruasnya. Biarlah, pasti setiap kejahatan bakal menerima padahnya kelak, hukum karma tetap ada.

  Budaya samseng yang berlaku sama naik dengan budaya fitnah. Cuma Pimpinan UMNO tidak pun bersuara. Kata orang, ‘redha dalam diam’ dan baling batu sembunyi tangan. UMNO menggunakan cyber troopers untuk menfitnah, membiarkan jaringan suku-sakatnya seperti Perkasa, Jati dan pelbagai lagi topeng NGO untuk membiakkan budaya fitnah.

  Masih ada hukum karma

  Dalam keserakahan UMNO-BN mengaut semula sokongan rakyat, perbuatan samseng ini cuma mencemarkan imej mereka sendiri. Inilah model Melayu Islam ala UMNO. Kejantanan mereka sekadar baling tong cat,baling batu, baling telur dan baling kasut.

  Ternyata, tindakbalas pra-matang UMNO-BN ini merupakan petanda bahawa mereka gagal memahami dan menerima arus perubahan dan gelombang kebangkitan rakyat yang mula menjiwai semangat demokrasi.

  Atau, kerajaan UMNO-BN Najib mula merasai bahang kejatuhan mereka tersungkur di Putrajaya?

  Kalaulah UMNO-BN matang dan anak jantan; tidak perlulah ‘baling-baling’ lagi. Hentikanlah budaya samseng ini, ayuhlah berpolitik secara matang. Kecil tapak tangan, nyiru kami tadahkan

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive