Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Thursday, September 30, 2010

4B-Bantuan Pendidikan MEDAN?

Pak Sedaro menyelar sekeras-kerasnya kepado Gerakan Belia 4B Malaysia yang dipimpin oleh Muamar Gadaffi. Apakah semua barisan Jawatankuasa Eksekutif Gerakan Belia 4B Malaysia digelanggangi oleh pemuka-pemuka yang karut-marut? Kelompok mengejar glamor dan populariti? Mengejar semut jauh di seberang Selat sedagkan gajah MAHA BESAR depan mata dibutakan?

Apo ko jadah adakan MoU dan Penyerahan Bantuan Pendidikan kepada Penguruan As-Syafi'iyah International Medan? 4B Malaysia bori bantuan pendidikan? Dalam bentuk apo?

Apokah Pengerusi Gerakan Belia 4B Malaysia di negeri-negeri pun samo bangang, serupa, Muamar Gadaffi ini? Apokah ini pusat di mano ayah Gadaffi ini, peroleh DRs.? Atau apokah perkaitan dan hubungan BAIK GILA, 4B Malaysia dengan PAsIM ini?

Apokah Timbalan Presiden pun samo lopong....sudahlah dapat Naib Presiden, Hasan Ayub yang lopong, dok meraban dengan Mercedez dan BMW...lagak cantik, otak kosong...! Ado Daniar pun tak boleh harap yo...Inikah pertubuhan belia Melayu yang akan menempah kubur dan batu nisan lebih siang....

Apokah Ramzani Idris, Pengerusi 4B Negeri Sembilan pun tercangak laei...Di harap dengan Saharin Jamaludin, Pengerusi 4B Johor pun bangang, nak dikobarkan ... kepimpinan 4B Malaysia di peringkat Kebangsaan dan Negeri, lebih ramai yang BAHALOL DAN GOBLOK, daripada pemikir, penggerak dan pencipta kemajuan...

4B Malaysia sewajarnya buat program :

1. PELITA di semarak kembali... Tak tahu, apa makna PELITA, tanyo lah veteran 4B yang berakal...

2. Buat program realiti seperti KASIH 4B Malaysia, beri sumbangan dan bantuan kepada fakir-miskin dalam Kawasan dan Negeri, dengan kerjasama TV3 atau Astro Oasis...

3. Bantuan pendidikan, tak perlu ke Medan. Buat Dana Bantuan Pendidikan 4B Malaysia dan networking dengan UTP, UNITEN, Trisakti University, University National Singapore, UM, UMT, UMS, UNIMAS, UTM, UPSI...baru ada unsur perjuangan belia.

4. Buat program dengan ASEF, CYP, ASEAN Secretariat di Jakarta, OIC Youth Development Secretariat, barulah feel...

Inilah bahana apabila 4B diberi kuasa dan takhta kepada pewaris keturunan masing-masing. Akhirnya 4B tidur, nganga dan dungu....

Kalian yang BERGERAK dalam 4B Malaysia kena peka dan prihatin...telatah dan gelagat kepemimpinan "dengkek akal" dan "minda ilmu"...yang makin melata dan meracuni perlembagaan tersirat Gerakan Belia 4B Malaysia...

Website 4B Malaysia pun tak siap-siap, pendaftaran cawangan-cawangan yang diselia oleh RoY, pun tak beres...sibuk bersembang di Bistro dan Golf Course...peminta sedekah pun pandai.

No comments:

Post a Comment

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive