Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Thursday, September 13, 2012

Rosmah Mansor? Oklah...oklah!

Kami ada baca posting RBF Online berkenaan Strategi Pkr Bocor. Tapi tak sangka pulak posting RBF tu dipetik dan disunting oleh The Unspinners di sini. Kemudian posting The Unspinners tu di'highlight'kan pula oleh Parpukari di sinun.

Antara ayatnya dalam posting tersebut;

"Mutakhir ini, tak ramai blog pro UMNO yang menimbulkan isu Rosmah. Yang masih adalah seperti Paneh Miang, dan kadang-kadang Mummy Rokiah, Jelapang, Kedah Times dan lain-lain. Betul kita perlu panggil A spade is a spade, tetapi berapa kali cerita yang mereka anggap spade mengenai Rosmah itu benar-benar spade. Ada(k)ah bila spade itu hanya hearts atau daun-daun lain, ianya diperjelaskan di blog mereka sebagai balance reporting atau pembetulan?"

Wah...ini sudah direct punya sound nih. Oleh blogger ternama plak tuh. Hehehe. Agaknya The Unspinners tak faham maksud tersirat posting terbaru Warga Paneh Miang yang bertajuk "Mimpi Rosmah Mansor" tu kot.

Ingin dijelaskan di sini, selama kami menulis berkenaan Rosmah Mansor, kami tak ambil tahu pun apa yang dikatakan pencacai pembangkang mengenai isteri kesayangan Najib tu. Tapi kami menulis berdasarkan sumber yang memang rapat dengan Rosmah, termasuk cakap-cakap umum oleh rakyat mengenai beliau. Maklumlah, orang fofular...

Tapi takpolah, kengkawan punyo pasal, sobab kito kawan-kawan tak mau lawan...jadi Warga Paneh Miang mulai hari ini berjanji;

"Maka kami, Warga Paneh Miang berikrar, akan menumpukan seluruh tenaga dan usaha kami, untuk mencapai kemenangan BN, berdasarkan atas prinsip-prinsip yang berikut:

  • Tidak akan melaga-lagakan Dato' Seri Najib dengan Tan Sri Muhyiddin (walaupun tak ponah tulis)
  • Tidak akan laga-lagakan isteri PM dengan isteri TPM (pun tak ponah tulis)
  • Tidak akan lagi menyerang isteri PM (lopeh PRU-13 tak jamin)
  • Tidak akan termakan taktik Komplot Pembangkang sampai bila-bila (ontah bilo makan pun tak tau)"

Diharap dengan ikrar ni, dapatlah setel apo yang patut yor. Moga lopeh ni takdo lagilah blogger pro BN yang akan sound kami, sobab kami pun tak pernah 'sentuh' sesama blogger pro BN selamo lobih 4 tahun ni, kecuali sekali pada blogger balaci Mohamad Hasan yang hentam kami. Heh! Yolah...masing-masing dah bosar panjang. Bulih pikir sendiri.

AKAN TETAPI, demi tidak menghampakan pembaco kami yang selamo ni minat amik tau pasal Rosmah, mako kami paparkan klip Rosmah Mansor dongan lagunya yang bertajuk, "Nobody - Wonder Girls Cover".


Ini last OK...ini last! Hehehe!

21 comments:

  1. hahaha. kelakar la bro.

    ReplyDelete
  2. Tulis aje apa pun. The Unspinners dan RBF tu hanya bodek saja kerjanya, terutama Kak Ros. Sekolah tak tinggi mana, setakat SRP aje. Biarkanlah mereka dengan labu-labunya. Tahniah Paneh Miang.

    ReplyDelete
  3. Hidup Kak Ros! Hahaha.

    ReplyDelete
  4. Sapo cakap kak ros tu srp je? Dio ex tkc la. Ponah jadi manager bank lagi tu. Tak cayo cubo baco resume dio kat website perdana menteri. Ontah siapo perdana menteri pun tak tau. Huhuhuhu....

    ReplyDelete
  5. Paneh, elok kau tulih jo apo kau nak tulih. X payah ikut orang. Yang bodek biarlah buek kojo bodek. Cam kau yang jonih tak suko bodek, teruskan jo stail camtu. Sobab org kok baco bodek jo 24 jam, bulih muntah tau tak. Keep up the good work.

    ReplyDelete
  6. Sindiran lu memang klas la bro!

    ReplyDelete
  7. Iyo lah tu!! dah tak boleh plak beceghito pasal Rosmah.dah tak boleh pulak nak togo si Rosmah tu.

    kalau tak ondak oghang beceghito, sughoh lah dia duduk ghumah dodiam.

    Dah jadi satu hal pulak kito nak potahan kan bini Najib tu.

    takpo lah....diogahng sanggop buek kojo leh.

    ReplyDelete
  8. bery der sarcastic. haha.

    ReplyDelete
  9. Siar lah sekali video rosma nyanyi lagu aku nak kampung semasa 1 syawal ... And gmbar anak muhyideen dok berkepit dengan jantan bukan muhrim... Ada berani ke???

    ReplyDelete
  10. Unspinners dan RBF tu keturunan mamak kutty. Asal usul keturunan ini memang kerjanya menjilat p..... Kalau jumpa naga dengan keturunan ini, balun dulu Unspinners dan RBF. Kak, kah, kah...........................

    ReplyDelete
  11. Salam bro,

    Setolah berulang kali den baco post ni, den agak ekau sobonarnyo takdo niat pun utk tidak menghontam Kak Mah akan datang kan? Kan? Hehehe. Malah ekau secaro sinis sound blogger2 BN lainnya, walau ekau hanyo sobut 3 sajo, supayo mind your own business. Kan? Kan? Kan? Hehehe. Ekau mmg handa bab sinikal ni. Tabik la lu Paneh. Memang layak ekau pakai namo Paneh Miang.

    Tok Ki

    ReplyDelete
  12. Menjawab secara sinical adalah bertepatan utk kelompok manusia:
    1. Pencacai tua pengangkut najis.
    2. Penyokong tegar Rosmah Mansor.
    3. Blogger kononnya ternama tapi 'mangkuk'.
    4. Penyokong/pencacai pembangkang.
    5. Penyokong peliwat tegar negara.
    6. Penyokong 'Makhluk Anugerah Tuhan' @ Gay Tua @ si tua pengangkut najis.
    7. Raja China Doll Malaysia a.k.a Bro Anuwar Bin Ibrahim.
    8. Org yang disabitkan BAFIA.
    9. Ketua-ketua Bahagian Umno yang dah kubur asyik panggil tapi tetap gila pangkat & kuasa.

    'Better the devil you know than the angel you don't know'.

    ReplyDelete
  13. congrat those the devil ur self it tooks a devil to know ones.

    ReplyDelete
  14. Jika nak tahu tahap bijaksana seseorang blogger dikalangan pro bn atau pr melalui penulisannya, inilah dia contoh blogger yang bijak.

    ReplyDelete
  15. khairul memang best wakakaka

    ReplyDelete

  16. Anon 10:58,

    'Better the devil you know than the angel you don't know'.

    Sopaham sey, perumpamaan ni adalah serpihan ajaran sosek rekaan freemason dan zionis para sahabat syaitan dan iblis ni..

    Sebaik2 syaitan adolah sejahat2 manusio. Siahpaleh!!!

    Kojo syaitan, sentiaso pujuk manusio jadi samo macam dio, supayo ado ramai kengkawan dio maso dalam nerako sok.

    Banyak bonar den dongar oghang bercerito, punco UMNO makin paghah hari ni adolah dek dio mulai berkawan dgn syaitan...

    Ish Ish Ish!!!! ngori den dongar e..


    ReplyDelete
  17. Mano ado perumpamaan sebaik2 syaitan sejahat2 manusio poik! Yang ado ialah sejahat2 jin adalah sebaik2 manusia. Mano ado setan yg baik. Ekau jangan cubo buek ajaran sosek di sini.

    ReplyDelete
  18. Do remain " Call a Spade a Spade"! Ignore bootlickers like RBF/Parpukariand Unspinners. F**k them all!

    ReplyDelete
  19. Jang..., sobona e, orang pendek ni panjang aka eh!!.

    ReplyDelete
  20. Anon September 14, 2012, 11.38 AM,

    Masih salah perumpamaan tu. Yang betulnya sebaik2 jin adalah sejahat2 manusia. Kiranya Anwar Ibrahim tu boleh la diumpamakan sebaik2 jin. Kakakaka....

    ReplyDelete
  21. aku kalau PR menang memang tuntut ROSAMH dan NAJIB masuk penjara KAMUNTING - biar dia rasa hukuman dunia sebab mencuri duit RAKYAT - mudah-mudahan kurang sikit seksaan dia ketika nak mati dan dalam kubur nanti .... ROSMAH kan yang pakai C4 letupkan ALTANTUYA .... nanti dalam neraka MACAM tulah agaknya ROSMAK meletup-letup dalam neraka .... tetek meletup, punggung lebar meletup, perut meletum .... boooomm... booommmm ... booommmm yang jadi tukang peletupnya rasanya Najib - geak besar Najib dapat balas isteri Negeri Sembilan yang degil nak mampus

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."
Blog Widget by LinkWithin

Blog Archive