Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Saturday, May 15, 2010

P 94 & P 212

Persamaan misi P 94 dan P 212 ialah berikan RM3 juta untuk SRJKC di Hulu Selangor dan RM18 juta SRJKC di Sibu. Apokah yang hondak dibuktikan oleh BN? Apokah selamo ini BN tidak bokojo di Kementerian Pelajaran? Apokah Kerajaan Melayu terhutang budi dengan sahabat keturunan Cina? Siapakah yang sepatutnya terhutang budi bakti, anak Cina di Bumi Melayu atau anak Melayu di kelangkang Cina?

Apokah yang cuba dihidu oleh Rakyat Raja? Apokah yang sedang disembunyi oleh anak-anak Cina? Sibu dipenuhi oleh suku FuChow yang mewah dan kaya raya. Mereka ini amat tidak wajar dibantu sedemikian rupa, kecuali bantu Rumah Anak-anak Yatim Sibu, Rumah Kebajikan Orang Tua Sibu, Tadika 1 Malaysia ke? Pusat Riadah 1 Malaysia Sibu ke? Sekolah-sekolah yang paling layak terima ke? Elaun khas kepada guru-guru di Sibu yang sanggup bekerja lebih masa ke? Atau pun semua Guru Agama Islam, Guru Agama Bukan Islam diberikan hadiah khas?

Sedarkah Kerajaan BN kerana bila saudara beriya dan bersungguh "promo" Geran RM3 juta dan RM18 juta untuk SRJKC, maka, SRJKT pun celik mata. Mereka ini anak tiri ke? Maka, Madrasah persendirian di Hulu Selangor dan Sibu juga akan CELIK? Apokah madrasah dipencilkan, bukankah P.12(2), P.153 juga terpakai? Apakah mustahaknya jago hati orang-orang kayo lebih baik daripada jago perpaduan Rakyat Teramai dan Susah.

Doa siapo lebih makbul? Orang susah, rajin solat, teraniaya dan terancam? Apokah BN sudah menempah LIANG HALAT PRU-13? Gamaknya banyak langkah yang diambil tidak bistari dan lestari...Siapa sebenarnya Penasihat Najib dan Muhyiddin ini?

Gagasan 1 Malaysia masih GAGAL diperturun ke akar umbi. Gagasan Malaysia 1 sedang menjadi bahan jajaan jalanan. Apokah Najib sedar, bulan Jun 2010 makin hampir. Apokah Najib sedar, integriti pegawai awam di Cameron Highlands sedang digadai di kaki lima dan batas-batas kebun sayur? Apokah Najib sedar bahawa kedudukan Rakyat Raja yang makin resah, gelisah, gusar dengan teknik Geran RM18 juta? Nampak sikit, tapi diomong dalam pilihanraya, amat tidak sesuai...

Kalau pun RM150 juta habis untuk pembangunan syiar Islam, ia masih tidak mencukupi. Rundinglah dengan I'DA World Group Sdn Bhd supaya buat program dan projek bernilai USD3 trillion untuk pembelaan Syiar Islam seluruh Bumi Melayu ini. Banyak yang boleh dilaksana dengan RM11,500,000,000,000,000.00 selama 15 tahun. Belakang kalu duit Cukai nak diberi kepada kaum-kaum lain, bolehlah.

3 comments:

 1. Bantuan kepada Cina yang sudah kaya memang tidak patut.

  Patutnya parti MCA, Gerakan dan DAP lah yang bantu sekolah Cina.


  reject politicians using religion

  ReplyDelete
 2. Den setuju bonar jang ! Org melayu banyak laie yang terbiar dan tak terbela . Sekolah agama dan sek keb kek kampong-kampong melayu pun banyak kekurangan dari segi banyak perkaro . Sampai bilo lah kerjaan BN yang tunggaknya orang melayu nak bantu dan perihatin pado orang-orang sebangso dan seagama ?

  ReplyDelete
 3. Saudaramu MuslimMay 16, 2010 at 8:32 AM

  Apo laa nak jadi. Saksi utama yg diletak permulaan episode Drama Sodomy 2 pun, cakap merapu macam saksi utama Drebar yg dijadikan saksi terakhir dalam episode Sodomy 1. Inilah jika dua2 suntut jubo, otak pun dah penuh BN (Barang Najis). Yang dahsyatnya, walau Arifin Jaka menegur Drebar yg banyak kali tersasul atau tersasau, akhirnya Drebar ini di sifatkan "the rock of Gibraltar". Sabar DSAI ini dugaan dunia. Kali ini pertama kali dalam sejarah dunia, kes tiada penetrasi, kenyataan kepada polis menjadi Rahsia, senarai saksi menjadi rahsia, pertuduhan syeksyen menjadi keliru seperti mana tarikh pertuduhan dulu dipinda 3 kali. Inilah Fitnah Kubra oleh SiMahadajjal Kubra akhir zaman. Kepada yg masih tegar kepada dajjal ini, bertaubatlah dan mohon ampun dari Allah dan pkd DSAI supaya kamu bukan termasuk org2 yg melampaui batas dan rugi di YaumilMahsyar.

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive